Sayfa 660/2460 İlkİlk ... 16056061065065865966066166267071076011601660 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 5,273 - 5,280 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    a. arjantinin 100 yillik bonolarini neden aldilarsa ondan..
    b. para çok, küçük yüzdeyi ayırıyorlar bizde takla atıyoruz madak şey gibi...
    Zenginle , gariban farkı. Elinde 500 bin lira olan adam 500 bine kelepir ev bulursa 500 kez düşünür. 10 milyonu olan adam alır geçer.
    Adam Türkiyeye portföyünün tamamını yatırmıyor. Belli oranda risk alıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. Sermaye girişlerinin istikrarlı ve güçlü bir hale gelmesi, yurtiçi yerleşiklerin dolarizasyon eğiliminin tersine dönmesi ile birlikte döviz alım ihaleleri yoluyla rezervlerimizi artıracağız. Şartlar oluştuğunda, buna yönelik planımızı da açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız.

https://www.haberturk.com/son-dakika...966844-ekonomi

yurtiçi yerleşiklerin bu rakamdan dolar bozmayacağı belli olmadı mı? zaman geçtikçe de ha şimdi gidecek diye zamanında bozup faiz geliri elde edemeyen tasarruf sahibinin biraz daha dişini sıkacağını tahmin ediyorum. Ama MB ne tahmin ediyor anlamadım bir de döviz toplamaya başlayacağı zaman bu dolarizasyonu artırmayacak mı (MB alırsa ben de alırım demeyecek mi?) veya döviz mevduatçısını cesaretlendirmeyecek mi?

cauti üstad 50 şer milyon alınmalı diyordu kuru depreştirmeden üstüne bu açıklamayı görünce şaşırdım, hala zamanı var diyor Ağbal. bir de çok sık açıklama yapılıyor gibi sözlü yönlendirme araçları dibine kadar kullanılıyor zannımca.

Umarım Deniz hocam bizi daha sağlıklı bir şekilde aydınlatır.

3. Bu arada 2023 e yaklaştık heyecanla ne olacağını bekliyorum 10 yıl varken herkes atıp tutuyordu uçacağız kaçacağız diye 2 yıl kaldı o projelerin temeli olmalı yol kat edilmiş olmalı.

Mesela;

2023 yılına kadar para politikasını sıkı bir duruşla, başka bir deyişle, güçlü dezenflasyonist etki yapacak derecede bir para politikası seti ile yüzde 5 hedefini elde edene kadar koruyacağız.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Bu arada 2023 e yaklaştık heyecanla ne olacağını bekliyorum 10 yıl varken herkes atıp tutuyordu uçacağız kaçacağız diye 2 yıl kaldı o projelerin temeli olmalı yol kat edilmiş olmalı.

Mesela;

2023 yılına kadar para politikasını sıkı bir duruşla, başka bir deyişle, güçlü dezenflasyonist etki yapacak derecede bir para politikası seti ile yüzde 5 hedefini elde edene kadar koruyacağız.

Deniz hocam daha iyi bilir. Türkiye’nin uzun dönem büyümesi bellidir. İşsizlik bellidir. Öyle ha deyince bir şeyler değişmez. Eğer doğal afet, savaş, hastalık gibi olaylar seni geriye iter. Doğal kaynak çıkması gibi olaylar ileriye iter.
    Onun dışında dünya ne kadar giderse bizde o kadar gideriz.
    Bunun istisnası nedir ?
    Ortadoğuda petrol
    Japonya, kore , almanyada dünya savaşı
    Orta avrupada kominizimden kapitalizme geçiş gibi büyük değişikliklerdir.

O egeli ben değilim

5. Büyüme ve istihdam yüksek faiz ile nasıl çözülecek. Turist de gelmezse yan bastık

6. Atatürk dönemi mükemmel bir dönemdir ekonomik anlamda. Psikoloji ve mentalite değişimi nelere kadir o dönemde görebiliyoruz.

Mevcut dönemde de savunma sanayi, teknofestler türlü yarışmalar TÜBİTAK teşvikleri vb.. sinerji ve çaba var, ancak malesef ölçek ekonomisi ve markalaşma boyutunda çok zorlanıyoruz. Yine de çok iyi şirketlerimiz var daha da artmaları ümidiyle...
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Deniz hocam daha iyi bilir. Türkiye’nin uzun dönem büyümesi bellidir. İşsizlik bellidir. Öyle ha deyince bir şeyler değişmez. Eğer doğal afet, savaş, hastalık gibi olaylar seni geriye iter. Doğal kaynak çıkması gibi olaylar ileriye iter.
    Onun dışında dünya ne kadar giderse bizde o kadar gideriz.
    Bunun istisnası nedir ?
    Ortadoğuda petrol
    Japonya, kore , almanyada dünya savaşı
    Orta avrupada kominizimden kapitalizme geçiş gibi büyük değişikliklerdir.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 660/2460 İlkİlk ... 16056061065065865966066166267071076011601660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •