Originally Posted by
deniz43
Rusya 2014 yılında Kırım'ı ilhak ettiğinde daha ortada Zelensky yoktu.Ortada bir gaza gelme filan da yok,Putin Ukranya'nın topraklarını Rus topraklarına katmayı, sınırlarını genişletmeyi aklına koymuştu.Gerisi Kunaralpin de söylediği gibi Rus propagandası,kurt'un kuzuyu yemek için suyu bulandırdın bahanesi.Ama Rusyanın hiç beklemediği bir şey oldu,Ukranya halkı büyük güç farkına rağmen vatanlarını kahramanca savundular ve savunmaya devam ediyorlar.Siz bizden çok güçlüsünüz,size teslim oluyoruz demediler.Ukrayana kolay teslim olsaydı,rusyanın sonraki istila hedefi Moldovya olacak, sonrasında da yönünü doğu avrupaya çevirecekti.Avrupa liderleri de bunun gayet farkında.
Yukarıda güzel ifade edilmiş:
"Zelensky'nin AB üyesi özgür ve müreffeh bir ülke istemesi.
Zulüm üzerine kurulu diktatörlüklerin haklı olarak tehdit olarak göreceği bir ülke yani.
Herkes bunun farkında."
Sn deniz43,
2014'ten önce de turuncu devrim vs bunun gibi hikayelerle Ukrayna kaynıyordu, AB/D kışkırtmaları olmasaydı muhtemelen olanlar olmayacaktı.
Daha düne kadar dünya iki kutuplu bir dünyaydı, bu kutuplardan bir tanesi de Rusya'ydı, turuncu devrim yapıyorum, AB'ye giriyorum veya NATO'ya gireceğim diye Rusya'yı inanılmaz derecede kışkırttılar,
Rusya'nın baş düşmanı ABD'yi komşu olarak kabul etmeyeceğini siyaset veya tarih bilmeyen biri bile tahmin edebilirdi.
Ben Rusya'yı savunuyorum diye yanlış anlaşılmak istemem, ama ABD ve Rusya'nın savaşmadığını ama yaptıkları politikalar ile zayıf ülkeleri paylaşıp sömürdükleri bilinen bir gerçek, ülkesini yöneten bir başkanın bunu bilip ona göre strateji üretmesi gerekirdi.
Bütün dünya ülke halkları diktatörlerden nefret eder ve hukukun üstünlüğünün olduğu demokratik bir ülke isterler, ama bunu hak etmeleri gerekir, bazen bilgi ile bazen kaba kuvvet ile.
Dünya da bununu hakketmeden elde eden ülkeler maalesef kazanımlarını kaybediyorlar.
Belki olacaklar kaçınılmazdı ama Zelensky yeterli bir devlet adamı değildi.
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Yer İmleri