Sayfa 233/1027 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,857 - 1,864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Biz ekonomiye vuruyoruz ama bu abide öldürmüş ya.😪

Dolar içinde mokoko demiş yazının devamında ilginç.!?

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Jim Rickards, ilginç birisi.

Bağımsız ve muhalif bir ekonomist.

Türkçede yayımlanmış "Kur Savaşları" isimli bir kitabı da var.

Kendi anlatımına göre 40 yıldır ABD'de devlet yetkililerine danışmanlık yapıyor.

1990'larda ABD Merkez Bankası FED için çalışmış.

2001'deki 11 Eylül saldırıları sonrası bu kez Pentagon ve CIA'ye hizmet vermiş.

2007'de ise ABD'deki emlak krizinin küresel bir şekilde patlayacağını haber vermiş.

Bu yılın Şubat ayında ise Türkiye'deki krizi anlatan bir yazı kaleme almış.

Yazının başlığı aynen şöyle:

"Gelecek Küresel Borç Krizi Türkiye'den Başlayacak"

https://www.aydinlik.com.tr/turkiye-...ari-mayis-2018

Şubat ayında kaleme alınan ve bizler için iç karartıcı yönü ağırlıklı bu yazının devamı linkte...

Dolarda yükseliş kaçınılmaz diyen bizler için tatsız bir yazı.

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=-t2jiLwQ76Q

47. dk.dan sonra söylenenler doğru olabilir mi? Fıkradaki gibi :

Salomon büyük bir ekonomik sıkıntı geçirmektedir. Çareyi Mişon'dan borç istemekte bulur. Zaten işleri de evleri de aynı sokakta ve karşı karşıya olan Mişon, Salomon'a borç vermeyi kabul eder ama en geç 1 ay sonra parayı geri vermesini şart koşar. Salamon da kabul eder.

Günler çabucak geçer ancak Salomon'un işleri bir türlü istediği gibi gitmez. Borcu ödemesine 1 hafta kalmıştır ancak ödemesi mümkün görünmemektedir. Geceleri yatağında dönüp durmakta, uyku bile uyuyamamakta, sabahı zor etmektedir.

Salomon'un bu huzursuzluğunu gören eşi, Salomon'a sorar;

- Bey bey, ne oldu, neden uyuyamıyorsun, neden bu kadar huzursuzsun?

O ana kadar durumu eşine söyleyemeyen Salomon durumu anlatır.

- Parayı Mişon'a en geç üç gün içinde ödemek zorundayım ve malesef hiç param yok, ben ne yapacağım yandım...

Eşi; "Bunun için mi bir haftadır uyku uyumuyordun, düşündüğün şeye bak" diyerek, gecenin kör kandilinde pencereyi açar ve hemen karşıda uyuyan Mişon'ların duyabileceği kadar bağırır;

"Mişşşşooooon, Mişooooon, Salomon var ya... Sana olan borcunu ödeyemeyecek !!! "

" Haydi yat bey şimdi o düşünsün..."
    herkes kendince yorumluyor mesela fed parasal gevşemeyi bitirip faiz artışlarına geçeceğini söylediğinde bizdeki çok ekonomist bunun mümkün olmayacağını lay lay lomun devam edeceğini söylüyordu geldiğimiz noktada fed 3 mü arttırsın 5 mi arttırsına geldi iş ! 47.dakikadan sonra benim anladığım para illaki gelir kafanızı yormayın şeklinde

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Tahsilim gereği sosyoloji, tarih konusunda bir miktar okudum.

Tarihe merakım da vardır.

Uzaydan başka dünyalardan insanlar eğer bizi izliyorlarsa şunu görebilirler...İnsan dediğimiz yaratık, amaç ve motivasyon ne olursa olsun, ister dini, ister ırksal, ister ekonomik, ister sosyolojik, diğer insanlara zulüm yapmak üzere programlanmış, barışı sevmeyen, bölüşmeyi sevmeyen, zararlı bir varlık.

Hele hele de bize ortaokul ve lisede okutulan tarih konuları tümüyle savaş, fetih, kahramanlık (kesme biçme) üzerine.

İnsanlık hep istilalardan, savaşlardan, açlık ve sari hastalıklardan kırılmış durmuş.

Şöyle sağlıklı mutlu, özgür ve de barış içinde geçirdiği süre nedir acaba insanoğlunun?

20. yüzyılın ikinci dünya savaşından sonraki dönemimi acaba diye soruyorum kendime...

Bu dönemde de, emperyalist ülkelerin az gelişmiş ülkelerin insanlarını ezdikleri mevzi sayısız savaş var.

Ama kendi ülkem açısından, tüm fakirliğimize ve de Kürt kalkışmasının yarattığı dramlara, askeri ihtilallere karşın, yirminci yüzyıl ve de halen içinde yaşadığımız 21. yüzyıl çeyreği, insanların, geçmişte dedelerinin çektiği her türlü yokluğun çok ötesinde, ekonomik ve sosyal bir refahla yaşadıkları, orta gelirli insanların dahi, kendi kazançlarıyla ev araba alıp teknolojik olanaklardan yararlandıkları, teknolojinin ucuzlattığı her türlü eşya edinip, doğanın ve ülke olanaklarının keyfine vardıkları bir dönem olduğunu düşünüyorum.

İnsanlığın ve de ülkem coğrafyasının bana yaşattığı ömür için şükran duygularıyla dolu, kendini çok şanslı hisseden biriyim.

İnsanlık uzun süre barış ve mutluluk içinde yaşayamamış ne yazık ki.

Ülkemiz Balkanlar, Birinci dünya savaşı ve Kurtuluş Savaşından sonra neredeyse 100 yıldır, yaşanan mevzi sıkıtı ve kavgalara karşın insanların görece mutlu ve refah içinde oldukları bir dönemi yaşamakta.

Genç insanlar bunun kıymetini bilmeli...

4. Global piyasalarda yıl sonuna kadar doların altın dahil bütün para birimlerine karşı çok değerleneceği konusunda herkes hemfikir. Sebebi basit, fed faiz artışı ile doların global piyasalardan çekilip yuvaya dönmesi.

Hele bizim gibi kırılgan ekonomilerde dolar çölde su gibi.

5. https://youtu.be/tYZoXONbZrU

HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Milyon tane parametre var. Kocaman bir sayfa yazmıştım ama işin içinden çıkamadım direk özete döndüreyim.

En büyük neden bilinirlik. İsviçre Frangı'na ulaşmak da zor, bozdurmak da zor, tanınırlığı/bilinirliği az. Dünyanın en ücra noktasında 100 doları rasgele birine göster ne olduğunu bilir. Ben misal İsviçre Frangı neye benzer bilmem. Görmüşlüğüm yok. (benim cahilliğim de olabilir tabi)

Faizin yüksek olması da doların güçlü olduğunun gösteriyor. Diğer para birimlerine karşı güven veriyor. Bankaya yatırırsan da ekstra kaymağını yiyorsun. Sistem dayandığı sürece bonusları toplarsın. 2008'deki gibi ya da daha büyük bir curcunada alacağın faizi falan unutursun can derdine düşersin. O yüzden faiz olayı benim için çok cazip değil. Ama bir gösterge. Yalan bir gösterge de olabilir ama rakiplerinin faiz artışına hiç tahammül edemiyor olmaları da bir (negatif anlamda) gösterge. (mesela EURO)

Eninde sonunda bu kağıtlardan biri çökerse alayını beraberinde götürür. O yüzden kağıt dışı varlıklardan da almak lazım. Mesela altın ve kişisel favorim bitcoin.

Not: ytd
    Faizin yuksek olmasi para biriminin gucunu gostermez o ulkedeki enflasyonun yuksek oldugunu gosterir

7.  Alıntı Originally Posted by banucann Yazıyı Oku
    Gram Altın maliyetim... 115 TRY... Evladiyelik, crypto coin sepetimle.. Gram altın yıl sonu hedefim 280TRY...
    Banucannlar , bırak simdi gramaltınları falan 10.000 dolarlara aldigin bitcoinler hala duruyormu , yok ben karlı sattım deme yemezler, sana teklifim halen gecerli 4500 usd den alacam senin o bitcoinlerini . kahkahkahkah

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    emin çölaşan: vakit tamam. abbas yolcu.

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...yolcu-2431888/
    Ben olsam Turkiyeye ramazanda saldirim diyen zevat bu

Yillardir boyunun ölcüsunü aliyor,

Yine alacak...

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 233/1027 İlkİlk ... 133183223231232233234235243283333733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •