Originally Posted by
deniz43
Krediye kolay ulaştıkları doğru ama bir işe sahipseniz...Şimdi olduğu gibi,kriz dönemlerinde işsiz kalırsanız,bankada da bir birikiminiz yoksa çok zor durumda kalırsınız.Unutmayalım avrupa ve amerikada ,doğu toplumlarında olduğu gibi , ekonomik krizlerde aile ve akraba dayanışması yok,herkes kendi başının çaresine bakmak zorunda.ABD ortalama kişi başı gelirin 65 bin doların üzerinde olduğu zengin bir ülke ama sorun gelir dağılımının çok adaletsiz olması.Evet ,ABD'de vergi oranları yüksek olabilir ama unutmayalım ki,aracınızın bakım onarım masraflarından,diş bakımınıza,çocuklarınızın eğitim masraflarınızdan mobilya alımlarınıza kadar her türlü masrafınızı gelir vergisi beyannamesi verirken vergiden düşebiliyorunuz.Sonuçta ABD''de avrupada ve bizde olduğu gibi ülke çapında geçerli katma değer vergisi de olmadığı için gelirlerinden efektif olarak ödedikleri vergi bizden daha az.Bu yüzden vergilerin arttırılması ,gelirlerinden daha fazla vergi vermemek için yüksek gelirli kesimin muhtemelen tüketim harcamalarını arttırarak ekonominin büyümesine,üretime ve istihdam artışına da katkı sağlayabilir.
Sn deniz43,
Bir şeyi anlamadım ve öğrenmek için soruyorum.
ABD'de mobilya alımları gibi her türlü masrafınızı gelir vergisi beyannamesi verirken vergiden düşebiliyoruz demişsiniz. Buna ek olarak katma değer vergisi de ABD'de yok.
Bir hesap döneminde elde ettiğim gelire göre ödemem gereken vergi örneğin 10k $ olsun. Hesap döneminin son bir kaç gününde 10k $ tutarında mobilya alırsam hiç vergi vermeyecek miyim?
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri