Sayfa 671/2460 İlkİlk ... 17157162166166967067167267368172177111711671 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

BrooKS Guest
    ne oldi eksi rezervciler treniniz mi devrildi ?

ahahahaha

Sn Deniz
    Merkez bankasının rezerv toplama süreci, kamu bankaları üzerinden yürüyebilir mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

güzel kardeşim benim... sıcak para milletin emeğini hem faizle yesin hem kurdan yesin ... sen bizimle dalga geç .. keşke tek derdimiz dolar olsa da düştüğü için sevinip mutlu olabilsek... inan sizden çok isterim bunu ...
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    güzel kardeşim benim... sıcak para milletin emeğini hem faizle yesin hem kurdan yesin ... sen bizimle dalga geç .. keşke tek derdimiz dolar olsa da düştüğü için sevinip mutlu olabilsek... inan sizden çok isterim bunu ...
    Boşverin bunlara sorulacak tek soru madem faiz artışı ile bu iş çözülüyordu bu rezervi neden sattın.

O egeli ben değilim

Bir soru daha var;

Faiz sebep, enflasyon sonuç olduğuna göre;

Faizleri yüksek tutarak enflasyonu yükseltmeyi mi amaçlıyoruz.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sn Deniz
    Merkez bankasının rezerv toplama süreci, kamu bankaları üzerinden yürüyebilir mi ?

Merkez Bankasının halkın satacağı döviz ile açığını kısmen de olsa kapatabilecek miktarda rezerv biriktirmesi pek mümkün gözükmüyor,ancak sembolik miktarda toplayabilir,döviz biriktirebileceği esas kanal ihracatçılara açılan reeskont kredileri ya da uzun vadede doğrudan dış yatırımlarda ciddi miktarda artış olması halinde piyasadaki döviz arzının kayda değer biçimde artması halinde olabilir..

Niyesi, eski merkez bankası baş ekonomisti,Bilkent üniversitesi profesörü Hakan Kara'nın grafiğinde:

https://pbs.twimg.com/media/EucYlLhX...png&name=small

2002 yılından beri halk döviz mevduatını sürekli arttırmış,zaman zaman dövizin fiyatı yerinde saydığı için toplam mevduatın içinde dövizin payı göreceli olarak düşmüş gibi gözükmüş,ama nominal tutar olarak sürekli artmış.
    Bunun tabii sadece ekonomik değil,sosyolojik ,tarihi nedenleri de var.Ama halk ancak ev,otomobil gibi bir satın alma yaptığında dövizini ya da altınını bozuyor,onun dışında hiç günlük olarak fiyatına bile bakmıyor,eline bir yerden TL geçince de çoğunlukla altın ya da döviz alıyor.

Merkez Bankasının bugün yayınladığı veriye göre;Aralık ayı sonu itibariyle,Türkiye'nin önümüzdeki 1 yıl içinde ödeyeceği kısa vadeli borcu,bir önceki aya göre 4.449 milyar dolar artarak 184.324 milyar dolardan 188.773 milyar dolara yükseldi.

KALAN VADEYE GÖRE KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU (*)
    (Aralık 2020 itibarıyla) (Y.T:18.02.2021)
    (Milyar Dolar)

MERKEZ BANKASI :21.382

GENEL YÖNETİM (**): 5.928

BANKALAR:86.015

DİĞER SEKTÖRLER: 75.448

TOPLAM 188.773

(*) Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine bir yıl ve daha kısa kalan dış
    borçları göstermektedir.
    (**) T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yurt dışında ihraç edilen
    borçlanma senetlerinden (eurobond) itfasına bir yıl ve daha kısa vade
    kalanlar için yapılacak ödemeleri kapsamaktadır (yurt içi yerleşik kişilerce
    satın alınanlar hariç).

8.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Çok kibarsınız,bu niki yeni muhtemel kendi eski şahsa ,ağayla marabanın biz bu b... niye yedik madem bu durumda olacaksak hikayesini anlatmak lazım...

Sayın Deniz43 Hoca nın affına sığınarak;Ulan marketlerde kg lık kaşar peyniri kalmadı,her gün değişik ebatta peynir veya diğer paketli gıda ürünü alıyoruz,üreticiler cambazlık yaparak fahiş fiyat artışlarını gizlemeye çalışıyor,ben birey olarak her gün fakirleştiğimi hissediyorum,ülkenin tüm döviz rezervi satılmış,tefeciden alınan borçla algı yaratılıp dth ler bozdurulmaya çalışıyor, en geç 6 ay sonra adam tefeci faizi+düşük fiyattan aldığı doları alıp miktir olup gidecek,bizler bim de 375 gr hesaplı kaşar peyniri arayacağız,tip,gelmiş dolar ehü,ehü....

Sayfa 671/2460 İlkİlk ... 17157162166166967067167267368172177111711671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •