Bence faiz yukunun artmamasi icin borcu arttirmamsk gerekiyor.. bu Deniz bey in dedigi gibi ilk once harcamalari kismakla olmali... borcun faizini dahi odeyemeyecek noktaya gelmek tamamen geri donulemeyecek bir iflas anlamina gelecektir... ve alinan borc artip uretilen gelir azaldikca tunelin ucu buraya cikacak gibi
Ama bununla birlikte Nacızane belli bir noktadan sonra vergileri arttirmsnin vergi gelirini arttiramayabilecegini dusunuyorum ... lafer egrisiydi yanilmiyorsam.. vergi oranlari tutarlari cok arttirilsa da toplanan vergiler artmiyor ... insanlar kayit disina yoneliyor veya atiyorum 1m tlilik gelirimden sonra elde edecegim 10 liranin 8 ini devlete vereceksem 1m un uzerine cikmam bu seviyede takilirim deyip caba sarfetmeyi birakabiliyor...
Gelirlrri saglikli arttirmanin yolu ekonominin bilim teknoloji ihracat öncülüğünde saglikli buyumesi... bugun yasadigimiz sorunlari insaat sektoru onculugunde elde ettigimiz hormonlu buyumenin sonucu olarak goruyorum ... sanki aslinda zaten alamayacagimiz vergileri hormonlu büyüyerek almisiz ve verimli kullanamamisiz gibi... tabi ilk secenek cok uzun sancılı ve okuyup yazmayi dusunmeyi gerektiriyor malesef herseyden once insanlar bu bilince sahip degil ... hemen kisa yoldan koseyi donmek istegi var
Bölüp saygısızlık ettiysem cok ozur dilerim
Mutlu saglikli gunler... saygilar
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri