Sayfa 60/2460 İlkİlk ... 10505859606162701101605601060 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 473 - 480 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Çizgiyi çekmesine çektim de Long lar için STOPLOSS olan bir yer heralde ...

2. Afrin'de patlama: Ölü ve yaralı askerler var DENİLİYOR.

https://sptnkne.ws/hbDa

3.  Alıntı Originally Posted by Perito Yazıyı Oku
    116-118500-115.xxx gibi bi yola gidiyor galiba. Bugune sigmaz sanirim
    116 görmeden doğrudan 118.500'e gitti. 115.400-500 hala olası bence

Alıntı Originally Posted by berryforeva Yazıyı Oku
    Buraya sorayım,

bu BGC partners 'in başında kim olabilir sizce?
    Y.K.Başkanı:SHAUN DAVID CARL EDGAR LYNN
    CEO:ALİ RIZA İNCEKARA
    Y.K.ÜYELERİ:AMES RICHARD LIGHTBURNE,ULUÇ SAKA

5. Deniz bey sizi bulmuşken bir sorum var uygun gördüğünüz de cevaplayabilirseniz sevinirim.
    ABD halkının harcamalarında düşüş enflasyonu da büyümeyi de riske ettiği söyleniyor. Geçmiş verilerdeki Bu düşüşün nedeni vurdu bundan sonraki harcama verilerine ilişkin görüşünüzü öğrenmek isterim. Saygılar.

6. dışarısı bozuk,bizimki güçlü görünüyor ve günlükler alda,dışarısı daha aşağı gidip bizimkine de mi sat verdirecek yoksa bizimki yükselişe devam edecek,karar vermek zor ancak ben hala 116700 ü önemsiyorum altı kapanmadıktan sonra yukarı potansiyel var.......

Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Deniz bey sizi bulmuşken bir sorum var uygun gördüğünüz de cevaplayabilirseniz sevinirim.
    ABD halkının harcamalarında düşüş enflasyonu da büyümeyi de riske ettiği söyleniyor. Geçmiş verilerdeki Bu düşüşün nedeni vurdu bundan sonraki harcama verilerine ilişkin görüşünüzü öğrenmek isterim. Saygılar.
    https://tradingeconomics.com/united-...sumer-spending

''Consumer Spending in the United States increased to 12027.89 USD Billion in the fourth quarter of 2017 from 11916.58 USD Billion in the third quarter of 2017. Consumer Spending in the United States averaged 5368.28 USD Billion from 1950 until 2017, reaching an all time high of 12027.89 USD Billion in the fourth quarter of 2017 and a record low of 1320.40 USD Billion in the first quarter of 1950.''

Yukarıdaki grafik çok net.ABD halkı geçen yılın son çeyreğinde tarihinin en yüksek tüketici harcamalarını yapmış.(12.027 trilyon dolar).Üçüncü çeyrekte de 11.916 trilyon dolar'mış.57 Yıllık ABD tüketici istatistiklerinde ortalama rakam 5.368 trilyon dolar.Siz herhalde tüketim harcamalarını değil perakende satışları kastettiniz.Perakende satışlarda son 2 ayda yükseliş yok ama aylık veriler önceki aya göre mukayese edildiği ve önceki aylardaki perakende satışlar da çok yüksek olduğundan baz etkisi yaratmasından kaynaklanıyor,yoksa 12 aylık artış hala %4.Diğer taraftan perakende satışlar tüketim harcamalarının önemli de olsa bir bileşeni,esas olan tüketim harcamaları,orada yüksek baz etkisine rağmen ,her ay önceki aya göre daha yüksek tüketim harcamaları devam ediyor,yukarıdaki grafikte görülüyor.

Sonuç olarak;ABD ekonomisi gerek tüketim,gerek yatırım ayağında çok canlı ,sanayi üretimi son 10 yılın zirvesinde,işsizlik seviyesi son 17 yılın , tüketici güveni son 40 yılın en iyi seviyelerinde .Enflasyonun da gelmek üzere olduğunu düşünüyorum.Geçen yılın Mart ayında enflasyon(CPI) negatif ,%-0.2 gelmişti,gelecek ay gelecek veriyle enflasyonun yıllık bazda %2.2'den %2.6-%2.7'ye sıçrayacak olması piyasalarda bütün havayı değiştirecek,Fed'in de söylemlerini değiştirecektir.

8. Piyasalarda görüşlerine değer verdiğim birkaç ekonomist var..Biri de şant manukyan. Ama o da iflah olmaz bir boğa, sadece altın da ayı..Onda da ben boğayım Yıllardır 1000 usd altını bekledi ons ta, olmayınca yükselişe inanmadı...şu an 1330 lardayız, hala yükselişe inanmıyor...öte yandan başta abd borsaları olmak üzere ısrarla yükselişler daha da sürecek diyor.

Twitter dan bir soru sordum...dünkü fed i yorumlarken, 2018 için beklentileri değişmedi dedi..ben de aslında bazı üyeler artış beklentilerini yükseltmişler, ama bu ortalama faiz beklentisini değiştirmemiş...yani eskiden 2,8 den 3 faiz artışı bekleniyorken, şimdi 3,2 den 3 faiz artışı bekleniyor ne dersin dedim, cevap vermedi.

o zaman ben de, görüşlerine değer verdiğim diğer ekonomist e sorayım...deniz hocam sen nasıl youmluyorsun bu durumu...yani fed bir anda piyasayı ürkütmemek için artış beklentilerini 3 te tutmuş gözükse de, bir sonraki toplantı olan haziran toplantısında, beklentiler 1-2 üyenin bir tane daha fazla artış beklentisine girmesi ile beklentiler 4 artışa işaret edecek diyorum.

benim anlamadığım bu kadar önemli bir durum nasıl gözden kaçırılır, ısrarla bu konuya değinilmez...dot plot denen beklenti zımbırtısını ben mi yanlış yorumyuyorum @deniz43.

Sayfa 60/2460 İlkİlk ... 10505859606162701101605601060 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •