Sayfa 2181/2460 İlkİlk ... 1181168120812131217121792180218121822183219122312281 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 17,441 - 17,448 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Vize krizi kısmını geçtimde, yunanlılar eğer siyasi hedeflerine ulaşırsa ege'de şu anda ızgara tava yediğimiz kaynaklarımıza göz dikmiş bir ülke. Bu açıdan bu kadar şevkle gidilmesini anlamıyorum.
    Diğer yandan sakinlik motivasyonunuzu anlayabiliyorum. Açıkçası sahilde ıslak mendil denen ve doğada çözünmeyen maddeleri denize atan, ulaşmasın engel olmayan sonrada çekip giden insanlardan bende hoşlanmıyorum.
    ayvalıkta badavutta gözümün önünde 5-6 yaşlarında çocuk annesine beni tuvalete götür tuvaletim var dedi annesi git denize yap dedi ve çocuk gidip denize sıçtı. meğer büyük tuvaleti varmış

etrafta millet kıyameti kopardı ama kadın ne var ya çocuk sıkışmış yaptı isteyerek mi yaptı diye cevabı yapıştırdı.
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bence yılbaşından sonra 1.500 olacak
    kanunla yapılması gereken düzenleme yapıldı
    500 olarak çıktı milletin 1.500 gazı alındı yılbaşında 1.500 e çıkarılır
    aynen başkan, yurtdışına çıkıyor ki parası vardır diyecekler. birkaç yıla 1 uçak bileti kadar olur bu yurt dışı çıkış harcı.
    buarada ayvalık feribotları 30-35 euro arasında. Şuan yurtdışı çıkış harcı feribot biletinin yarısı kadar olmuş, 1500 olunca midilliye gitmek için 1 feribot bileti kendine 1 bilet devlete alırsın.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ayvalıkta badavutta gözümün önünde 5-6 yaşlarında çocuk annesine beni tuvalete götür tuvaletim var dedi annesi git denize yap dedi ve çocuk gidip denize sıçtı. meğer büyük tuvaleti varmış

etrafta millet kıyameti kopardı ama kadın ne var ya çocuk sıkışmış yaptı isteyerek mi yaptı diye cevabı yapıştırdı.
    ya başkan her halka açık plaj etrafı karavancı, çadırcı tatilci dolu. 20-30 milyona denizi gören daire alıyorsun konyaaltında evinin önüne beleş tatil yapan 50 tane karavan çekmiş.
    gündüz halk plajları tıklım tıklım gece de kamp sandalyesi masasına kapan gelip içki içiyor plajda.
    2-3 gün önce güzelçamlı plajındaydım. sevgi plajı bölgesinde sadece bir alanda 500 tane karavan ve belki bi o kadar da çadır vardı. belediye duşlarının kafalarını sökmüşler, duştan şişelerine su dolduruyorlar. belediyenin 1-2 kabinli tuvaleti var ancak. o kadar insan tuvaletini nereye yapıyor peki? muhtemelen müsait bulduğu anda her yere yapar.
    mekanlar, oteller pahalandıkça, halkın alım gücü düştükçe hindistan benzeri görüntüler katlanarak artar.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

https://www.cnbc.com/2024/07/17/glob...ump-weigh.html

Global chip stocks from Nvidia to ASML fall on geopolitics, Trump comments

Global chip stocks fell sharply with ASML, Nvidia and TSMC hit amid reports of tighter export restrictions from the U.S. and a ramping up of geopolitical tensions.
    Bloomberg reported on Wednesday that the Biden administration is considering using a wide-sweeping rule to clamp down on companies exporting their critical chipmaking equipment to China.
    Donald Trump said Taiwan should pay the U.S. for defense, in an interview with Bloomberg Businessweek published on Tuesday.

https://www.cnbc.com/2024/07/17/trum...tsmc-fall.html

Trump says Taiwan should pay the U.S. for defense; shares of chip giant TSMC fall

Donald Trump said he thinks Taiwan should pay the U.S. for defense claiming the country "doesn't give us anything."
    Trump appeared to link his comments to Taiwan's semiconductor industry which is one of the most advanced in the world saying it took "about 100%" of America's chip business.
    Trump's comments led TSMC shares to close 2.4% lower in Taiwan

5. Finans Merkezi
    @AnlikDoviz
    ·
    1d
    TCMB yönetimi, banka genel müdürleri ile bir araya geldi.

TCMB, döviz dönüşümlü mevduata uygulanan yüzde 40'lık faiz alt sınırını aşağı çekmeyi değerlendiriyor-Bloomberg HT
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Wednesday July 17 2024 Actual Previous Consensus
    04:15 PM
    US
    Industrial Production MoM JUN 0.6%
    0.9% ® 0.3%
    US
    Capacity Utilization JUN 78.8%
    78.3% ® 78.4%
    US
    Industrial Production YoY JUN 1.6%
    0.3% ®
    US
    Manufacturing Production MoM JUN 0.4%
    1% ® 0.2%
    US
    Manufacturing Production YoY JUN 1.1%
    0.1% ®

ABD imalat ve sanayi üretimi verileri iyi geldi,bir önceki ayın verileri de yukarı yönlü revize edilince yıllık bazda verilerde iyileşme oldu,kapasite kullanım oranı da arttı..

https://www.cnbc.com/2024/07/17/pres...ader-says.html

Biden tests positive for Covid, cancels speech in Las Vegas

https://www.paraanaliz.com/2024/ekon...-oldu-g-90796/

Daron Acemoğlu: İktidarla bağlantılı iş adamları servet sahibi oldu

Sayfa 2181/2460 İlkİlk ... 1181168120812131217121792180218121822183219122312281 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •