Sayfa 1783/2460 İlkİlk ... 7831283168317331773178117821783178417851793183318832283 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 14,257 - 14,264 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

https://www.diken.com.tr/mehmet-sims...lem-var-demis/

Ekonomist Artunç Kocabalkan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakın çevresine "ekonomide görünenden daha büyük problem olduğunu söylediğini aktardı."

Herhalde TÜİK'in ve merkez bankasının "gerçek" verilerinin ,yayınlananlardan çok farklı olduğunu görmüş olmalı ki,böyle konuşmuş...

Artık ipin ucu kaçtı sayın Deniz hocam. Bizleri nasıl günler bekliyor bilmiyorum. Sabah açılır açılmaz yine döviz ne oldu diye bakmaya başlıyoruz. Zor günler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

Wednesday June 07 2023 Actual Previous Consensus
    06:00 AM
    CN
    Balance of Trade MAY $65.81B
    $90.21B $92B
    CN
    Exports YoY MAY -7.5%
    8.5% -0.4%
    CN
    Imports YoY MAY -4.5%
    -7.9% -8%

Oldukça zayıf veriler,Çin ekonomisi pandemiden sonra bir türlü toparlanamıyor.İç talep zaten zayıfı ama dış talep de zayıflama trendinde.Bunda son gelişmelerden sonra batı dünyasının dış ticaretini Çin'e bağımlı hale getirmekten çıkartıp çeşitlendirme,farklı ülkelere dağıtarak riski azaltma çabaları da etkili.

Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Artık ipin ucu kaçtı sayın Deniz hocam. Bizleri nasıl günler bekliyor bilmiyorum. Sabah açılır açılmaz yine döviz ne oldu diye bakmaya başlıyoruz. Zor günler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bloomberg'de şöyle bir haber var:

https://pbs.twimg.com/media/Fx_IFBxW...g&name=900x900

5. Deniz hocam Günaydın

İnternette henüz bulamadım ama Şant hoca da tivit atmıştı konu ile ilgili FED enflasyon hedefinin güncellenmesi ile ilgili görüşler vardı yanılmıyorsam 2 'den 3,2 'ye çekilmesi öngörülüyor diye hatırımda kalmış. Birileri daha sizin öngörülerinize göre yola gelmeye başladı. Enflasyonun yapışkanlığının tehlikesini sanırım bizimkiler fark edemediler, hala vaatlerde pahalılık ve enflasyon gündemden çıkacak diyorlar ama 10 günde dövizin geldiği yer malum. Rasyonel zemine göre irtifamız çok yüksek sanırım sizde o zemine yumuşak inemeyeceğimiz görüşündesinizdir.

Saygılarımla.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Deniz hocam Günaydın

İnternette henüz bulamadım ama Şant hoca da tivit atmıştı konu ile ilgili FED enflasyon hedefinin güncellenmesi ile ilgili görüşler vardı yanılmıyorsam 2 'den 3,2 'ye çekilmesi öngörülüyor diye hatırımda kalmış. Birileri daha sizin öngörülerinize göre yola gelmeye başladı. Enflasyonun yapışkanlığının tehlikesini sanırım bizimkiler fark edemediler, hala vaatlerde pahalılık ve enflasyon gündemden çıkacak diyorlar ama 10 günde dövizin geldiği yer malum. Rasyonel zemine göre irtifamız çok yüksek sanırım sizde o zemine yumuşak inemeyeceğimiz görüşündesinizdir.

Saygılarımla.

Ekonomi yönetiminin yıllık ve orta vadeli planlarında enflasyon hedefi yıllardır %5 olarak veriliyor.Eğer ekonomi yönetimi bundan sonra gerçekten bu hedef doğrultusunda hareket edecekse;ülkemizin uzun yıllardır yaşadığı kronik yüksek enflasyon nedeniyle enflasyon beklentilerinde büyük katılık oluştuğu için, ekonomiyi resesyona sokacak ve işsizliği artıracak kadar sıkı bir para ve maliye politikası uygulanmadıkça enflasyonu indirebilecek hiç bir matematiksel modelleme yok.Bu nedenle zemine yumuşak iniş pek mümkün gözükmüyor.Ama hedeflerde yarım yamalak ilerleme kaydedilip sonra politikalarda gevşemeye gidilirse çok sert çarpma olmaz ama hedeflere de ulaşılamamış olunur.

https://www.karar.com/yazarlar/ibrah...t-olsa-1596647
    "Ben yine ama yeniden söyleyeyim: Türkiye’nin en büyük sorunu YAPISAL ÇÖKÜŞTÜR"

başta Deniz bey olmak üzere katkıda bulunan tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

8. esas mesele TUIK başkanının da değişip değişmeyeceği bence
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Sayfa 1783/2460 İlkİlk ... 7831283168317331773178117821783178417851793183318832283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •