Sayfa 350/637 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. freesky hocam selam. hiç değişmemişsin valla

2.  Alıntı Originally Posted by xmanxxx Yazıyı Oku
    ne oluyorsa bu hedge fonlardan alıyor. abd de ki büyük düşüşte algoritmik işlemlerden oldu başka sebebi yok. ama bizim yerli şirketlerin büyük ölçekli olmayanlar tabi hedge ten haberleri dahi yok.
    Eğer benim yazmış olduğum döviz açığı kısmı için yazdıysanız hedge fon ve hedge işlemlerinin isim benzerliği haricinde ortak herhangi bir yönünün olmadığını ifade etmem lazım. "Hedge fon" fonun ismidir belirli kriterlere göre yatırımcı kabul ederler agresif hareket ederler vs a tipi b tipi fon gibi bir fon elbetteki farklı özellikleri var. Şirketin döviz açığını hedge etmesi ise farklı bir durum. Örneğin dolar borcunuz var tüm gelirleriniz TL üzerinden kurdaki yükseliş sizi çarpar düşüşte ise ekstra kazanırsınız. şirket olarak sizin işiniz döviz spekülasyonu olmadığından kazancınızın faaliyetlerinizden olması gerektiğinden bu açığı hedge etmeniz lazım yani kur yükselişinden zarar görmeyecek şekilde future-forward kontratlar ve swap işlemleri yapılması gerekir. Bunu yapmayan şirketlerin hissesini almak istemem. Döviz fazlası olmasıyla çok fazla problemim yok (burda da hedge yapılabilir) ama açık pozisyon kontrol altında olmalı.

3.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Hakikaten ne demek bu?
    Sn Hocam,
    O yazi, baska bir yaziya cevaben yazildi. Ilk yazdiigm yeri gogurseniz, anlarsiniz ne demek oldugunu. Yaniliyor da olabilirim, ama bu forum gostergesi bircok analiz programindan daha dogru tahminler yapiyor. Tecrubeyle sabit, hem de cokca..
    Selam ile...

4.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Cevap verilmemiş, dilim döndüğünce ben diyivereyim:
    "Aracı kurum, küçük yatırımcıyı küçük alım yapıyorsa yukarıdan maliyetlendirmekle cezalandırıp, daha çok hisse sahibi olmasına gayret etmekte, bu da kocamanların ellerindekini küçük yatırımcıya devretmesine yardım etmekte. Bu da borsada çöküşün ya da ciddi bir geri çekilmenin işareti olmalı" diye yorumlamış sanırım yorumcu.

Tabii bu bir yorum, katılırsınız veya katılmazsınız....
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    freesky hocam selam. hiç değişmemişsin valla

Dagisim iyidir Hasan'im. Doktoranin ilk dersi Degisim Yonetimi idi ve ilk sunumu ben yapmistim. Dedim ki sinifa: "Sadece aptallar ve oluler degismez".

Ama senin dedigin husus baska, o isin fitrat kismi. Malesef, "Can cikmayinca huy cikmaz"mis. Yeter ki kimseyi uzmeyelim, kirmayalim. Su uc gunluk fani dunyada, arkamizda bir hos seda birakarak gidelim ki, dua edenlerimiz olsun....

Sair burada kimseye herhangi bir hakarette KESINLIKLE bulunmamis olup, ana fikrin anasini okuyucuya birakmakla beraber, 20 kusur yillik tecrubelerinden bir minik paylasimda bulunmustur.

Hayirli ve bereketli kazanclar diliyorum cumlenize...

freesky

5.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Sn Hocam,
    O yazi, baska bir yaziya cevaben yazildi. Ilk yazdiigm yeri gogurseniz, anlarsiniz ne demek oldugunu. Yaniliyor da olabilirim, ama bu forum gostergesi bircok analiz programindan daha dogru tahminler yapiyor. Tecrubeyle sabit, hem de cokca..
    Selam ile...
    Anladım hocam. İş sadece rakamlar olsaydı bilgisayarlar çok daha iyi al-sat yapabilirdi ancak bence bu işin birazda sezgisel tarafı var.

6. Arkadaşlar hisse alış satışı için şuan Garanti bankasını kullanıyorum.500 TL altında alım veya satımı istediğimiz fiyattan değil serbest fiyatlı emir olarak alıyor. Ki alırken çok pahalı satarken çok ucuz satmanıza yol açıyor bu özellik. Kendi trader uygulaması var onada aylık düzeyine göre en az 10 TL istiyor. Sanıyorum aracı kurumlara da bankadan EFT yaparken belirli bir para kesiliyordur. Bunu böyle mi yapmamız gerekiyor? Hisse alım-satımında komisyona eyvallah ama herhangi bir şey için ekstra ücret almaları hoşuma gitmiyor. Para kazanmak için ufak bir miktar harcamalı mı diyorsunuz. Yorumlarınız nedir.

7.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar hisse alış satışı için şuan Garanti bankasını kullanıyorum.500 TL altında alım veya satımı istediğimiz fiyattan değil serbest fiyatlı emir olarak alıyor. Ki alırken çok pahalı satarken çok ucuz satmanıza yol açıyor bu özellik. Kendi trader uygulaması var onada aylık düzeyine göre en az 10 TL istiyor. Sanıyorum aracı kurumlara da bankadan EFT yaparken belirli bir para kesiliyordur. Bunu böyle mi yapmamız gerekiyor? Hisse alım-satımında komisyona eyvallah ama herhangi bir şey için ekstra ücret almaları hoşuma gitmiyor. Para kazanmak için ufak bir miktar harcamalı mı diyorsunuz. Yorumlarınız nedir.
    kısa ve öz bir önerim olacak..gerek hizmet kalitesi, gerekse ücretler açısından banka kurumları daha kötü...bu nedenle yıllrdır piyasada olan, güven sorunu olmayan banka dışı kurumlar önereririm..hem komisyon oranı, hem diğer ek özellikler daha uygun.

dışardan para gönderiminde sorun olmaz...çalıştığınız bankada belli bir ağırlığınız varsa, zaten eft-havale den para almıyorlar...aracı kurumdan bankaya para çıkışı yapacaksanız az bir masrafı olur...zaten uzun vadeli yatırımcı olarak genelde kuruma para gönderiyoruz, gönderdiğimiz parayı pek almadığımız için bu da ihmal edilebilir bir maliyet olacaktır.

kurum olarak yıllardır çalıştığım ve bir sorun yaşamadığım yatırım finansman ve ataonline ı önerebilirm.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    kısa ve öz bir önerim olacak..gerek hizmet kalitesi, gerekse ücretler açısından banka kurumları daha kötü...bu nedenle yıllrdır piyasada olan, güven sorunu olmayan banka dışı kurumlar önereririm..hem komisyon oranı, hem diğer ek özellikler daha uygun.

dışardan para gönderiminde sorun olmaz...çalıştığınız bankada belli bir ağırlığınız varsa, zaten eft-havale den para almıyorlar...aracı kurumdan bankaya para çıkışı yapacaksanız az bir masrafı olur...zaten uzun vadeli yatırımcı olarak genelde kuruma para gönderiyoruz, gönderdiğimiz parayı pek almadığımız için bu da ihmal edilebilir bir maliyet olacaktır.

kurum olarak yıllardır çalıştığım ve bir sorun yaşamadığım yatırım finansman ve ataonline ı önerebilirm.
    Teşekkür ediyorum cepten incelemeye çalıştım ataonlineda ücretleri göremedim. Yatırım finansta çok karmaşık yazılmış. Bunu kolayca karşılaştırmak için bir sistem yada standart olması gerekiyor bence.

Sayfa 350/637 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •