ABD GSYH 2.0 açıklandı ama beklenen ise 2.7, büyük fark...
Thursday October 28 2021 Actual Previous Consensus
03:30 PM
US
Initial Jobless Claims 23/OCT 281K 290K 290K
Haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri güzel geliyor...
Evet.Bu tahminleri yapanlar J.P.Morgan,Merrill Lynch,Goldman Sachs,Morgan Stanley gibi dev yatırım bankalarının milyon dolarlık maaş alan araştırma yöneticileri.Ama şaşırtıcı biçimde hesaplamalarında büyük şaşmalar var,benim mütevazi database'ime göre yaptığım hesaplamalar bile çok daha isabetli,açıklanan rakamı ya tam olarak tutturuyor,ya da oldukça yakın.Zaten eski forumdan beri yazılarımı takip edenler isabet oranını biliyor.
Deniz bey özellikle yurt dışındaki bu bankaların hiçbir yorumcusuna hiçbir raporuna güvenmiyorum para için atmadıkları takla yazmadıkları rapor kalmıyor ... Siz piyasaların gerçek durumunu net bir şekilde ortaya koyuyorsunuz iyi ki varsınız çok teşekkürler yorumlarınız için iyi tatiller dilerim...
Sizin ve tüm arkadaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
ABD'den bugün de küresel piyasalar için önemli veriler gelecek.Bu veriler içinde kişisel gelirler ve tüketim harcamaları gibi önemli yanında Fed'in enflasyon göstergesi olarak referans aldığı ve yıllık projeksiyonlarında kullandığı PCE(Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi) ve çekirdek PCE de var.
Released On 10/29/2021 8:30:00 AM For Sep, 2021
Prior Consensus Consensus Range
PCE Price Index - M/M 0.4 % *** 4 %*** 0.3 % to 0.4 %
PCE Price Index - Y/Y 4.3 %*** 4.5%*** 4.4 % to 4.5 %
Core PCE Price Index - M/M 0.3 %*** 0.2 %*** 0.2 % to 0.3 %
Core PCE Price Index - Y/Y 3.6 %***3.7%*** 3.6 % to 3.8 %
Piyasa analistlerinin tahmini:
Çekirdek PCE'nin aylık %0.2 artış ile yıllık %3.6'den %3.7'e yükselmesi,
PCE'nin aylık %0.4 artış ile %4.3'ten %4.5'e yükselmesi
iken,
Benim hesaplamam:
Çekirdek PCE'nin aylık %0.4 artış ile yıllık %3.6'den %3.9'a yükselmesi,
PCE'nin aylık %0.5 artış ile %4.3'ten %4.6'a yükselmesi
şeklinde.
Veriler beklediğim gibi gelirse Fed'i biraz daha sıkıştıracaktır.
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.Cumhuriyetimizin kurucusu ve vatanımızı düşman işgalinden kurtaran Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran duygularımızla...
Son düzenleme : deniz43; 29-10-2021 saat: 06:08.
Friday October 29 2021 Actual Previous Consensus
12:00 PM
EA
Inflation Rate YoY Flash OCT 4.1% 3.4% 3.7%
12:00 PM
EA
Inflation Rate MoM Flash OCT 0.8% 0.5%
Euro bölgesinde enflasyon aylık %0.8 artış ile piyasa analistlerinin beklentisinin çok üzerinde yükselerek yıllık enflasyonu %3.4'ten %4.1'e taşıdı.
Yer İmleri