''Rüçhan hakkını satacaksan ; bu şirkete neden ortak oldun ? '' sorusunu sorarlar.
''Rüçhan hakkını satacaksan ; bu şirkete neden ortak oldun ? '' sorusunu sorarlar.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Planladigim miktarin 2/5 ini aldim kenara koydum.
3/5 ini ise zamana yayilmis olarak 2 senede tamamlamayi umuyorum.
Syg ,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Cezayir'de çalıştığım şantiyeye Brisa-Lassa satış temsilcisi gelmiş, sabah kahvaltıda karşılaştık görevini söyleyince sordum hemen, yeni fabrika çalışmaya başladı mı, işler nasıl vs. Sonra dayanamadım sordum, Brisa aldık bekliyoruz nasıl bekliyorsunuz gelecek performansı?
Önce kısa vadeli işlem yapan bir borsacı olduğumu sandı, biraz yüzü düştü işler bu sene sıkıntılı olacak, çok borç var dedi. Bende uzun vadeciyim, 1-2 sene içinde bir beklentim yok deyince rahatladı, gelecekten çok ümitli. Söylediğine göre yeni fabrika ihraç amaçlı, yoksa o kadar lastiği satacak bir iç pazar yok, satsa bile çok fiyat kırıp pazar kapması gerekir ki o da çok anlamsız ve karsız bir iş olur.
Yeni fabrikanın ana ihraç hedefi Asya, Avrupa ve Afrika olsa da Güney Amerika'ya bile satmak istiyorlar, zaman gösterecek dedi. Yine kendi ifadesine göre Lassa markalı lastikleri kendisi istediği gibi ihraç edebilirken, Bridgestone markalı lastikleri (oranını bilmiyorum) Bridgestone'a belli bir birim fiyat karşılığı veriyor, kime nerde kaça satacağı Bridgestone'un bileceği işmiş.
Ayrıca Bridgestone'un 62 fabrikası var, başkası ile ortaklı tamamen kendine ait olmayan tek fabrikası Brisa çatısı altında olanlar imiş.
Bugün de portföye iki yeni kağıt için alımlara başladım...doas x tl lik, jantsa x tl lik...toplam 100x planladigim portfoyde 24x tl lik alım yapmış oldum.
Portföyde gelecek vaadeden poltk yanında jantsa yı da küçük hisse olarak eklemiş oldum.
Not: endeks %0,7 eksiyi görürken biraz panik satış var..şahsen panik satış sırasında panik alıma karşıyım...sakin sakin alıyoruz..u-100 de seçime kadar 99,xxx beklentim devam ediyor.
Portföy koruma hedge pozisyonum sayedinde sakin kalabiliyorum sanırım😊 koruma pozisyonumu 99-102 araligna girildiğinde kapamayı düşünüyorum.
Yer İmleri