Sayfa 562/2460 İlkİlk ... 6246251255256056156256356457261266210621562 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 4,489 - 4,496 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

CaNyoN Guest
    Sayın Deniz sizden öğrendik ilk bu olayı..

Gerçekten ülkenin hiç rezervi yok üstüne ekside mi ?

Yani şöyle diyim şuan borç morc rezerv ne kadar canli var burada.

90 milyar dolar borç morc altın dahil rezerv mi var ?

CaNyoN Guest
    Swaplar heralde sürekli duracak dersek şuan ne kadar para var altın dahil anlayamadım mevcut. 90 milyar dolar var mı totalde duran..

Alıntı Originally Posted by kurmay Yazıyı Oku
    Aşağıdaki ifadelerinde, siyah olarak geçen yerler Erdoğan'ın metnin dışına çıkıp doğaçlama söylediği sözler...

Sonuçta bu politikanın terk edilip, tersi bir politikaya geçildiğinin ilan edildiği bir konuşmada bile, bu mesajı araya sıkıştırması,

Sanki metni hazırlayanların kafasındaki "yeni yaklaşımla" Erdoğan'ın kafasındaki "yeni yaklaşım" hala farklı şeyler...

"Sürdürülebilir güçlü büyüme ve istihdam artışının yolu fiyat istikrarından, bir başka ifadeyle enflasyonun kontrol altında tutulmasından geçiyor. Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti, bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor. Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum, şunu hiçbir zaman unutmayalım: Faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için, en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimize doğru indirmekte kararlıyız."

https://www.youtube.com/watch?v=gyAb9cY6u8c
    27:30 dan itibaren görülebilir...
    Bunlar da var tabii ,ama benim esas kastettiğim Maliye ve Hazine Bakanının söylediği. "bundan sonra şeffaflık,hesap verilebilirlik,öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanacağı,kurumların güçlendirileceği, kurumlar ve kurallar ülkesi olunacağı,kuralların etkili bir şekilde işletileceği,politikaların katılımcı bir anlayışla tüm tarafların görüşleri alınarak oluşturulacağı" şeklindeki sözleriydi.

Hepimiz biliyoruz ki,18 yıl boyunca burada ifade edilen ilkelerin tam tersinin yaşandığını gördük,hiç bir uyarının da dikkate alınmadığını gördük.Benim ,bundan sonra da bu ilkelerin hayata geçirileceği yönünde bir beklentim bulunmuyor.

CaNyoN Guest
    Daha önce size saldirici arada yazılar yazmış tim cahilligime verin

Alıntı Originally Posted by CaNyoN Yazıyı Oku
    Sayın Deniz sizden öğrendik ilk bu olayı..

Gerçekten ülkenin hiç rezervi yok üstüne ekside mi ?

Yani şöyle diyim şuan borç morc rezerv ne kadar canli var burada.

90 milyar dolar borç morc altın dahil rezerv mi var ?

Bu tabloya göre merkez bankasının

-Net döviz rezervleri swaplar ve kendine ait altın rezervleri dahil:10.3 milyar dolar.

-Bankalardan en uzunu 1 yıl vadeye kadar ,kısa vadeli olarak ,swap yoluyla emanet olarak aldığı,vade sonunda sahibine yine takas yolu ile iade edilecek dövizleri hariç tuttuğumuzda net rezervleri (-) 52.6 milyar dolar.

-Tabloda swap ve altın hariç net rezervleri -) 81.2 milyar dolar.
    Bunun manası döviz yükümlülüklerini yerine getirmek için 28.6 milyar dolar altın rezervini satar,döviz yükümlülüklerinden bir kısmını yerine getirirse o durumda altın rezervi kalmıyor ve net rezervi (-)52.6 milyar dolar döviz rezervi oluyor.Yok altınımı satmam diyorsa o durumda net döviz rezervi (-) 81.2 milyar dolar oluyor.

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Bunlar da var tabii ,ama benim esas kastettiğim Maliye ve Hazine Bakanının söylediği. "bundan sonra şeffaflık,hesap verilebilirlik,öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanacağı,kurumların güçlendirileceği, kurumlar ve kurallar ülkesi olunacağı,kuralların etkili bir şekilde işletileceği,politikaların katılımcı bir anlayışla tüm tarafların görüşleri alınarak oluşturulacağı" şeklindeki sözleriydi.

Hepimiz biliyoruz ki,18 yıl boyunca burada ifade edilen ilkelerin tam tersinin yaşandığını gördük,hiç bir uyarının da dikkate alınmadığını gördük.Benim ,bundan sonra da bu ilkelerin hayata geçirileceği yönünde bir beklentim bulunmuyor.
    Sn deniz43,

dediklerinize aynen katılmakla birlikte, sizin kadar diplomatik bir dil kullanmayacağım: kronik yalancılara piyasa itibar etmez, sadece işine geldiği şekilde kullanır.
    ytd..

CaNyoN Guest
    28 milyar dolarlık altın varken abi nasıl net rezerv 10 oluyor.. o kısmı anlayamadim aslında ama sormaya çekiniyorum. Altından neyi düşüyorsunuz 10 çıkıyor ?

CaNyoN Guest
    Abi neyi neyden dusuyoruz bize balık tutmayı ogretirmisin. Şimdi herkes öğrenir.. hatta bir video cekseniz sesli ekran görüntülü..

Bu hesap nasıl yapılıyor öğrenelim bizde.

Çok şey istiyorum ama..

Sayfa 562/2460 İlkİlk ... 6246251255256056156256356457261266210621562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •