Sayfa 706/2460 İlkİlk ... 20660665669670470570670770871675680612061706 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 5,641 - 5,648 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by reber Yazıyı Oku
    Sayın Deniz43; Enflasyon verisi kaç gelirse tahvillerde yukarı hareket beklersiniz? Bu gün çok dalgalı bir gün yaşayacağımızı sanıyorum (umarım kimse zarar görmez) özellikle enflasyon verisinden sonra... Saygılarımla... Çalışmalarınızı burada paylaştığınız için çok ama çok teşekkürler...
    Piyasa beklentisi %0.4.Bunun üzerinde gelecek bir rakam tahvillerde faizi yukarıya iter.

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Piyasanın aylık enflasyon artışı beklentisi %0.4,benim beklentim daha yüksek bir aylık enflasyon artışı geleceği yönünde.
    Çok teşekkürler tekrar... Emeğinize sağlık.

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Piyasanın aylık enflasyon artışı beklentisi %0.4,benim beklentim daha yüksek bir aylık enflasyon artışı geleceği yönünde.
    evet sn. hocam bence de enflasyonda overshoot görülmesi yüksek bir ihtimal.. ancak ters hareketlere epey müsait bir ortam var. bir süre daha bu böyle devam eder gibi..

bu arada, umarım biden'ın stim. imzasının mürekkebi kurumadan borsalarda yeni bir flash-crash görmeyiz
    ytd..

4. dün..akşam..21:00..dada..3..yillik..ihale..vardi.. .

son..ayların...en..yüksek..faizi...geldi...6-8..ay..boyunca..da..ilk..defa..%0,3x..faiz..geldi. ..

Gecen yıl issizlik verisi acıklanacaktı... cok yuksek gelecegi belliydi Deniz bey de hatta gun gun isdizlik maasi basvurularini paylasmisti.. sonra bir kalem oynattilar pandemi nedeniyle olan kayiplari saymiyoruz dediler... ben de yine kalem oyunlari yapilmazsa Deniz bey gibi yuksek bir enflasyon gelebilir diye dusunuyorum
    Degerli yorumlariniz icin cok tesekkurler Deniz bey
    Ben bir de şunu merak ettim abd'de fed baskani yellen gibi yetkililer bu gelmekte olan enflasyonun geçici oldugunu dusunuyorlar sizce bu durum gercekten sadece baz etkisinden dünyada uretimin gıda arzinın azalması lojistik zincirlerinin gecici olarak hasar gormesi vb. Kaynaklanan bir durum mu yoksa daha yapısal uzun soluklu bir enflasyon bizi bekliyor olabilir mi
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet arkadaşlar, yıllar önce bu başlığı bir kaç kez daha açmıştım. Özellikle vadeli işlemlerde günlük hareketleri yorumlayacağımız, bu çerçevede global-yerel alternatif piyasaları da konuşacağımız yeni bir başlık,

Neler olacak;

i-) Vadeli işlemler teknik ve anlık yorumlar,
    ii-) Temel analiz, uluslararası piyasalara ilişkin yorum ve analizler,
    iii-) Piyasaları etkileyecek makro yorumlar,
    iv-) Genel piyasa çerçevesine etki edecek, usdtl, onsaltın, gramaltın, us10 year, dünya borsaları...Ama bu başlıkta fazla detaya girmemek, genel çerçevede kalmak önemli,
    v-) Anlık aracı kurum para giriş çıkışı, piyasaya etki eden en büyük 3-5 hissenin anlık alıcı satıcı durum bilgisi

Neler olmayacak,

i-) Dakikalık, saatlik, aldım-sattım palayı yendim muhabbeti,
    ii-) Ne kadar kazandım, ne kadar kaybettim tarzı gereksiz dialoglar,
    iii-) Atışma, sataşma, kaba ve saygısız ifadeler,
    iv-) Muhaha, zuhaha, cort, mort tarzı ergen ağzı olmayacak
    v-) Spekülatif, 3000 alırlar, 5000 verirler...uçacak, kaçacak, göçecek tarzı altı boş muhabbetler,

Dolayısıyla günde 1000 den fazla yorum arasından işe yarar kaliteli 10-20 yorumu okumak zorunda kalmayacağız. Zaten bu sayfada günde 10-20-30 gibi makul gönderi olacak, ve inşallah hemen hepsi işe yarar faydalı gönderiler olacak,

Bu arada, hayırlı olsun tarzı mesajları da geçelim, peşinen iyi niyet ve dilekleriniz için teşekkürler

Hadi bismillah diyelim.
    Uygun zamanımda bu başlığı baştan sona okuyacağım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Gecen yıl issizlik verisi acıklanacaktı... cok yuksek gelecegi belliydi Deniz bey de hatta gun gun isdizlik maasi basvurularini paylasmisti.. sonra bir kalem oynattilar pandemi nedeniyle olan kayiplari saymiyoruz dediler... ben de yine kalem oyunlari yapilmazsa Deniz bey gibi yuksek bir enflasyon gelebilir diye dusunuyorum
    Degerli yorumlariniz icin cok tesekkurler Deniz bey
    Ben bir de şunu merak ettim abd'de fed baskani yellen gibi yetkililer bu gelmekte olan enflasyonun geçici oldugunu dusunuyorlar sizce bu durum gercekten sadece baz etkisinden dünyada uretimin gıda arzinın azalması lojistik zincirlerinin gecici olarak hasar gormesi vb. Kaynaklanan bir durum mu yoksa daha yapısal uzun soluklu bir enflasyon bizi bekliyor olabilir mi
    ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde %10 civarında büyüyor,daha şimdiden aşırı ısınmış durumda, yılın ikinci çeyreğinde ise,hem 1.9 trilyon dolarlık teşviğin reel sektöre ve kişisel harcamalara gitmesi ile tüketici harcamaları kanalından hem ekonomisinde yüksek bir büyüme sağlayacak,hem de enflasyon baskısı yaratacak,aşılamaların ikinci çeyrek içinde bitip hayatın normale dönmesi ile ertelenmiş talep de devreye girecek.
    ABD bu dönemde bugün yasalaşacak 1.9 trilyon dolar ile birlikte 4.5 trilyon dolarlık mali teşvik verdi.Ayrica merkez bankası da bilançosunu geçen yıldan beri 3.5 trilyon dolar genişletti.Olağanüstü dönem geri kaldıktan sonra da piyasada bu kadar para durmaya devam ederse Nobel ödüllü ünlü ekonomist Milton Friedman'ın ünlü ifadesiyle "Enflasyon her yerde ve her zaman parasal bir olgudur" sözü devreye girer.
    Ekonomi teorisinde Fischer'in değişim denklemiyle ifade edersek: MV = PQ. Burada M para arzını, V para biriminin bir yıldaki el değiştirme sayısını, P fiyatları, Q reel üretimi gösterir. V, genellikle kısa zamanda değişmez, Q da yeni yatırımları ve teknolojik gelişmeyi gerektirdiği için kısa sürede artırılamaz büyüklükler olarak kabul edildiğinden fiyatlar (P), para arzının (M) bir fonksiyonu haline dönüşür: P = f(M). Bu durumda para arzındaki artışlar fiyatları da artırır.
    Fed'in parasal genişlemesi kredi genişlemesine dönmediği,bankalar parayı FED'deki hesaplarında tuttuğu,parasal genişleme sadece varlık balonuna yol açtığı,reel sektöre ve tüketim harcamalarına gitmediği için enflasyon yaratmadı,ama teoriye göre mali teşvik harcamaları reel sektöre ve tüketim harcamalarına gideceği için enflasyon yaratması beklenir,bu nedenle enflasyonun kendisini besleyen ve beklentileri değiştiren bir süreç olduğu dikkate alınırsa -tedbir alınmaz ise-,kalıcı hale gelmesi beklenir.Geçici olması ise sıkı para politikasına geçmekle sağlanabilir ancak para politikalarında yapılan değişikliklerin etkisinin gecikmeli olduğu,en az 6 ay sonra etkisinin ortaya çıkacağını,yani enflasyon kendini gösterdikten sonra alınacak tedbirlerin belli bir süre enflasyonu dizginleyemeyeceğini de dikkate alarak, tedbirleri erken almak gerekir.

Cok tesekkur ederim Deniz bey
    Sayenizde çok degerli bilgiler bakış açıları edinioruz
    Sevdiklerinizle beraber mutlu saglikli gunler dilerim
    16:30a geri sayim ... son 1 saat 40 dk
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 706/2460 İlkİlk ... 20660665669670470570670770871675680612061706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •