Originally Posted by
ragwaer
Deniz bey iyi günler dilerim öncelikle. Sizin fikrinizi almak isediğim bir konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Sosyal medyada, Bim'i iştiraki olan file isimli market zincirlerinde, artık nakit kullanılmayacağı ve alışverişlerin yalnızca kredi kartı yada banka kartı ile yapılacağını okudum. Her ne kadar, bu durum Bim yönetiminin bir şirket kararı olsa da, bunun devlet eliyle işletmelerde zorunlu tutulması kayıtlıdışılığın önüne geçmez mi?
Örneğin, herhangi bir markete, manava, mağazaya, berbere, kuyumcuya, taksiye ve adını sayamayacağım herhangi bir işletmede, devlet nakit alışveriş yapılamayacağına dair karar alsa, böylelikle kayıtdışılıkla etkin bir çalışma yapılır diye düşünüyorum. Elbette bazı istisnalar yapılabilir, pazar alışverişi gibi, sınırlı da olsa cüzi miktarda nakit yalnızca örneğin pazarda kullanılabilir( gerçi pazarcıların da artık pos cihazlarını görmeye başladık, demek ki onlar için bile çok zor değil) Pazarda dahi kartla alışveriş yapılabiliyorsa, her türlü işletmede kart kullanım zorunluluğu kademe kademe de olsa gelebilir.
Artık günümüz teknolojisinde ve ülkenin gelişmiş bankacılık altyapısında bu durumun da zor olacağını sanmıyorum. Elbette bankalar da bu işketmelerdeki komisyon oranlarını sıfırlayacaklar ki, durum teşvik edilsin.
Fikrinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri