Size katýlýyorum . davranýþlarýmda hatta ailecek oldukça devrimci kararlar aldýk . sadece uçak deðil Sinema salonu Kapalý ve Klimalý tüm mekanlar artýk ilgi alanýmýza girmediði gibi . Alýþ veriþimizi de internetten yapmaya baþladýk . Seyahat tatil þeklimiz de kadastrofik deðiþim oldu . Her sene yazlýðýmýzý kullanmayýp kiraya veriyor seyahat ediyorduk .
Artýk Yazlýðýmýza gitmeye ve Kiralama olayýný bitirmeye karar verdik . Kiralýk hir bir þey kullanmýyoruz . Kiralýk araba bisikler scooter yasak oldu bize . Window shopping yapardýk keyif amaçlý onu da býraktýk . Yürüyüþ mekanlarýmýz bile deðiþti . Karavan satýn almak ve tatili belki düþünülebilir . ve En önemlisi Aþý geliþtirileceðne olan inancým yok .Gerçekten bu doðru olsa idi 7-8 sene önce yaþanan bir pandemi SARS ve MERS in aþýsýný görür ve kullanýyor olurdu dünya ,oysa o da yok hala geliþtiriliyor deniyor.
Artýk yalan dolandan sýkýldým ve haber kanallarýnda konuþan maaþlý bilim adamlarý ile siyasetçilerden çok baðýmsýz bilim adamlarýný dinlemeye çalýþýyorum kýsaca haberi NET ten alýyorum. Ekonomi kapandý bence açýlmasý diye bir þey yok . Pandeminin baþý na göre 50% ticaret düþecek . Çin deki üretim dünya nýn ilgisinden çýkacak . Devletler gümrük duvarlarý ile kendilerini koruyacak . Ben kötümserim galiba .Yalan söyleyenlerin dava edildiði tazminata mahkum edildiði ekonomiler daha çok güven telkin ediyor.
SADECE Adalet hak hukuk doðruluk güven ve huzur hissedilen yerler de ticaret daha çok artacak .
e-ticaret de bu güvenli bölgelerde çok ama çok yükselecek . Adalet konusunda ileri ülkeler birlikte hareket ederek daha güçlü hale gelecekler . Gelecek birlikte hareket eden demokratik ve adil ekonomilerin olacak . ABD Italya gibi yobaz dindar ülkeler ile Sudan Afganistan gibi fakir yerlerde çok can kayýplarý olacak ve bu pandemi defalarca kýyafet deðiþtirip gelecek .

Originally Posted by
Egeli
Katýlýyorum. Ama ufak bir sorun var. Tüketim davranýþý deðiþirse, ekonomiyi kapatmasanýz bile kapatmýþ kadar zarar görürsünüz. Tatil planýmý iptal ettim. 2021’e kadar uçaða binmeyi planlamýyorum, öðle ve akþam yemeðini dýþarda yemeyi düþünmüyorum. Bu davranýþý, ben koronayý atlatýsaya, aþý bulunasýya, tedavi geliþtirilesiye veya ben coronadan ölesiye kadar devam edeceðim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer Ýmleri