Sayfa 579/650 İlkİlk ... 79479529569577578579580581589629 ... SonSon
Arama sonucu : 5194 madde; 4,625 - 4,632 arası.

Konu: KENT - Kent Gıda

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,296
     Alıntı Originally Posted by By Akıl Yazıyı Oku
    F/K Oranı : 237,79 .......... Piyasa Değ. / Defter Değ. : 38,57 ..... ( Kent gıda )..... Fiyat : 159 TL.

Refaba abi , hisse , verilerine bakıldığında . çok pahalı gibi görünüyor.

Kaçırdığım . birşey mi var acaba.
    Yok,bölünüşe göre oyle gibi,zamanında bende belirtmiştim esas fiatı 20 tl diye,bizimki macera,şu sıralar bende zaten kar zarar eşitlendi,ondan fazla zarar vermeden 164 yarısını postalamıştım stoploss yaparak,zaten zamanında bölünmeden önceden 100 tl cıvarından 400 yapmıştı,oradanda ayni bu şekilde 50'ye kadar inmişti,50 sonrası hamle yaparak 150 olmuştu-50-100 arası gitgel yaptı bir müddet,peşi malum yüksek bedelli 2000 üstü,zaten onda ben yoktum çoğunun hissesi katladı ama ky değil para babalarının, 260 bölündüğü yerdi oradan 500 üstüne attı,benim bulaştığım yer 300 cıvarıydı,oradan bayağı kaldırdık 300-400 arası,peşi malum şimdi 150 cıvarı,operasyon yemiş hisselere pek bulaşmazdım huylarını bildiğim için,ama şeytan dürttü böyle oldu,şu an 150 düşündürüyor beni,öncelerdende belirtmiştim buraya ineceğini vede indi,bakalım buralardan ne olacak,devamlı endexsin yükselmesi kadar devamlı tersine düştü,bundan büyük oyuncular yok,sanırım ya çok düşmesini bekliyorlar yada şirkette bazı olayların duyumunu aldılar öylece bekleşiliyor,bakalım sonuç neye varacak...ytd.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,296
    Kent gıda tarihçesi,biraz tanıyalım.

Kent Gıda 1927 yılında Tahincioğlu ailesinin Mardin’de tahin üretimine başlaması ile kuruldu,[4] 1956 yılında İstanbul’a taşınarak modern tesisinde üretim yapmaya başladı.[5]

1960 yılında şeker üretiminin yanı sıra sakız üretimine de başladı.

1971 yılında Missbonbon, 1973 yılında toffee markası Tofy, 1974 yılında Türkiye’de ilk defa büyük sakız ve çizgi karakter ile Tipitip, 1980 yılında Madlen adı altında ilk madlen çikolata, yine aynı yıl dolgulu bonbon Olips, 1986 yılında Topitop, 1987 yılında da Türkiye’nin ilk jöleli şekeri Jelibon tanıtıldı.[6]

1990 yılında kendi sektöründe TSE ve imalat yeterlilik belgesi alan Kent Gıda, ilk şekerleme, sakız ve çikolata üreticisi ve ihracatçısı ile Türkiye'de sektörün lideri oldu.

2002 yılında Cadbury, Kent Gıda hisselerinin çoğunluğunu satın aldı, 2007 yılında ise Intergum’ı da satın alarak iki şirketi Kent Gıda bünyesinde bir araya getirdi.[7]

2010 yılında küresel bir operasyonla Cadbury, Kraft Foods şirketi tarafından satın alındı ve Kent Gıda da, Kraft Foods bünyesine girdi.

2012 yılında Kraft Foods temel gıda ürünleri işini ayırarak MondelÄ“z International adı altında küresel atıştırmalık ürünler şirketini kurdu.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kent_G%C4%B1da

Bunda top Mondelezde o ne derse odur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,296
    Bu hisse devamlı investingte pazarlandı tavan fiat verin diye,esasında böyle hisselerde taban fiat verilmesi lazımdı çoğu ky yanıltıldı,hisse kıtlğımı var borsada,ayrıca düşmesini beklersin,zaten çoğu ky giden hisseye yapışır diptekilere bulaşmaz,hisse 300'den 400 olduğunda bile tavan fiat verin alın denildi,şimdi malum 150 hepsi kayboldu,gerçekten yazık.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,296
    TETMT,eski adı TKURU,oda 150 seviyelerini göstermişti,peşi 2 tavanda 190 yaptı bugün tavandan kapattı,acaba buda öyle yaparmı göreceğiz...ytd.

5.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Bu hisse devamlı investingte pazarlandı tavan fiat verin diye,esasında böyle hisselerde taban fiat verilmesi lazımdı çoğu ky yanıltıldı,hisse kıtlğımı var borsada,ayrıca düşmesini beklersin,zaten çoğu ky giden hisseye yapışır diptekilere bulaşmaz,hisse 300'den 400 olduğunda bile tavan fiat verin alın denildi,şimdi malum 150 hepsi kayboldu,gerçekten yazık.
    Sayın refaba, sizi diğer başlıklardan tanıyorum, ondan yazma gereği düşündüm. Borsada benden tecrübeli olduğunuzu tahmin ediyorum. Yaklaşık 20 yıl önce borsaya girdiğimde bi yazı okumuştum. Hiç aklımdan gitmedi. Borsada operasyon yemiş hisselerden ve yüksek bedelli-bedelsiz veren kağıtlardan uzak duracaksınız diyordu. Bu kuralı bir kez meges diye bi kağıtta çiğnedim, dersimi de aldım. Pandemi döneminde kent dahil pek çok kağıt bir bahaneyle operasyon yedi ya da bedelli/bedelsiz yaptı. Bu tür kağıtlardan uzak durulmalı diye düşünüyorum. Size de sabırlar dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    sabır arkadaşım geçen hafta bir kalemde şekere %25 zam yapıldı bayram ayağına şimdiden satışları artıyordur birde dolar farkından dolayı yurt dışı satışlar da artacak yeni fabrika etkisi felan biraz zaten son bilançoda neler yaptılar da beklenenden kötü geldi iyi bir bilanço inceleyen çıksa da açıklarını bulup şikayet etse olur yada bu geçmiş dönem karları var 500 milyon üzerinde onu turşu kuracaklar değil bir yerde dağıtacaklar ama yönetim az bişi dağıtır yada yatırım yaptım der dağıtmaz spk ya şikayet etmek lazım geçen yıl bedelliyi onaylarken spk buraya değinmişti yanlış hatırlamıyorsam

AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,296
     Alıntı Originally Posted by ata_306 Yazıyı Oku
    sabır arkadaşım geçen hafta bir kalemde şekere %25 zam yapıldı bayram ayağına şimdiden satışları artıyordur birde dolar farkından dolayı yurt dışı satışlar da artacak yeni fabrika etkisi felan biraz zaten son bilançoda neler yaptılar da beklenenden kötü geldi iyi bir bilanço inceleyen çıksa da açıklarını bulup şikayet etse olur yada bu geçmiş dönem karları var 500 milyon üzerinde onu turşu kuracaklar değil bir yerde dağıtacaklar ama yönetim az bişi dağıtır yada yatırım yaptım der dağıtmaz spk ya şikayet etmek lazım geçen yıl bedelliyi onaylarken spk buraya değinmişti yanlış hatırlamıyorsam

Sabırlıyımdır,ama keleğe gelmekte enayiliktir,resmen bizleri enayi yerine koydular,bakalım bu 150'den umutluyum zaten oraya değeceğini öncedende belrtmiştim ya heru,ya merru...Aklıma şu takılıyor,bunların maliyeti nekide satıyorlar,acaba Patronmu satıyor aracılar vasıtasıyan,ama satsa bildirmesi lazım SPY'a,var bir dümen çözmüş değiliz,zamanında bizlere güvenin demişti,şimdi ise güvendiğimiz dağlara ebesinin mına kadar karlar yağdırdı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,296
     Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Sayın refaba, sizi diğer başlıklardan tanıyorum, ondan yazma gereği düşündüm. Borsada benden tecrübeli olduğunuzu tahmin ediyorum. Yaklaşık 20 yıl önce borsaya girdiğimde bi yazı okumuştum. Hiç aklımdan gitmedi. Borsada operasyon yemiş hisselerden ve yüksek bedelli-bedelsiz veren kağıtlardan uzak duracaksınız diyordu. Bu kuralı bir kez meges diye bi kağıtta çiğnedim, dersimi de aldım. Pandemi döneminde kent dahil pek çok kağıt bir bahaneyle operasyon yedi ya da bedelli/bedelsiz yaptı. Bu tür kağıtlardan uzak durulmalı diye düşünüyorum. Size de sabırlar dilerim.
    Onu yazanlardan biriside ben olsam gerek,genellikle uyarı yaparım,ama bazende kendim uymam,ah şu şeytan varya bazen beni dürter

Sayfa 579/650 İlkİlk ... 79479529569577578579580581589629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •