Sayfa 1900/2460 İlkİlk ... 9001400180018501890189818991900190119021910195020002400 ... SonSon
Arama sonucu : 19677 madde; 15,193 - 15,200 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Ayrıca yastık altı ve denizaşırı hesapları olanlar da vardır muhakkak...

Sayın sar
    Bu topik kendisi tarafından açılmasa da tüm hisse net forumu tarafından
    Sayın deniz43 ün görüşlerininin okunduğu ve deniz43 e ait olduğu kabul edilen topiktir.

iş bu sebeple yönetim, geçmişten alıntı yapabilmesi geçmiş verilerin bulunabilmesi
    yazılan yurtiçi ve yurtdişı verilerin bulunabilmesi için ;

sayfa sayısı 1000 i geçtiğinde ambalajlayıp rafa kaldımadı. ve akışın devamlılığını sağladı.

Bu sayfaya en son aylar önce bir soru sorduğumu hatırlıyorum. ama sayfada girip takip etmek isteyenlerin
    zamanını çalmamak için deniz43 e sorum yoksa bu sayfayı doldurmuyorum.
    Hele hele kankamla whats up yazışması tarzında 2 günde 9 ileti hiç yazmıyoruz.

Bizim de geyik de yaptığımız topiklerde var.seni oraya davet edip

(mesela https://www.hisse.net/topluluk/showt...57097&page=257 )

Bu topiği topiğ takip eden kahir ekseriyetin daha önceki tepkilerinden algıladığım kadarıyla
    sayın deniz43 ün fikirlerine bırakmanızı rica ederim.

Saygı ve sevgilerimle.
    Yazdıklarımı üzerine alınma
    Hiç biri sana değil.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    33.295 milyar dolar ile Aralık ayında tüm zamanların en yüksek aylık ithalat rekoru kırılırken,110.186 milyar dolar ile de tüm zamanların en yüksek yıllık dış ticaret açığı rekoru kırıldı.

Ticaret Bakanlığı geçici verilerine göre:

2022 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat %3,1 oranında artışla 22 milyar 915 milyon
    dolar, ithalat %14,6 oranında artışla 33 milyar 295 milyon dolar oldu. 2022 yılı Ocak-Aralık döneminde
    ise geçen yılın aynı dönemine göre, ihracat %12,9 oranında artışla 254 milyar 210 milyon dolar, ithalat
    %34,3 oranında artışla 364 milyar 395 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Buna göre;2022 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yıllık dış ticaret açığı %52 artarak 10.381 milyar dolar,yılın 12 ayı Ocak-Aralık döneminde ise dış ticaret açığı ;geçen yılın aynı dönemine göre, %138.4 artarak 110.186 milyar dolar oldu.
     Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Dış ticaret dengesinin olumsuz yönde gelişmesi para politikasından ziyade 11 vilayeti etkileyen depremler sebebiyledir. 11 vilayetin bazılarında ciddi sanayiler var. Buradaki fabrikalar duruşa geçti....
    Çelik sektöründe hissem olduğundan az çok biliyorum, çelik dış ticaretimizde denge çok bozuldu mesala. Hatay yöresinde çok büyük demir çelik tesisleri var.
    Demir/çelik tüketim malları sınıfındaysa, demir/çelik ithalatı tüketim malı ithalatının artmasına ciddi manada etki etmiştir...
    Geçen sene deprem mi vardı.Türkiye'nin gelmiş geçmiş en yüksek dış ticaret açığı ile kapattık.
    Çelikte ise sorun başka;Dış talebin düşmesi,iç talebin de zayıf olması nedeniyle, ve enflasyonun eksi olması nedeniyle Çin çok düşük üretim maliyetleriyle agresif fiyat politikasıyla küresel piyasaları sallıyor,çelik üreticilerimiz yüksek enerji maliyeti ve diğer maliyetler, ve döviz kurlarının maliyetler kadar yükselmemesi nedeniyle Çin ürünleriyle rekabet edemiyorlar.(gerçi,Çin'in üretim maliyetleri o kadar düşük ki,döviz kuru enflasyon kadar yükselse de rekabet etmek zor)
    Son düzenleme : deniz43; 09-09-2023 saat: 13:00.

Dış borç ödemesinde niye sadece merkezin rezervleri dikkate alınıyor?
    Banka hesaplarında yatan dövizler niye dikkate alınmıyor?
    Bankaların döviz açığı yok, reel sektörün ise arka sayfalarda paylaşılmıştı yanlış hatırlamıyorsam 80 - 90 milyar civarında. Bankadaki döviz hesaplarında yatan paranın büyük kısmı döviz borçlusu olan şirketlere aittir muhakkak. Zaten Berat Albayrak zamanıydı galiba döviz geliri olmayan şirketlere döviz borçlanması kısıtlaması getirilmişti.
    Şirketler döviz borçlanırken vade planlaması yapmıştır herhalde...
    Çok hoşsunuz.Döviz tevdiat hesaplarında olan döviz tutarlarının banka kasalarında olduğunu mu düşünüyorsunuz.126 milyar doları kredi olarak şirketlere verilmiş ve harcanmış,şimdi bankalara dönemsel faiz ödemeleri ile krediyi döndürüyorlar,fırsat buldukça da düşük faizli TL kredi ile döviz satın alıp,döviz kredi borcunu azaltmaya çalışıyorlar..51.1 milyar doları merkez bankasına swap yoluyla borç olarak verilmiş,50 milyar doların üzerinde döviz de zorunlu karşılık olarak merkez bankası hesabında duruyor.Merkez bankası brüt rezervi dediğimiz zaman bütün bunları da içeriyor.Bankalarda nakit olarak sadece 8 milyar dolar rezerv var.Bir miktar da kendisinin ve devamlı çalıştığı müşterilerinin kısa vadede yapacağı dış borç ve ithalat ödemeleri için yurt dışında muhabir bankalarda tuttuğu dövizler var.
    Son düzenleme : deniz43; 09-09-2023 saat: 13:33.

Çok hoşsunuz.Döviz tevdiat hesaplarında olan döviz tutarlarının banka kasalarında olduğunu mu düşünüyorsunuz.126 milyar doları kredi olarak şirketlere verilmiş ve harcanmış,şimdi bankalara dönemsel faiz ödemeleri ile krediyi döndürüyorlar,fırsat buldukça da düşük faizli TL kredi ile döviz satın alıp,döviz kredi borcunu azaltmaya çalışıyorlar..51.1 milyar doları merkez bankasına swap yoluyla borç olarak verilmiş,50 milyar doların üzerinde döviz de zorunlu karşılık olarak merkez bankası hesabında suruyor.Merkez bankası brüt rezervi dediğimiz zaman bütün bunları içeriyor.Bankalarda nakit olarak sadece 8 milyar dolar rezerv var.Bir miktar da kendisinin ve devamlı çalıştığı müşterilerinin kısa vadede yapacağı dış borç ve ithalat ödemeleri için yurt dışında muhabir bankalarda tuttuğu dövizler var.
    Mevduat hesaplarındaki döviz şirketlere kredi olarak verilmiş ama neticede şirketlerin 80 milyar dolar pozisyon açığı var. Bankalar zaten böyle çalışıyor. Ahmet’in parasını Mehmet’e, Mehmet’in parasını Hasan’a satıyor. Kasada tutacağı parayı niye Ahmet’ten borç alsın? Yanlış mı?
    Muhasipleşince ortada şirketlerin döndüreceği para 80 milyar dolar. Bunun ne kadarı kısa vade? (tam ifade edemedim. kısa vade döviz açığı. kısa vade borç ile kısa vade alacak açığı).

Ayrıca yurt dışı hesaplardan kendi şirketlerine (aracılar ile) kredi verenlerin de olduğu söyleniyor.
    Bu mümkün müdür bilmiyorum...

Mevduat hesaplarındaki döviz şirketlere kredi olarak verilmiş ama neticede şirketlerin 80 milyar dolar pozisyon açığı var. Bankalar zaten böyle çalışıyor. Ahmet’in parasını Mehmet’e, Mehmet’in parasını Hasan’a satıyor. Kasada tutacağı parayı niye Ahmet’ten borç alsın? Yanlış mı?
    Muhasipleşince ortada şirketlerin döndüreceği para 80 milyar dolar. Bunun ne kadarı kısa vade?

Ayrıca yurt dışı hesaplardan kendi şirketlerine (aracılar ile) kredi verenlerin de olduğu söyleniyor.
    Bu mümkün müdür bilmiyorum...
    Reel sektör şirketlerinin kredi ve ticari borç olarak toplam döviz borcu 251.692 milyar dolar.Buna karşı şirketlerin döviz mevduatları ve ticari alacakları da var,bunlar düşülürse 106.333 milyar dolar net döviz borçları var,reel sektör şirketlerinin ayrıca yurt dışında genellikle duran varlık olarak sermaye yatırımları var,22.505 milyar tutarında,bunlar da satılır likit hale getirilirse,reel sektör şirketlerinin döviz varlıklarını sattıktan sonra net döviz borcu 83.828 milyar dolara düşer.
    Bankalar ticari döviz kredilerini piyasa koşullarına göre istedikleri zaman geri çağırabilirler,bu durumda şirketlerin borçlarını kapatmak için TL yaratıp döviz satın alıp borçlarını kapatmaları gerekebilir.

Reel sektör şirketlerinin kredi ve ticari borç olarak toplam döviz borcu 251.692 milyar dolar.Buna karşı şirketlerin döviz mevduatları ve ticari alacakları da var,bunlar düşülürse 106.333 milyar dolar net döviz borçları var,reel sektör şirketlerinin ayrıca yurt dışında genellikle duran varlık olarak sermaye yatırımları var,22.505 milyar tutarında,bunlar da satılır likit hale getirilirse,reel sektör şirketlerinin döviz varlıklarını sattıktan sonra net döviz borcu 83.828 milyar dolara düşer.
    Bankalar ticari döviz kredilerini piyasa koşullarına göre istedikleri zaman geri çağırabilirler,bu durumda şirketlerin borçlarını kapatmak için TL yaratıp döviz satın alıp borçlarını kapatmaları gerekebilir.

Bu daha net oldu. Teşekkürler.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni onaylama sürecini başlattığı, Ermenistan başbakanının karısının Ukrayna yönetimine destek için Kiev’e gittiği ve abd ile tatbikat yapacağı için, Rusya Ermenistan’a nota vermiş.
    Ermenistan UCM’ye katılımı imzalamış ama onaylamamıştı. Onayladığı takdirde Putin Ermenistan’a giderse tutuklanacak...
    Rusya’nın Ermenistan’da askeri üssü var.
    Abd gaz vere vere Ermenistan’ı Ukrayna’ya çevirecek bu gidişle.
    İran da işgal altında tuttuğu Güney Azerbaycan’ı kaybetme korkusu ile Ermenistan’ı destekliyor. Abd Ermenistan’a yerleşirse İran ne yapacak? Kimin eli kimin cebinde belli değil....
    Abd Kafkaslar’ı da karıştırmayı kafasına koymuş anlaşılan...

Tüm laf anlamazlığın ve edepsizliğinle başlığı çöpe çevirmeye çalışıyorsun.
    Ne kadar uğraşsanda sana benzemeyecek başlık
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Sayın sar
    Bu topik kendisi tarafından açılmasa da tüm hisse net forumu tarafından
    Sayın deniz43 ün görüşlerininin okunduğu ve deniz43 e ait olduğu kabul edilen topiktir.

iş bu sebeple yönetim, geçmişten alıntı yapabilmesi geçmiş verilerin bulunabilmesi
    yazılan yurtiçi ve yurtdişı verilerin bulunabilmesi için ;

sayfa sayısı 1000 i geçtiğinde ambalajlayıp rafa kaldımadı. ve akışın devamlılığını sağladı.

Bu sayfaya en son aylar önce bir soru sorduğumu hatırlıyorum. ama sayfada girip takip etmek isteyenlerin
    zamanını çalmamak için deniz43 e sorum yoksa bu sayfayı doldurmuyorum.
    Hele hele kankamla whats up yazışması tarzında 2 günde 9 ileti hiç yazmıyoruz.

Bizim de geyik de yaptığımız topiklerde var.seni oraya davet edip

(mesela https://www.hisse.net/topluluk/showt...57097&page=257 )

Bu topiği topiğ takip eden kahir ekseriyetin daha önceki tepkilerinden algıladığım kadarıyla
    sayın deniz43 ün fikirlerine bırakmanızı rica ederim.

Saygı ve sevgilerimle.
    Benim geyik yapma amacım yoktu....
    Düzgün üslubunuz için teşekkür ederim.
    Ben de saygı ve sevgilerimi sunarım...

Sayfa 1900/2460 İlkİlk ... 9001400180018501890189818991900190119021910195020002400 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •