Originally Posted by
Egeli
Şu cümleye takıldım
“Türkiye kişi başı gelir 12 bin 500 dolarlardan bu yıl sonunda 8 bin 300 dolara düşmüş olacakâ€
Kişi başı aylık 5187 lira yapıyor. böyle bir rakam mümkün mü ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mümkün mü derken? Görülen peak seviyeye göre düşüş miktarı bu. Bir yılda bu kadar düşüş olacak demiyor. 8.300 usd fazla diye düşünüyorsan, matematiksel sonuç bunu gösteriyor..
öte yandan, ülkemiz gelir dağılımı açısından (bakınız gini katsayısı) dünyanın en kötülerinden..bir diğeri de amerika zaten...milyonlarca insan bedava yemek kuyruklarına girerken, kıçı büyük bir hatun, sosyal medya reklamları ve sözde lisansına sahp olduğu ürünlerle 10 milyarca dolar kazanabiliyor.
özellikle, son 12 yılda, küresel krizler bu dengesizliği arttırdı..gelir eşit dağılmıyor..bu nedenle ortalama vatandaşın refah algısı hızla düşüyor.
etrafımdaki 10 ailenin 9 unda, bu gelirler yok diyorsak...birilerinin ne kadar büyük gelirler elde ettiğini düşünürüm ben..veride yanlışlıklar olabilir, ama kayda değer bir yanlış değildir bu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri