Sayfa 1715/2460 İlkİlk ... 7151215161516651705171317141715171617171725176518152215 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 13,713 - 13,720 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Kurt73 Yazıyı Oku
    FRB'ı JP Morgan aldı.

Sorun çözümlendi mi, yoksa buzdolabına mı kondu sizce?
    Sorun çözümlenmedi.ABD'de şu anda 4844 tane ticari banka var.Başka küçük bankalarda da benzer sorunların çıkması beklenebilir.

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Sorun çözümlenmedi.ABD'de şu anda 4844 tane ticari banka var.Başka küçük bankalarda da benzer sorunların çıkması beklenebilir.
    Hocam sizce FED in amacı nedir? Bu bankalar yasa dışı hiç bir şey yapmadı tamamen FED politikaları nedeniyle / aldıkları tahvil vs nedeniyle batıyor yani batiriliyorlar. Banka sayısını azaltıp işlevini kendi mi üstlenmek istiyor?

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam sizce FED in amacı nedir? Bu bankalar yasa dışı hiç bir şey yapmadı tamamen FED politikaları nedeniyle / aldıkları tahvil vs nedeniyle batıyor yani batiriliyorlar. Banka sayısını azaltıp işlevini kendi mi üstlenmek istiyor?
    -Trump zamanında çıkarılan bir yasa ile belirli büyüklüğün altındaki bankalar için regulasyonlar gevşetildi.

-ABD'de bizde olduğu gibi ,bankalara zorla düşük faizli uzun vadeli tahvil aldırılmadı.Bu tercihi kendi özgür iradeleriyle bankalar yaptı.Enflasyonun yükseleceğini ve Fed'in faizleri yükseltmeye başlayacağını öngöremediler.Halbuki bu durumda risklerini hedge etmeye yarayacak enstrümanları vardı.Kotü yönetim ve aşıri risk alma var.

-Yapılan Fed soruşturması gösteriyor ki bankaları denetleyen yerel Fed birimleri ve denetçiler de sorunları zamanında raporlaştırmamışlar ve görevlerinin gereğini yapmamışlar.

https://www.bloomberght.com/fed-svbn...-tuttu-2330582

Fed, SVB’nin iflasından bankayı ve yetersiz denetimi sorumlu tuttu

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    -Trump zamanında çıkarılan bir yasa ile belirli büyüklüğün altındaki bankalar için regulasyonlar gevşetildi.

-ABD'de bizde olduğu gibi ,bankalara zorla düşük faizli uzun vadeli tahvil aldırılmadı.Bu tercihi kendi özgür iradeleriyle bankalar yaptı.Enflasyonun yükseleceğini ve Fed'in faizleri yükseltmeye başlayacağını öngöremediler.Halbuki bu durumda risklerini hedge etmeye yarayacak enstrümanları vardı.Kotü yönetim ve aşıri risk alma var.

-Yapılan Fed soruşturması gösteriyor ki bankaları denetleyen yerel Fed birimleri ve denetçiler de sorunları zamanında raporlaştırmamışlar ve görevlerinin gereğini yapmamışlar.

İnside job filminde bahsedilen sorunlar hala devam ediyor denebilir mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

...:::vobelıt:::...

Deniz hocam,
    Bizde de Bankalar uzun vadeli ve düşük faizli devlet tahvili alıyorlar. İş Bankası Genel Müdürünün dediği gibi yasal zorunluluk / yaptırımdan dolayı almak zorunda kalıyorlar.
    Peki bizde BDDK’nın bu konuda bir çalışması, raporu var mı?

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Ben katılmıyorum, senelerce %2 diye tempo tutup bir anda %5 lere fırlatmaları hiç bir şey olmasa bile etik değil. Kendi suçunu denetime ve bankaya atıyorlar, tamamen yasal olan tahvilleri alıp hırsızlık yolsuzluk yapmayan banka düzgün bir sistem içinde 2008 sonrasında batmamalı idi; burada belirli bir amaç çerçevesinde oyuncu sayısını azaltıp az sayıdaki oyuncuyu kontrol etme duygusu ile hareket edilme ihtimali düşük değil bana göre.

FED özelinden çıkıp finansal sistemin mimarı olan ABD'ye genel olarak bakarsak kafasına göre banka kurtarıyor, kafasına göre para basıyor kafasına göre ülke ve şahısları sistem dışına atıyorlar.

Bu hareketlerin sonucunda ABD dolarına ve genel olarak batı finansal sistemine güven erozyona uğruyor. Altın, BTC ve yuan gibi alternatiflerde arayışlar hareketli ama henüz somut bir alternatif görünmüyor, yine de dolara karşı çok dikkatli olurdum. Sistemin mimarı, bilerek veya bilmeyerek, isteyerek veya istemeyerek sistemi erozyona uğratıyor 2008'den beri.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Deniz hocam,
    Bizde de Bankalar uzun vadeli ve düşük faizli devlet tahvili alıyorlar. İş Bankası Genel Müdürünün dediği gibi yasal zorunluluk / yaptırımdan dolayı almak zorunda kalıyorlar.
    Peki bizde BDDK’nın bu konuda bir çalışması, raporu var mı?
    Yok.Olsa idi sonuç bölümünde pek de hoş olmayan uyarılar ortaya çıkardı.Ama bu konuda eski merkez bankası baş ekonomisti Prof. Hakan Kara'nın bir analiz çalışması var, ben de bu başlıkta paylasmıştım.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    İnside job filminde bahsedilen sorunlar hala devam ediyor denebilir mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bu filmi seyretmedim.

Sayfa 1715/2460 İlkİlk ... 7151215161516651705171317141715171617171725176518152215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •