Originally Posted by
deniz43
Dolayısıyla "nötr koşullarda",1 yıl sonra 2021 Aralık ayı için tahminim
-(euro+dolar)eşit ağırlıklı döviz kuru paketinin yıllık ortalama %28 civarında artabilir.(enflasyon mevcut seyrinde giderse)
Yani euro/usd kuru şu andakiyle aynı olursa,ve 8-8.25 bandı da dolar için adil değerse(fair value),2021 aralık ayında 1 usd:8(8.25)*1.28=10.24(10.56) TL bandında bir yerlerde olabilir.
-Tahvil piyasasında kamu bankalarının ve işsizlik fonu gibi kamu kuruluşlarının hakimiyeti var,ayrıca hem merkez bankası da bilançosunun belli bir oranında tahvil alıyor hem de piyasa yapıcı bankaların her ihalede belirli tutarda tahvil alma zorunluluğu var.Bu nedenle tahvil fiyatlarında Hazine, daha az faiz ödemek için ,faizlerin belirli bir bandın üzerine çıkmasına müsaade etmeyecektir ve getirisi reel enflasyonun altında kalacaktır.
-2021 yılında başta ABD, çok primlenmiş dünya borsalarında genel bir düşüş bekliyorum.Türkiye'de ise yüksek enflasyon olduğu için ,reel olarak enflasyonun altında bir getiri olsa da ,hisse senedi borsalarında şartlara bağlı olarak bir miktar nominal fiyatlarda artış bekliyorum.
Değerli ve objektif yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum hocam.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri