Sayn Tesus , sorunuzun muhatabı ben olmamakla birlikte , kanaatim olan bir husus yazmak istedim. FED dediğniz gibi Helikopter Bernanke ile 2008 büyük mortgage krizini yangına su döker doları basıp basıp gibi attılar. Sadece Lehman batarken, batmayacak kadar büyük deyimi , kavramı ile Bank of Amerika gibi hisseleri diplemiş bankaların içine basılan dolarları sokarak , verimsiz batık şieketleri vs. halı altına süpürdüler. Bu hoş bir model oldu. Sonra BD krize giderken gelşmekte olan piyasalarda sarsıldı. Sonra bu dolarlar gelişmekte olan gelişmemeiş her yere bu rezerv para aktı. Bankalara güveni olmayan para soba deliğinden, kasalara yastık altından her yere su gibi aktı. ABD enflasyonunu gelişmekte olan piyasalara ihraç ederek , bizde olduğu gibi vatandaş kendi parsının enflasyon karşısında eridiğini görünce dolarize oldu. Bu ne kadar sürdürülebilir bilmiyorum fakat altının onsunun yakında 2000 dolara oturacağını öngörüyorum. Dün vade sonu ve 10 yıllıkların hızlı hareketinden , Çin piyasaların hala kapalı oluşundan vs. sert satış yediğini orta ve uzun vadede , FED in yükselen enflasyon, BD nin fezaya çıkmış bütçe açıkları, dış ticarete açığı ve rekor değerlenmiş şirketleri ile ayrıca global çarpıklık endişeleri ile 2000 leri destek yapacağını düşünüyorum..
Yer İmleri