Sayfa 307/637 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel, senin gibi arkadaşlar yazsın da motivasyonumuz artsın çok net ifade edeyim, benim için tasarruf edebilme başarısı, iyi yatırımcı olmaktan daha önemli...zaten dediğim gibi, uzun vadeli yatırımda başarılı olabilmek için iyi bir tasarrufçu olmak ön koşul.

istisnaları çok azdır...varsa gelsin burada söylesin..desin ki ben tasarruf işine önem vermem, ama yıllardır hisse biriktiririm, elimde 5 sene önce alınmış hisseler var..çok iyi kazandım..bakalım kaç tane çıkacak böyle.
    Güzel bir söz duymuştum " benim zenginligim mal varligimin coklugundan değil ihtiyaclarimin azlığı n dan dir."

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Her yıl 30-40% büyütme kısmını bi kenara koyarak; tasarrufları yatırıma çevirmeden istikrarlı bir şekilde tasarruf etmek çok zor değil mi Sn. Cautionary? Paramı 3'e 5'e katlayayım sevdasına girmeden bir an önce değerlendirmeye başlamak daha verimli olmaz mı?
    anlatmak istediğim şu...nasılsa birikimlerimi iyi değerlendiriyorum düşüncesi ile pek çok kişi tasarrufa gereken önemi vermiyor...ya da birikimi az iken daha çok değer verirken, belli bir noktadan sonra o kısmı ihmal ediyor...diyorum ki, tasarruf olmadan uzun vadeli yatırım bir ayağı topal sandalye gibi..bir süre sonra illa ki devrilir.

3. Harcamayi, tutmayi bilmedikten sonra degerlendirmeyi cok bilmek veya bu konuda basarili olmak bir ise yaramaz. Tek yarari luks giderler olur. Edit: Havaya yazıyormuşum hissiyatı...

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : creed345; 24-01-2018 saat: 12:38.

4.  Alıntı Originally Posted by ironarm Yazıyı Oku
    İnsanlar genelde ellerindeki hazır parayı bir yerlere yatırıp kısa süre içerisinde 2’ye, 3’e katlama fikrine çok çabuk ikna olup girişimde bulunurken iş fedakarlık yapmaya geldiğinde o kadar hevesli olmuyorlar. Bence bu iş sigarayı bırakma gibi... önce kafada oturması gerekiyor. (Ben bırakalı 16 yıl oldu) İlk işe başladığımda eşim de çalışmıyordu, ay sonuna elimde çok az para kalıyordu, buna rağmen illa ki her ay 50 TL 100 TL olsa bile (temsili, şimdiki rakamlara göre) birikim yapıyordum. Önemli olan miktar değil, tasarruf-birikim disiplini idi. Yaklaşık 5-6 yıl böyle yastık altı, mevduat şeklinde birikimle başladım. Kusura bakmayın, başınızı ağrıttım ama yazınızı okuyunca paylaşmak istedim. Saygılar
    Estağfurullah...keşke siizn gibi arkadaşlar daha çok yazsa...şahsen iyi hisse seçmekten daha cazip geliyor bana bu tür tasarruf hikayelerini dinlemek.

5.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    Güzel bir söz duymuştum " benim zenginligim mal varligimin coklugundan değil ihtiyaclarimin azlığı n dan dir."

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    işin felsefesi bu işte...anlık ihtiyaçların ne kadar azsa, o kadar uzun vadeli yatırımcı olursun...yoksa paranı 10 sene sonrası için neden yatırırsın, hemen harcamak daha cazip gelir.

6. 1990 da üniversite sayısı 30 iken şuanda üniversite sayısı 200

1990 yılından itibaren Türkiye'deki nüfus %45 artmışken üniversite sayısı %660 artmış.

Bizim zamanımızda üniversite mezunu olmak prestij meselesiydi şimdi elini sallasan üniversiteliye çarpıyorsun.
    Artık üniversite serserilik yapma yerine döndü. Eskinin lisesi gibi oldu yani.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    anlatmak istediğim şu...nasılsa birikimlerimi iyi değerlendiriyorum düşüncesi ile pek çok kişi tasarrufa gereken önemi vermiyor...ya da birikimi az iken daha çok değer verirken, belli bir noktadan sonra o kısmı ihmal ediyor...diyorum ki, tasarruf olmadan uzun vadeli yatırım bir ayağı topal sandalye gibi..bir süre sonra illa ki devrilir.
    Demek istediğinizi şimdi anladım.. Daha önce de yazmıştım tekrar olacak ama; bende de durum tam tersi. Şu anda tasarruflarım bir yatırıma çevrildiği için tasarruf verimim oldukça arttı. Parayı kenara ayırıp bırakmamak ve altın veya hisseye çevirmek oldukça güzel bir motivasyon kaynağı. Bu konunun katkısı çok büyük, teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel, senin gibi arkadaşlar yazsın da motivasyonumuz artsın çok net ifade edeyim, benim için tasarruf edebilme başarısı, iyi yatırımcı olmaktan daha önemli...zaten dediğim gibi, uzun vadeli yatırımda başarılı olabilmek için iyi bir tasarrufçu olmak ön koşul.

istisnaları çok azdır...varsa gelsin burada söylesin..desin ki ben tasarruf işine önem vermem, ama yıllardır hisse biriktiririm, elimde 5 sene önce alınmış hisseler var..çok iyi kazandım..bakalım kaç tane çıkacak böyle.
    A dollar saved is a dollar earned....

Bunu diyen gavurlar tasarrufun en az para kazanmak kadar onemli oldugunu ifade etmek istemisler..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 307/637 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •