Sayfa 997/2460 İlkİlk ... 49789794798799599699799899910071047109714971997 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 7,969 - 7,976 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,274
    SAbah 5 te kalkıp neler olmuş diye güne ilk önce buradan başlıyorum .
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/NureddinNebati/s...3JsqTLM0Q&s=19

Bir ekonomi bakan yardımcısı ,ekonomi teorisine, kitabına bu kadar ters ifadeleri nasıl kullanmış diye merak edip ,Nureddin Nebati kimdir diye biyografisine baktım.

https://www.haberler.com/nureddin-nebati/biyografisi/

Zaten bir ekonomi eğitimi almamış!...

Faizin fonksiyonu ile ilgili olarak:

Enflasyon yıllık %50 iken;Halkın ileride emekliliğinde,ya da işsiz kalma gibi zor durumlarda kullanmak için çalışıp çabalayarak,alın teri dökerek , tüketiminden tasarruf ederek bankada tuttuğu birikimlerini enflasyonda eriterek %20 faiz ile kimi işadamlarına kredi vermek,tasarruf sahibinin cebinden kredi alanların cebine servet transferidir,enflasyonun altında bir oranda kredi vermek kredi alanı haksız olarak zenginleştirmektir,ülkede servet dağılımını daha da bozar,zengini daha zengin yapar,yoksullar birikim yapamaz,adil değildir.
    Eğer bir iş modeli ,aldığı kredi ile enflasyonun üzerinde bir getiri sağlayamıyorsa,kar edemiyorsa zaten bu, o işletmenin kötü yönetilen verimsiz bir işletme olduğu manasına gelir.Bu işletmelerin doğal piyasa mekanizmalarıyla elenmesi gerekirken bu işletmelere kredi vermek su üstünde kalmasını sağlamak kaynak israfıdır,.Bir ülkede ekonominin sağlıklı olması,yüksek hızla büyümesi için ,verimsiz çalışan işletmelerin elenmesi,yerlerini iyi yönetilen verimli çalışan şirketlerin domine etmesi gerekir.Enflasyon oranı dikkate alınarak tespit edilen faiz bu konuda fonksiyonunu yerine getirir,piyasayı verimli ve iyi yönetilen şirketlerin domine etme yönünde fonksiyon icra ederken ,tasarrufları teşvik eder,gereksiz tüketimi,hatalı yatırımları frenler,varlık balonlarını engeller.Sosyal güvenlik,sigorta, emeklilik gibi bugün toplanan para ile gelecekte ödeme yapacak kurumların varlıklarının enflasyonda eriyerek gelecekte ödeme yapamama riskini ortadan kaldırır.

3. Hiç elle tutulur bir yan bulamıyorum bu politikaya. Zaten CB düşük faiz istiyorum kararının altını doldurmak için her gün zır cahil köşe yazarı, bürokrat vs zırvalayıp duruyor.
    Şimdi faizi düşürüp dövizi arttırdığınız zaman ihracatı nasıl arttıracaksınız kardeş bi anlatsanız? Mesela ton, m3, döviz cinsi ihracatımız nasıl müthiş artabilir ki? Bu artış için tek stratejiniz düşük faiz yüksek kur mu?
    İhracatçı katma değer arttırmak ve/veya kapasite arttırmak için çöp olmuş TL ile düşük faizle kredi alsa kaç yazar? İhracatının %70 ve üzeri ithal girdilere bağlı haberin var mı kardeş?
    Bugün ülkede satılan tüm yerli veya yabancı makina, makina parçası, yazılım vs döviz ile satılıyor. Evet yerli üretim makine ve parçası, hatta bilgisayar yazılımları bile dövizle satılıyor.
    Bunlara çöp olmuş TL ile borçlanan sanayici döviz ile para harcayacak. Haberin var mı yandaş kardeşim? Bırakın bu teoremin altını doldurma çabasını. CB böyle istedi bizde böyle yapıyoruz diyin geçin, biz anlarız...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. İhracatçı ülkeler arasında Güney Kore'yi başarılı bulurum. Para biriminin uzun yıllardır belli bir istikrarda olduğunu gördüm grafiklerden.
    Deniz hocam istikrarsız kur ile büyümüş ihracatçı ülke var mı sizin bildiğiniz, gördüğünüz?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Bence Turkiye'nin ihracaat politikasi farkli.

Katma degerli urunler yerine, ucuz is gucunu ihrac ediyor.

Yani urun basina dusen isgucu oranini.

Su an asgari ucrette, Cin'den daha ucuz durumdayiz.

Transilvanya diye bir ülke var.. orda bence hep algılara oynuyorlar ... "dolma"nın değerini sabit tutabildikleri kadar tuttular tutamadıkları zaman da güçlü görünmeye devam etmek, kuyruğu dik tutmak için zaten biz istiyoruz bizim işimize gelir diyorlar
    nasreddin hoca eşekten düşünce ben zaten inecektim neden gülüyorsunuz demiş
    dikkate almıyorum olacaklar belli malesef
    Son düzenleme : HATAKE; 26-11-2021 saat: 11:17.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hiç elle tutulur bir yan bulamıyorum bu politikaya. Zaten CB düşük faiz istiyorum kararının altını doldurmak için her gün zır cahil köşe yazarı, bürokrat vs zırvalayıp duruyor.
    Şimdi faizi düşürüp dövizi arttırdığınız zaman ihracatı nasıl arttıracaksınız kardeş bi anlatsanız? Mesela ton, m3, döviz cinsi ihracatımız nasıl müthiş artabilir ki? Bu artış için tek stratejiniz düşük faiz yüksek kur mu?
    İhracatçı katma değer arttırmak ve/veya kapasite arttırmak için çöp olmuş TL ile düşük faizle kredi alsa kaç yazar? İhracatının %70 ve üzeri ithal girdilere bağlı haberin var mı kardeş?
    Bugün ülkede satılan tüm yerli veya yabancı makina, makina parçası, yazılım vs döviz ile satılıyor. Evet yerli üretim makine ve parçası, hatta bilgisayar yazılımları bile dövizle satılıyor.
    Bunlara çöp olmuş TL ile borçlanan sanayici döviz ile para harcayacak. Haberin var mı yandaş kardeşim? Bırakın bu teoremin altını doldurma çabasını. CB böyle istedi bizde böyle yapıyoruz diyin geçin, biz anlarız...
    Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Nurettin Nebati: Türkiye Ekonomi Politiğini tüm ezber ve önkabullerimizi bir yana bırakarak, bilimsel veriler ışığında netleştirelim ve bilgi karmaşasını ortadan kaldıralım. Türkiye ekonomisini sadece döviz kurunu baz alan dar bakış açısı yerine büyük bir pencereden değerlendirmemiz gerekiyor.

1) Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir.

2) Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, hammadde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu sayede hem enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız hem de istihdamın artmasını sağlayacağız.

3) Yakın ekonomik sürece baktığımızda 2019 yılında Çin’de başlayan Kovid-19 salgınına rağmen, IMF'ye göre, 2020 yılında G20’de büyüyebilen iki ekonomiden birisiyiz. Fakat herkesin bildiği gibi ekonomimizin en büyük sorunu cari açıktır. Bu da bizi hep dış borca bağımlı tutmuştur.

4) Küresel salgın sonucu tedarik zincirlerinin aksadığı bir dönemden geçmekteyiz. Bu durum küresel çapta emtia, enerji ve navlun fiyatlarının fahiş oranlarda işlem görmesine neden olmuştur. Yani enflasyon sadece ülkemizde değil, küresel çapta ortaya çıkan dönemsel bir sorundur.

5) Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin enflasyonun altında tutulmasında herhangi bir sorun yoktur. Talep enflasyonunu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgının neden olduğu arz enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir.

6) Düşük faiz politikamız sonucu TL’ye yapılan manipülatif ataklar ekonomimize ciddi zararlar veremez. Örneğin; bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranı yasal ve hedef oranın oldukça üzerindedir. Bunun yanında bankacılık kredilerinin geri dönüşlerinde hiçbir sıkıntı yoktur.

demiş
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 997/2460 İlkİlk ... 49789794798799599699799899910071047109714971997 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •