Sayfa 2144/2460 İlkİlk ... 1144164420442094213421422143214421452146215421942244 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 17,145 - 17,152 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Euronews AB komisyonu tarafından fonlanan bir yayın organ, AB komisyonu tarafından açıklanan rakamlara göre- AB bölgesinde ölçülen enflasyon yüzde 5.7, ama halkın hissettiği enflasyon yüzde 17.6.. resmi rakamın nerdeyse üç katı halkın hissettiği.

Dikkatle takip edin bakalim, kamu'nun sattigi mal ve hizmetlere, cezalara, harclara %17.6 oraninda mi zam yapiliyor.
    Eger bunlari bu hirsiz sebekesini savumak adina yapiyorsaniz, sizinle isimiz var, yok bilmiyorsaniz, daha iyi ogrenin.

2. Kurum kendine güveniyor ve doğru yaptığına inanıyorsa yayınlamayı bıraktığı tarihten itibaren madde sepeti verilerini bir açıklasın. Bu kadar basit. Hiç birşey bilmiyoruz. Ben ölçtüm oldu. Neyi ölçtün? Ne kadar ölçtün?

Ha yayınladığı zamanlarda da sıkıntı büyüktü zaten aylık takip ederdim. Sosyal medyada da gündem eden bir kaç hesap vardı. Ama insanların alım gücü bu kadar düşmediği için çok gundeme gelmiyordu.

Suna uydurdum demekle olmuyor bu iş. O vakte kadar yayinladigin veriyi karartma ihtiyacı duyarsan ve halk fakirlestim diye feryat ediyorsa kimse kusura bakmasın.

Üzerine yargı kararını tanımıyorsun. Sebep?

Bunca şeye rağmen hiç mi şüphe duymuyor bu arkadaşlar? Anlamak güç değil imkansız.

3. Bir kere metodolojisi hakkında hiçbir fikir yok. İşte şunlar günlük, bunlar ayda dört kere. Efendim marketlerdeki fiyatlar cirolarina göre agirlik. Da işte gofret diyor. Atiyorum 3 lira. Hemen biri merdiven altı bir gofreti yapıştırıyor işte bak diye. Tamam da diğer gofretler? O 3 liralık gofretten ülkenin ucte ikisinin haberi yok. Hangi markanın fiyatlarını alıyorsun, hangi ağırlıkla alıyorsun?

Bu kadar tartışılan bir kurum eğer doğru yapiyorsa kamuoyunu rahatlatmak için bunları açıklamalı.

Bilimsel bir yayında en önemli kısım metodoloji kısmıdır en basit örneği.

Neyi nasil hangi yöntemle olcuyorsun bunlar şeffaf ve açık olmali.

...:::vobelıt:::...

Bence çok anlamsız tartışmalar yapılıyor. Geçmişte tuik kurumunun doğru verileri yayınlamadığını herkes düşünüyor. Bu düşünceye neden herkes sahip ? Prof Dr Hakan kara sıfır otomobil satışlarında tuike göre hiç fiyat artışı olmadığını ancak kendisi fiyatları çıkardığını ve yaklaşık yüzde 7 gibi rakamlara ulaşan artışları belgesi ile yayınladı. Hatırladığım kadarı ile o twitten sonra tuik madde sepetini yayınlamayı bıraktı. Sonuç itibari ile ben artık bu şekilde bir yol izleneceğini düşünmüyorum. Lakin eski güveni tekrar tesis etmek için madde sepeti fiyat listesini tekrardan yayınlaması gerekir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

https://www.bloomberght.com

Dizginlenemeyen tüketim malı ithalatında yeni rekor
    Mayıs ayında Türkiye'nin genel ithalatında gerileme gözlenirken, tüketim malı ithalatında ise yeni rekor dikkat çekti. Mayıs ayında yıllıklandırılmış tüketim malı ithalatı 51.7 milyar dolar ile rekor yeniledi.

https://geoim.bloomberght.com/2024/0...b7f30903b5.jpg

Mayıs ayında Türkiyenin dış ticaret açığı 6.518 milyar dolar oldu.Enerji fiyatlarında ucuzlama,altın ithalatına getirilen kısıtlamalarla altının yasal değil kaçak yollarla getirilmesi bu kalemin dış ticaret açığı yerine ödemeler dengesi tablolarında "net hata ve Noksan" kaleminde görünmesi, genel dış ticaret açığının düşüşünde bir faktör.Diğer faktör ise,TL'nin aşırı değerli olmasıyla, içeride üretmenin yurt dışı ithal mallara göre pahalı kalması,rekabet gücünün azalması nedeniyle, üretimde kullanılacak ham madde ve yatırım malları ithalatının azalması,ama ucuzlaşan tüketim malı ithalatında artış trendinin sürdüğünü görüyoruz.
    Son düzenleme : deniz43; 04-06-2024 saat: 07:55.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/VeFinans/status/1694988815201423376

Personel maliyetinin üretim değeri içindeki payı (2022)

Sanayi: %5,5

İnşaat: %7,6

Ticaret: %15,5

Hizmet: %14,5

Toplam: %8,7

ABD ve avrupa'da durum nasıl:

https://refa-international.com/en/le...-expense-ratio

Personel maliyeti oranı toplam üretimin %50'sinden fazla olan şirketler, personel maliyeti yoğun olarak değerlendirilmektedir. Üretim şirketlerinin yüzde 30 civarında bir orana sahip olması gerekirken, hizmet şirketleri için yüzde 60'lık bir değer iyi kabul ediliyor.
    https://www.ekonomim.com/gundem/ak-p...-haberi-746962

Yüksek enflasyona rağmen, temmuzda asgari ücret ile kök maaş iyileştirmeleri dahil, emekli aylıklarında artış öngörülmediği bir kez daha teyit edildi.

Her ne kadar özel sektör zamlar için bahane olarak kullansa da,aslında -beyaz yakalılar da dahil- Türkiye'de şirketlerde personel maliyetlerinin payı genel maliyetler içinde oldukça düşük.Buna rağmen,daha şimdiden açlık sınırının altında kalan asgari ücret bir 7 ay daha bu seviyede tutulursa sosyal sıkıntılar ortaya çıkar.Yılın ilk 5 ayında TÜİK enflasyonu bile, %22.72,bu trend devam ederse yıllıklandırılmışı %63.45'e denk geliyor.Ama diyelim ki TÜİK yıl sonunda enflasyonu %50 açıkladı.Bu sefer yılbaşında asgari ücrete en az %50 zam yapılmak zorunda kalınacak ve etkisi daha büyük olacak.
    Son düzenleme : deniz43; 04-06-2024 saat: 08:10.

7. https://www.turkiyegazetesi.com.tr/e...eliyor-1044605
    Birçok vergi muafiyeti, indirim, teşvik ve istisnanın kaldırılacağını, fon gelirlerinden alınan verginin artırılacağını belirten Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ayrıca, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını söyledi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Ustadim ben borsadan bir kar edemedigim icin vergisini dusunemiyiorum )
    https://www.reddit.com/r/wallstreetb..._do_that_here/
    Şaka bir yana bir donem takip ettigim kadirhan ozturk borsada verginin olmamasinin kendisi icin belirleyici kriter oldugunu soylemisti
    Esasen bizde menkul kiymetlerin vergilendirilmesi cok karisik bunun icinde bonolar devlet tahvilleri eurobondlar mevduatlar fonlar vb de giriyor mevzuat zulum adeta... istisnalar istisnanın istisnası vb sacma bur mevzuat...mesela benim dusunceme gore işçiden emekciden yuzde30u aşan vergi alınırken borsada kazanılan milyonlarca vergi alınmaması mümkün degil... bu varliklarin tümünün alim satimindan elde edilen gelir uzerimden yuzde10 stopaj seklindr vergi odenmesi gerekiyor uygulamada viopta işleme girip kar ettiğimde uygulama yüzde10 stopaj i kesiyor ancak aslında ben yıl içerisinde belki de zarar ediyorum tum işlemleri toplayınca
    Borsada da anladığım kadarıyla işlemden elde edilen kar üzerinden bir vergi ödenecek .. peki yıl içerisinde bu işlemlerden zarar edersem veya enflasyon kadar kar edemezsen bu kaybın iadesi nasıl olacak bunu sağlayacak bir sistem de kurulmalı
    Ancak maliye anladığım kadarıyla bir kazanç vergisi getirmeyi de düşünüyor ki bu zaten vergi mantığına aykırı olduğu gibi direkt mülkiyet hakkının ihlali...
    Vergide adil bir düzen ihtiyaç gerçekten ancak bu düzenlemeyi yapacak olanlar da belirli çıkar gruplarına dahil olduğundan istinalarla muafiyetlerle eşitlik ilkesi bozuluyor yük maaşlı çalışan kdv otv ödeyen üzerinde kaliyor
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 2144/2460 İlkİlk ... 1144164420442094213421422143214421452146215421942244 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •