Sayfa 814/2460 İlkİlk ... 31471476480481281381481581682486491413141814 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Kurt73 Yazıyı Oku
    Enflaasyon tüm dünyada yükselişte.
    Almanya yaşayanlar bile enflasyondan şikayet etmeye başladi.

Az önce Alman 10 yilliklara baktım.
    Korona virüste -0,90 ları görmüş, bugün -0,10 lara kadar yükselmiş.
    Artiya geçmesine az kalmiş...
    Yılbaşından bu yana Almanya'da yılın ilk 4 ayında enflasyonda sırasıyla %0.8,%0.7,%0.5,%0.7 aylık artışlar oldu,bu trendin yıllıklandırılmışı %8.41 ediyor.Almanya'da ,ABD olduğu kadar kuvvetli bir tüketici talebi ve mali teşvikler olmadığı halde ,sadece üretim maliyetlerindeki artış ile enflasyonun bu kadar yüksek seyretmesi şaşırtıci.Hele de Almanya'nın 2 dünya savaşı arası yaşadığı hiperenflasyon nedeniyle avrupa'da enflasyondan en çok korkan ve duyarlı ülke olmasına rağmen.
    Majör merkez bankaları sorumsuzlukları ile küresel ölçekte bir enflasyon yangınına zemin hazırladılar.

2. Avrupa yada Amerika faiz açısından sıfırdan başlayacak en azından. Biz 8,5 dolara kuru ve %19 faizle başlayacağız. Onlar faiz artışına giderken bizim faiz indirimine gitmemiz mümkün mü. Kur artışı ile illaki enflasyonda bir yükseliş buna bağlı faiz artışı ilaçsız. Bu faiz artışı da doları ne kadar bu seviye de tutacaktır. Tüm bunların üst üste koy üstüne üretime pranga vergi yükü ve artan enerji emtia ve hammadde fiyatları. Tüm bu sarmala biz güvenilmeyen hukuku insan hakları olmayan bir ülke olarak gireceğiz. Sonuç ne olur

Can atakli 2 gun öncesindeki videosunda mhp'nin kritik teskilatlarina eylul ayinda erken secim icin haber verildigini atik iktidarın tıkandığını ve oylari cok daga fazla düşmeden secine gitmek istediğini iddia etti
    Ne acidan bakarsak bakalim bizi zor 5 yil bekliyor herkes kendince hazirligini yapmali diye dusunuyorum bir duvara carpicaz bari ne kadar az hasar alirsak o kadar iyi
    https://m.youtube.com/watch?v=aKcORP3Fymk
    Gerci surekli iddia etmis can atakli ama belki de gercekten düşünülüp vaz geçilmiştir zamaninda
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

4. Sn Deniz Hocam
    Şu dakika itibari ile abd deki fiyatlamalar neyi ifade ediyor.
    Tahvil faizleri gevşiyor
    Borsalar yükseliyor
    Bu nasıl oluyor

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben şahsi olarak son silkelemeler diye düşünüyorum .
    Kısa süre sonra (en geç 15 Haziran’a kadar) ABD borsalarında en az % 7’ye yakın düşüş, tahvil faizlerinde % 2 düzeyine yükseliş bekliyorum.

6. Bu coniler ultura namussuz insanlar.2013de de faiz arttıracaz deyip,her toplantı sonucu,her FOMC tutanak açıklaması sonucu,her gelen kötü veride (bizimkiler de onları takip etti) şortcuları soyup,soğana çevirdiler.Yıllarca da faiz falan artırmadılar,yine aynısı olur,verilerle oynarlar,verilerle oynayamaz hale gelirse hesaplama (hesaplama metodolojisin değiştirdik diyorlar)yöntemini değiştirirler.

7. yıllarca yatayda 5-7 bin puanlık bir bantta tutup(Dow dediğimiz 20 tane hisse,bizdekiler bir sasa,bim,garan,ereğliyle neler yapabiliyor)ŞORTcu soyabilirler.Neden yazdım ,bu adamların kitabi davranacaklarını sanıpta soyulmayın diye.

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Sn Deniz Hocam
    Şu dakika itibari ile abd deki fiyatlamalar neyi ifade ediyor.
    Tahvil faizleri gevşiyor
    Borsalar yükseliyor
    Bu nasıl oluyor

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "All week, inflation fears have put a damper on the market. Even though some price increases are a good sign for the economic recovery, investors worry that sudden spikes from the reopening could force the Federal Reserve to change its ultra-loose monetary policy stance. And higher interest rates would be bad for stocks.
    Wednesday's consumer price inflation figures seemed to add fuel to the fire, showing a larger-than-expected jump in prices for April. But as of Thursday morning all of that seems forgotten and the market is back in the green.
    That said, the inflation story hasn't really changed. In fact, Thursday morning's producer price inflation numbers followed in the CPI's footsteps and also exceeded expectations. The PPI rose 6.2% in the year ended April, the Bureau of Labor Statistics reported, the biggest increase since annual data was first calculated in November 2010."

ABD finans medyasını taradığımda dünkü fiyat hareketini destekleyen herhangi bir haber yok.Yani makroekonomik göstergelere ters rasyonel olmayan bir hareket.

Bunu neye bağlayabiliriz!..2008 ekonomik krizinden bu yana yıllardır dar bir topluluk Fed'in desteğiyle ,spekülasyonla,varlık fiyatlarının şişirilmesiyle havadan bol para kazanmaya ve debdebeli bir yaşam sürmeye alıştı,bunun sonsuza kadar devam etmesini istiyorlar.Bunun makul ve rasyonel olmadığını gösteren hiç bir göstergeyi görmek istemiyorlar ve piyasaları tek yönlü olarak sadece yukarı sürmek istiyorlar.Yoksa Çarşambadan Perşembeye değişen bir şey yok,hatta üretim maliyetlerinin aşırı arttığını gösteren son 11 yılın en yüksek üretici fiyat endeksi verisiyle düşmesi gereken bir piyasa vardı ama dün büyük piyasa oyuncuları ve fonlar piyasayı yukarı sürdü.Muhtemelen Fed'in bu oyunu sonsuza kadar sürdüreceklerine ve para politikasında bir sıkılaşmaya gitmeyeceklerine inanmaya devam ediyorlar veya inanmak istiyorlar.

Bu arada dün akşam benchmark 30 yıllık ABD Hazine tahvil ihalesinde talebin ortalamaların altında düşük talep ile gerçekleştiğini de ilave edelim.

30-Yr Bond Auction
    Released On 5/13/2021 1:00:00 PM For 5/13/2021 1:00:00 PM
    Auction Results
    Total Amount $27 B
    Coupon Rate 2.375%
    Bid/Cover 2.22
    Yield Awarded 2.395%
    Son düzenleme : deniz43; 14-05-2021 saat: 07:11.

Sayfa 814/2460 İlkİlk ... 31471476480481281381481581682486491413141814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •