Originally Posted by
effendy75
bana kalırsa, muhalefetin şimdilik erken seçim gibi bir oyun planı yok. Kasım ayındaki ABD seçimlerinin sonucuna göre Türkiye'nin politik geleceği de netleşmeye başlar sanırım..
iktidarın bu denli büyük çapta ve yıllardır da süregelen bir ekonomik felakete rağmen, halen rahat hareket edebiliyor olması, herhangi bir ciddi muhalefet baskısı görmemesi, büyük ölçüde sistem sorunu(başkanlık) olsa da; muhalefetin, kemal kılıçdar dönemindeki kitleleri sürükleyicilikten uzak tavrının Özgür Özel döneminde de pek değişmeyecek gibi durmasının da bu rahatlıkta etkisi var diye düşünüyorum. Bakın, seçimlerin üzerinden ciddi süre geçmesine rağmen hala yine hoşgörü, uzlaşma, normalleşme gibi iktidarın ekmeğine yağ süren siyasetler dışında birşey yok..
Esasında özellikle 1950 'den itibaren ortaya çıkan siyasetin bu dışa bağımlı yapısı, maalesef Türkiye demokrasisinin en büyük açmazıdır...bu durumun ana nedeninin, ekonomide bir türlü dışa bağımlılıktan kurtulamayışımız olduğunu söylemeye de bu sayfalarda gerek yok sanırım.
çok doğru noktaya vurgu yapmışsınız.CHP de bu hata defalarca kez yapıldı. Özellikle Haziran 2015 seçimleri sonrası CHP akp ile koalisyon kuracağını sanarak terse getirilmişti. Sonrasında arkada mhp ile akp anlaşınca chp kenara itilip tekrar seçime gidilmişti.şuan erken seçim ortamı yaratılamazsa 2025 sonu 2026 başı gibi enflasyonu düşürdük diye bir başarı hikayesi yazılır, tekrar popülizme başlanılarak 2027 de erken seçime gidilir, aynı düzen devam eder. Ancak devam eden bu düzen sadece ekonomik değil ülkenin demografisi, eğitim sistemi gibi temel taşlarını değiştirmeye devam eder. Çağın gereklerini yerine getirmeyen eğitim sistemi ile niteliksiz nesiller yetiştirirken, iyi yetişmiş olanlar batılı ülkelere gider ve ortadoğu çöplüğünden vasıfsız kitleler de ülkemizi işgal etmeye devam eder.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri