Sayfa 744/1006 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754794844 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,945 - 5,952 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
    O donemde doviz mevduati da vardi.
    Aradan bir sure gecince subeler arasi kendi aralarinda anlasip, doviz sizde kalsin TL bizde kalsin su ortak faiz teklifini yapalim, kendi aramizda rekabet etmeyelim gibi bir anlasmaya vardiklarinin kuvvetle muhtemel oldugunu dusunuyorum.
    Ayrica bu 4 yillik tecrubem sonunda Garanti bankasi'nin kurumsallikla uzaktan yakindan bir alakasinin olmadigi kanisina vardim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
    Bankalarin sizi ozel hissettirmeleri icin onlara firsat vermeyin.
    Sizi rehavete tesvik edecek yaklasimlardir bunlar.
    Cabuk cekip gidemezsiniz.
    Duzgun oran vermemeye baslarlar.
    Uc kurusluk agirlama, temsil, lounge girisi, ozel soforlu araclari v.s gibi sizin avantaj sandiginiz seyleri size odetmis olurlar.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
    Simdi yine ayni durumda olsam, kesinlikle onlari sasirtirdim. (game theory)
    Hic usenmez yeni subeler, yeni bankalar, hirsli genc sube mudurleri arastirirdim.
    Arada bir ayni bile olsa oran, sirf bazilarina rahat vermemek icin banka degistirirdim
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Aradan bir sure gecince subeler arasi kendi aralarinda anlasip, doviz sizde kalsin TL bizde kalsin su ortak faiz teklifini yapalim, kendi aramizda rekabet etmeyelim gibi bir anlasmaya vardiklarinin kuvvetle muhtemel oldugunu dusunuyorum.
    Ayrica bu 4 yillik tecrubem sonunda Garanti bankasi'nin kurumsallikla uzaktan yakindan bir alakasinin olmadigi kanisina vardim.
    Syg,
    Zaten bu donemden bir 6 ay sonra rekabet kurumu bazi banka calisanlari arasindaki mailleri kanit gostererek bir dava acti.
    Ama tahmin ettiginiz gibi pek bir sey cikmadi bundan.

Yine kamu kuruluşları dahil olmak üzere müşterilerin mevduatlarına, düşük faiz uyguladıklarını iddia eden soruşturma heyeti, bankaları bu eylemleriyle kartel oluşturarak, rekabeti ihlal etmekle suçladı ve bu eylemler dolayısıyla idari para cezası verilmesini istedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/r...iddia-22682611

Syg,

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    2000 yılında nakit paramın bloke edilmesi şartı ile yıllık %0.5 komisyon ile bir kamu kurumuna verilmek üzere süresiz teminat mektubu aldım. Nakit yatırdığım mevduatım + %25 miktarda bir meblağ bloke edildiği için aslında komisyon dahi almamaları gerekiyordu.

1.yıl tamamlandığında kalleşçe %0.5 olan komisyon oranını yıllık %4'e çıkardılar. O zaman iş hayatına yeni atılıyordum ve sermayem sınırlıydı. Ve banka o teminat mektubunu değiştirebilmek ve başka bankaya taşıyabilmek için teminat bedelinin 2 katından daha fazla para bulmam gerektiğini çok iyi biliyordu. Bunu kullanarak yıllık komisyonu benim kendi paramı bloke etmiş olmasına rağmen maksimum oran olan %4'e yükseltti.

Teminat mektubunu değiştirmem tam 8-12 ayımı aldı. Bankalar sanıyorlar ki yaptıkları bu tür davranışlar unutulur. Hiçbir şey unutulmaz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben yukarıdaki şikayet konusunda müşteriyi hatalı buluyorum. Büyük bankalar bilindiği üzere daha yüksek komisyon alırlar ve daha düşük mevduat faizi teklif etmeye meyillidirler. O nedenle bu tür bankalarla pazarlık etmek te uzun vadede yorucu olabilir ki buradaki müşterinin hesaplarını detaylı olarak takip etmediği finansal okur yazarlığının eksik olduğu yazdıklarından görülüyor. Parasını daha yüksek getiri elde edeceği başka bankalara aktarmak yerine banka ile verimsiz bir tartışmaya girmiş.

Bu tür bankalar ile tartışmaya girilmez. Çok kısa bir diyalog ile sizinle ilgili niyetleri somut olarak anlaşılır. Bu noktadan sonrası direk size kalmıştır. Ya o niyetler doğrultusunda şartlarına razı olacaksınız ya da diğer neredeyse sayısız alternatife yöneleceksiniz.

İnsanlar bankaları bundan 20 sene evvelki gibi at pazarlığı yapabilecekleri kurumlar olarak görüyorlar. Böyle bir durum yok, bankalar ile fazla diyolağa girmemek gerekli. Niyetleri inanın bir iki cümle ile anlaşılır. İstediğiniz sonucu alamıyorsanız banka ile tartışmayın, efendice bankayı değiştirin. Yaptığınız işlemlerde de her zaman sizin kontrolünüz olsun. MT'ye fazla bir iş bırakmayın. (internet şubesi v.b)
    müşteri hatalı, ama daha öncede söylediğim gibi yonca ve çakbank kesinlikle art niyetlidir..

hiçbir bankaya asla sırtını dönme.. arkanı dönmeye başladığın anda, daha tam arkanı dönmeden bile seni kanuni bir şekilde söğüşler..

e banka haklımıdır ? bankanın hakkı mıdır ? evet, hakkıdır, kanuna bağlanmıştır.

sevgili arkadaşlar, bu yüzden özellikle yukarıda saydığım iki banka avuçlarını kaşırlar ki kapıdan müşteri girsin..

siz siz olun hiçbir bankaya özellikle de bahsi geçen bankalara asla güvenmeyin.

ytd.

syg,

7. 16.75 günlüğün 32 günlük bileşik getirisi nasıl hesaplanır formülü nedir teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,667
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2000 yılında nakit paramın bloke edilmesi şartı ile yıllık %0.5 komisyon ile bir kamu kurumuna verilmek üzere süresiz teminat mektubu aldım. Nakit yatırdığım mevduatım + %25 miktarda bir meblağ bloke edildiği için aslında komisyon dahi almamaları gerekiyordu.

1.yıl tamamlandığında kalleşçe %0.5 olan komisyon oranını yıllık %4'e çıkardılar. O zaman iş hayatına yeni atılıyordum ve sermayem sınırlıydı. Ve banka o teminat mektubunu değiştirebilmek ve başka bankaya taşıyabilmek için teminat bedelinin 2 katından daha fazla para bulmam gerektiğini çok iyi biliyordu. Bunu kullanarak yıllık komisyonu benim kendi paramı bloke etmiş olmasına rağmen maksimum oran olan %4'e yükseltti.

Teminat mektubunu değiştirmem tam 8-12 ayımı aldı. Bankalar sanıyorlar ki yaptıkları bu tür davranışlar unutulur. Hiçbir şey unutulmaz.
    Bankalarla calisirken cok ama cok dikkatli olmaniz gerektigini bir kez daha vurgulamam cok ama cok ehemmiyet arz ediyor.

Syg,

Syg,

Sayfa 744/1006 İlkİlk ... 244644694734742743744745746754794844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •