O egeli ben değilim
bir malın piyasası varsa elbette bir fiyatı da vardır, ne olursa olsun![]()
ancak btc finansal bir varlık hatta "para" gibi sunuluyor. adında para ifadesi geçmesi, "madenciliği" olması vs gibi unsurlar da bu algıya hizmet ediyor. bence bu noktaya dikkat etmek gerekir. ilk mesajımda belirttiğim nedenlerden ötürü bitcoin ve diğer dijital paraların herhangi bir menkul kıymet statüsü bulunmamaktadır. kim bilir, belki arkasından fed bile çıkabilir..paranın kontrolü bu arkadaşların en çok kafa yordukları konu ne de olsa.. işin doğrusunu zaman gösterecek..
ytd..
öyle deme hocam bloomberge bir yatırım danışmanı çıktı diyorki; önümüzdeki dönem döviz borçlusu şirketler prim yapacakmis sebebide notumuzun görünümü değişecekmiş ülkeye para akacakmis, bu şirketlerde döviz düşüşünden kambiyo karı yazacakmış. Baskabir Adam çıkmış dolar 5.70 olacak diyor sebebi ne diye soruyorsun eliot prensiplerine göre 5.70 den başlayan yükseliş 5 nolu dalgaymış en az 5.70 e kadar düşmeli diyor. Bu arada en fazla nereye düşecek bilemiyorumserseri bir para var ortada anlamsız bir şekilde fiyatları belirliyor.
carry'ler tl longladıkça TL düşmeye devam edecektir. rezervi kalmayan türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde bel bağladığı başlıca dış finansman kaynakları bana göre;
carry trade(yüksek faiz), kara para (varlık barışı, NHH girişleri), sermaye kontrolleri (gerekirse) …
bu yöntemlerin orta ve uzun vadede ekonomiye faydadan çok daha fazla hasar vereceği aşikar.
ytd..
Bu seneki turizm sezonunun yaşanıp yaşanmaması ülke için çok kritik. Sağlam döviz girişi oluyor hele hele bu sene yerli yabancı millet evinde kafayı yedi 6 7 ayda çok ciddi para gelir tabi gelebilirse.
Başlıkta daha önce ülke ve borsa ucuz demiştim, bu farkın politika değişeceği beklentisi ile kapanmaya başladığını görüyoruz, ayrıca tüm dünyada EM lere akış ve parasal genişleme teması hakim. Bakalım önümüzdeki dönem, borsaların şimdiden fiyatladığı kadar iyimser mi geçecek?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2020 Aralık ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıkladı.
Buna göre, geçen ay Hazinenin nakit gelirleri 98 milyar 338 milyon lira, nakit giderleri 146 milyar 37 milyon oldu.
Aralık ayında nakit dengesinde 46 milyar 699 milyon lira açık oluştu.
2020'nin tamamında ise , nakit dengesinde 181 milyar 800 milyon lira açık oluştu
Donald trumpın twitter hesapları twitter tarafından kapatılmış.
Sn deniz haklısınız bu şirketinlerin gücü olması gerekenden fazla, Kimin iyi kimin kötü olduğuna şirket yönetim kurulları karar veremez. Veriyorsa bu durumda bu şirketlerin engellemedikleri içeriklerden sorumlu tutulması gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Tartışalım: (olayı tasvip ettiğim anlamına gelmesin lütfen) (yeri geldi diye yazayım dedim, Burası yeri değil derseniz silerim)
Ben, mal sahibi (whatsapp) olarak, karşılıklı fesih yetkisine sahip, kullacıların kendi rızası ile, bir sözleşme ile ortaya koyduğum kuralları kabul ederek kullandıkları bir hizmeti vermem ve işletmemin neresi yanlış.
Kullanmazsınız olur biter. İlla lazım derseniz alternatifine bakarsınız/ oluşturursunuz. vs. vs.
Sağlıklı ve güzel bir hafta sonu dileğiyle...
Yer İmleri