Sayfa 450/637 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Portföyüme almaya başladığım hisselerden brisa...ölü toprağını üzerinden atmaya başlıyor gibi...teknik olumlu, bugün borsa yatay olmasına rağmen ısrarla alınıyor...ilgi duyan arkadaşlar yakın takibe geçebilir...borsa önümüzdeki haftalarda düşse de, brisa nın düşüş hakkını çoktan kullandığını ve endeksten pozitif ayrışacağını düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Merhaba
    Borsada işlem gören bir firmanın aracı kurumlar aracılığıyla yanıltıcı haber yaptırmaları mümkün ve yasal mı? Çok iyi bildiğim bazı firmalarla alakalı %1456441 prim potansiyeli var (abartarak söylüyorum ) gibisinden haberler çıkabiliyor.
    Sizce?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyüme almaya başladığım hisselerden brisa...ölü toprağını üzerinden atmaya başlıyor gibi...teknik olumlu, bugün borsa yatay olmasına rağmen ısrarla alınıyor...ilgi duyan arkadaşlar yakın takibe geçebilir...borsa önümüzdeki haftalarda düşse de, brisa nın düşüş hakkını çoktan kullandığını ve endeksten pozitif ayrışacağını düşünüyorum.
    200 EMA (yeşil renk) altında işlem görmesi güzel.
    syg.

7,19 TL +2.28%
    Son düzenleme : Trade Shark; 22-03-2018 saat: 17:32.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by karmaşık sayı Yazıyı Oku
    Değerli üstadlar,

Aygaz ve Tüpraşı aynı zaman dilimlerinde temettü amaçlı peyderpey toplamak handikap olur mu ?
    tüpraş fiyatına göre %9, aygaz fiyatına göre %8 temettü veriyor. tüpraş 5 yılda muazzam yatırım yaptı. aygaz 5 yılda bay geçti, gelecek 5 yıl belki de onundur. ikisini de her ay alıp geçiyorum. uzun vadede ikisi iyi bir sepet olur. enerji alanı için tabi.

tüpraşın ağırlığı şimdilik çok fazla, aygazın ağırlığı az. onu da eklemeliyim.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyüme almaya başladığım hisselerden brisa...ölü toprağını üzerinden atmaya başlıyor gibi...teknik olumlu, bugün borsa yatay olmasına rağmen ısrarla alınıyor...ilgi duyan arkadaşlar yakın takibe geçebilir...borsa önümüzdeki haftalarda düşse de, brisa nın düşüş hakkını çoktan kullandığını ve endeksten pozitif ayrışacağını düşünüyorum.
    Ben Brisa'da bir süre önce pozisyonumu küçülttüm, mevki değişikliği yaptım diyebiliriz sanırım ve beklemeye geçtim. Bu kararımı da fiyat hareketi nedeniyle almadım.

Yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Brisa basliginda yazdigim yazi:

Bugun genel kuruluna katildim.
    Guzel bir atmosferde gecti.
    Yatirimcilar merak ettikleri konulari sordular.
    Yonetim de sorulari cevapladi.
    Edindigim intiba en zor donem geride kaldi ancak tatmin edici ve surekli olabilecek temettuler icin en az 2 yil sure vermemiz gerekitigidir.
    Ozet olarak su anda bulundugumuz rezil nokta gecmiste gereksiz yere cok yuksek temettu odenmesindendir..
    Bunu kendileri de kabul ediyorlar..
    Ama artik yapacak bir sey yok..
    2 sene arka arkaya temettu odeyemeyen, daha da kotusu belki 2 yil daha temettu odeyemeyecek bir duruma dusmus, karizmayi cizdirmis bir sirket var karsimizda.
    Tamam teker donmeye basladi..
    Genel mudurun deyimi ile "yokus bitti artik yavas yavas inise geciyoruz" ama yol da uzun.
    Tavsiyem o ki herkes hesabini iyi yapsin.
    Fabrika aclidi diye hemen para basmaya baslamayacak.
    Daha bu devasa borc odenecek.
    Isletme sermayesi konacak.
    Bu sureyi goze alamayan yol yakinken donse iyi olur dusuncesindeyim.
    Ben bile bugun acaba henuz zararda degilken, yatirdigim paranin zaman maliyeti artmadan donsem mi diye dusundum.
    Ancak benim portfoyde agirligi su an cok dusuk, gireli de 3 ay oldu, yani sabrim daha taze..
    Tamam mi devam mi sorusunu ben de kendime soruyorum.
    Ya onumuzdeki 2 yili yavas yavas hisse toplamak icin kullanacagim ya da yol yakinken ve henuz karda iken satip gidecegim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Brisa bu yatirimin yapilacagini biliyordu...
    Boyle bir yatirimin planlanmasi yillar onceden baslar..
    Arsa yeri bakilir v.s
    Bu surecte biraz temettuyu kissa da tum yatirimi kredi ile yapacagina biraz da ozkaynak kullansaydi simdi bu rezil durumda olmazdi.
    Bunu yonetim de kabul ediyor ama ana hissedarlardan yuksek temettu odenmesi dogrultusunda bir baski olmus yonetime anladigim kadari ile..
    Acik acik demiyorlar ama benim anladigim bu.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Brisa bu yatirimin yapilacagini biliyordu...
    Boyle bir yatirimin planlanmasi yillar onceden baslar..
    Arsa yeri bakilir v.s
    Bu surecte biraz temettuyu kissa da tum yatirimi kredi ile yapacagina biraz da ozkaynak kullansaydi simdi bu rezil durumda olmazdi.
    Bunu yonetim de kabul ediyor ama ana hissedarlardan yuksek temettu odenmesi dogrultusunda bir baski olmus yonetime anladigim kadari ile..
    Acik acik demiyorlar ama benim anladigim bu.

Syg,
    Ana hissedarın bunu yapması da garip değil mi aslında, sonuçta şirketinin uzun vadeli sağlığı ve sürdürülebilirliği çok daha kritik.

Sayfa 450/637 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •