Sayfa 87/637 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 689 - 696 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Gülcel Portfoy Ağırlıklı sıralama

ISYAT
    ISGYO
    AYGAZ
    ADANA
    CIMSA
    ISC
    SODA
    Bu iş bankası iştirak fonu gibi olmuş
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Belki de beyaz yakanın yapabileceği en iyi şey, gelişmiş bir ülkede iş bulup euro olarak maaşını alıp, yurtdışı borsalara yatırım yapmasıdır.

2013 Gezi olaylarından beridir bu kaçıncı kriz bilmiyorum artık.
    Alismak uzun zaman istiyor. Ingilizce konusulmayan bir ulkede isler daha zor. 25-30'lu yaslarda sorun degil ama sonrasi icin cekilecek cile degil. Belki cocuklariniz rahat eder, orasi ayri.

bugün bize ne gösterdi: portföyde döviz bulunması gerektiğini. neticede dövizde tc bankalarında duruyor. yumurtaları aynı sepete koymamak gerektiğini düşünerek, bir kısım yatırımı yurt dışında yapmak gerekir. lakin bunu nasıl yapmalı, bu konuda fikrimi tam oturtamadım. emlak yatırımı çok teferruatlı gözüküyor, vergisi, kiracısı. hisse senedi sanki daha makul. ne dersiniz?

4.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bugün bize ne gösterdi: portföyde döviz bulunması gerektiğini. neticede dövizde tc bankalarında duruyor. yumurtaları aynı sepete koymamak gerektiğini düşünerek, bir kısım yatırımı yurt dışında yapmak gerekir. lakin bunu nasıl yapmalı, bu konuda fikrimi tam oturtamadım. emlak yatırımı çok teferruatlı gözüküyor, vergisi, kiracısı. hisse senedi sanki daha makul. ne dersiniz?
    Bence ilk once bankalardan ogrenin, yabanci hisse senedi nasil alirim, bana kaca maal olur.

Sonra ozellikle Kanada'da GM Trust Units'ler var.Bazilari 3 ayda bir cogu aylik kar payi verir.

Bunlari incelemeye baslayin.

Sonrasinda matematik dogru yolu gosterecektir.

5. işlem başı 25 usd komisyon.
    blok alım yaparak komisyondan kar edilebilir..
    öncesinde usdyi uygun yerden almak avantajlı olabilir
    sonrasında ise %30 kesintili temettü alacağız. tabi kalan net oran bile yurtiçi döviz faizin üzerinde çıkabilir muhtemelen.
    ve son olarak gelir vergisi. yüzde 15 ile 35 arası...

değer mi bence değer...
    bu ülke bize ne ögretti gezi olayları. 17 aralık olayları . rusya krizi . darbe girişimi.. referandum. abd krizi..
    gündem ve hikaye bitmez... bu yüzden dövize gerekse yabancı hisse senetlerine yatırım bence pay edilmeli... tamamen tl ağırlıklı portföy malesef artık mantıklı gelmiyor...

tamamen tl hissesinde olursak bugün olduğu gibi düşüşlerde portföy değrimiz azalır. ancak yanında döviz endeksli yatırım argumanları eklersek biri diğerini dengeler. terazi misali....

hatta buğday prinç bile koyanlar var... mantıksız değil..

6. Kanada'da GM yatirimi icin kabaca hesabi soyle yapin.

40.000 TL. ayda 271 TL. getirir.

Yani 3.252/40.000 = %8 return.

Enflasyon derdi yok, biri MB baskanini dovdu yok, kalkisma mudahale yok.

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bence ilk once bankalardan ogrenin, yabanci hisse senedi nasil alirim, bana kaca maal olur.

Sonra ozellikle Kanada'da GM Trust Units'ler var.Bazilari 3 ayda bir cogu aylik kar payi verir.

Bunlari incelemeye baslayin.

Sonrasinda matematik dogru yolu gosterecektir.
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Kanada'da GM yatirimi icin kabaca hesabi soyle yapin.

40.000 TL. ayda 271 TL. getirir.

Yani 3.252/40.000 = %8 return.

Enflasyon derdi yok, biri MB baskanini dovdu yok, kalkisma mudahale yok.
    teşekkürler, nerede yaşıyorsunuz? hangi banka ile alabiliriz? dolar bazında gelir sanırım. vergi durumu yada kesinti nasıl oluyor?

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    teşekkürler, nerede yaşıyorsunuz? hangi banka ile alabiliriz? dolar bazında gelir sanırım. vergi durumu yada kesinti nasıl oluyor?
    Ben bu sorularin cogunun cevabini bilemiyorum.

Ben yurt disindaki bankamla hallediyorum.

Bu bilgileri tr.deki bankalardan ogreneceksiniz.

Eger ciddi arastirir, ipin ucunu birakmazsaniz Enflasyonu sorun olmaktan cikartirsiniz.

Saniyorum varlikli kisilerin yaptigi da bu.

Sayfa 87/637 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •