Sayfa 117/250 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Milli Eğitimin, YÖK ün ve Üniversitelerimizin büyük başarısı. Çok başarılıyız. :-)

Sahi YÖK ün imamını neden hala bulamadılar? Her yerde FETÖ var da birtek YÖK ve Üniversitelerde FETÖ yokmuş. Bence bulmak falan istemiyorlar. İsteseler çoktan bulurlardı. Eğitim sistemi iyice çöksün de ülke iyice garabete sürüklensin diye bekliyorlar sanırım.

Yetenek açığında dünya altıncısıyız
    Dünya genelinde her 100 işverenden 45’i yetenekli iş gücü bulmakta zorlanıyor. ManpowerGroup 2018 Yetenek Açığı Raporu’na göre dünyadaki işverenler 2007’den beri görülen en yüksek yetenek açığıyla karşı karşıya... Türkiye, yüzde 66 yetenek açığı oranı ile dünya genelinde altıncı sırada yer alıyor.

https://www.dunya.com/is-dunyasi/yet...-haberi-421622

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bankacılık sektöründe takibe düşün kredi miktarı (Milyar TL)

2010 : 20
    2011. : 19
    2012 : 23
    2013 : 30
    2014 : 36
    2015 : 48
    2016 : 58
    2017 : 64

2018 Haziran : 72.5 Milyar TL

Kaynak:BDDK

2. Yeni kabine açıklandı.. Hayırlı ve uğurlu olsun..

Naçizane, haddim olmayarak burada fikirlerimi paylaşmak isterim...

Sn.Cumhurbaşkanımız, yeni sistemi daha çok kelimeler ve bakanlıkların yeni isimleri üzerinden götürdü.. Ve tabii olarak piyasa beğenmedi... Ve şiddetli negatif tepki de verdi...

Sanırım USD şu an +%4 yaptı...

Ekonomi bakanı şu oldu, bu oldu... Maliye bakanı şu oldu, bu oldu.. Dışişleri bakanı şu oldu bu oldu.... Vb....

Ya da Tarım Orman ve Köyişleri bakanlığını Tarım Bakanlığı, Köyişleri Bakanlığı Orman Bakanlığı olarak ayırdık...

Ne oldu? Olmadı...

Tekrar birleştirdik...

Ekonomiden sorumlu Bakanlık vardı.. Olmadı.. Direkt Ekonomi Bakanlığı kuruldu.. USD 5 TL oldu...

Şimdi Ekonomi bakanlığı kalktı, Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu...
    Aynı şey Gümrük ve Ticaret Bakanlığı... Gümrük kalktı, Ticareti kaldı...

Piyasanın beğenmediği görmek istediği şu idi...

Ben Tembel bir adamım diyelim... Benim adımı ÇALIŞKAN desen, sonuç ne olur? Pek Çalışkan desen ne olur? BİLGİLİ, desen ne olur; demesen ne olur...

Ben aynı ben...

Burada Bakanlıkların isimleri ne olduğundan yada kimler tayin edildiğinden ziyade açıkca yazıyorum.. " Ne söyleyecekleri ve ne yapacakları" çok önemlidir...

Ekonomi basit bir bilimdir... (Kötü anlmada kullanmadım) Basit birşeydir EKONOMİ zor değil... Sadece yapılması gerekenleri yaparsanız, bir İsveç bir Almanya -kolaylıkla olursunuz...

Yapmaz iseniz; bir o kadar da karışık olur...

Mesela;

USD neden 5 TL oldu? Bu soru çok ama çok basit bir sorudur... Ama bu basit soruyu neden kimse sormaz? Sorunca neden cevap vermeyiz...

Mesela bu soruya bu hükümet üyeleri "CEVAP DIŞ MİHRAKLAR" dediği an USD 5,50 TL olur....

USD ın dış mış mihrak ile zırnık kadar alakası yoktur... Belki İç Anadoluda mitinglerde bunu söyleyebilir ve inandırabilirsiniz...

AMa piyasanın IQ su 250 dir... Organiktir.. Yemez... Duygusuzdur.. Acıması yoktur... Anladığı tek şey RASYONALİTE dir...

Eğer; USD 5 TL oldu.. Farkındayız... USD neden yükselir.. TALEP vardır.. Eğer bu TALEBİ kırarsak USD iner... TALEP nasıl kırılır, CARİ dengleri dengeleyerek.. Nasıl dengelenir? Daha fazla mal ve hizmet satarak.. Nasıl daha fazla mal nasıl satarsın?

Daha fazla çalışıp daha fazla üreterek...

O zaman USD düşer... USD düşünce faizde düşer, gibi rasyonel ve mantıklı bir söylem gelirse ve bu amaç doğrultsunda bir FAALİYET hareket görürse işte o zaman bu USD 4 de olur, 3 de....

Bakanlığın adı bu olmuş, şu olmuş...

Bakan bu olmuş, şu olmuş....

Bence zırnık önemsizdir...

Önemli olan Bakanlık ve yahut BAKAN sorunlara mantıklı yaklaşıp rasyonel çözümler mi getirecek;

Yoksa biz işimizi yapıyoruz, DIŞ MİHRAK lar bunlar deyip kestirip atıcak mı....

Bence asıl önemli noktası da burası....

Yeniden tüm kalbimle " Vatana Millete Hayırlara Vesile olmasını Dilerim..."

3. Tarih: 16 Ekim 2009

Yıldız Teknik Üniversitesinde Kızıl İmamcı skandalı

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-si...i-haberi-19310

4. BORSA ISTANBUL....

Borsa mızda kriz fiyatlarına ulaşmış bulunuyoruz... Şu an borsamızda Akbank 6,52 TL ile Garan ise 6,90 TL ler ile, Arclk 12 TL ler inanılmaz iskontoludur...

2007 yılı Global kriz başlarken Akbank 2007 yılında 6,78 TL ile fiyatlanıp alınıp satılıyormuş... 2007 yılı sonu 2008 başlarında ki GLOBAL KRİZ inanılmaz devasa bir BANKACILIK KRİZİ idi...

ABD de 1800 lü yani nerdeyse USD ile beraber basılıp kurulan LEHMAN BROTHERS adlı Banka ve Fİnans kurumu batmıştı... Devamında dünya finans ve dünya rezevr parası olan USD ın anavatanı ABDde 250 adet irili ufaklı banka batmıştı...

Yani domino etkisi USD ve ABD deki batan bankalar MUAZZAM bir KAOS u işaret ediyordu...

Bizim Borsa da fiyatlandı... 2 ay yada 3 ay sonra düzeldi... Bankalarımız bile o derin BANKACILIK KRİZİNDE 6 TL lerden 4 TL lere kadar fiyatlandı.. Şİmdi Akbank 6 ay da 10,80 TL den 6,50 TL oldu... (Unutmayın YIL 2007-2008)

Oysa şu an 7 aydır sürekli ama sürekli düşen bir borsa varken..

Oysa seçimler bitmiş, tek partili bir hükümet ve Başkanlık modeline geçmiş ve kararların çok daha hızlı alınacağı belli iken...

BIST 88,000....

AKBANK ın 2007 yılı Özkaynaklarına bakıyorum.. 10,300,000,000 TL dir... Fiyat 6,79 TL yi dahi görmüş... Enflasyon %5 lerde...
    AKBANK ın 2018 1Ç Özkaynaklarına bakıyorum.. 41,141,000,000 TL dir... Fiyat 6,52 TL olmuş.. Enflasyon %25 olmuş..

Bu enflasyonist 2018 TR sinde bir tek ucuz kalan AKBANK imiş.. Patates dahi 2007 yılında 0,40 TL iken 6 TL olmuşken..

Şİmdi bu noktada Türkiye bu denli GLOBAL KRİZ yok iken; şakır şakır banka ve finans kurumları batmıyor iken; o vakit abd de bir yıl boyunca hergün bir banka batıyordu...

Şaka değil, ABD de hergün bir banka ne demek?

Şimdi ben bir iki yerde bu banka AKBANK ucuz arkadaş demişim diye yerden yere vuruyorlar... Şiddetli eleşriyorlar, biz demiştik BANKA lara satış gelecek diye.. %20 satıldılar, diye...

Doğru.. Bu son 3 günlük satışı bilemedim.. Daha önce de olmuştur böyle satışlar... Ama ya GLOBAL kriz var, ya Gezi olayları gibi nerdeyse korkunç bir sonuca gidecek risk var Yada ne bileyim 15 Temmuz gibi meclise savaş uçakları füze atma olayı...

Sadece enflayon yüksek çıkmış dış borç varmış...

ARKADAŞ bu dış borç 3 gün önce olmadı ki...
    Her zaman vardı..

Arkadaşlar önemli olan insanların baktığı yöne değil; bakmadıkları yöne zor zamanlarda bakabilenlerindir BAŞARI...

Şİmdi ben bu dev Türk Bankalarına nasıl pahalı derim....

Piyasalarda zor olan dediğim gibi insanların bakmadıkları yere bakabilenlerindir..

Herkese bol kazançlar dilerim...

5. TÜRKİYE'DE BANKACILIK KRİZİ OLUR MU

Bankacılık sektöründe takibe düşün kredi miktarı (Milyar TL)

2010 : 20
    2011. : 19
    2012 : 23
    2013 : 30
    2014 : 36
    2015 : 48
    2016 : 58
    2017 : 64

2018 Haziran : 72.5 Milyar TL

Kaynak:BDDK

Bankalar yaş tahtaya basmazlar.. Kredi verirken, karşılık almadan krediyi açmazlar... Eninde sonunda, haciz satışları ile alacağını alırlar.. Er yada geç...

1990 larda ki Bankacılık krizi farklı idi.. Bankacılıkta risk sorunlu krediler değildir... O zaman sorun PATRON sahiplerinin BANKA kurması ve Hazine Müsteşarlığının Kuruyemiş dükkanı gibi RUHSAT vermesi idi...

Toprak Holding'in bankası Toprak Bank, Bayındır İnşaat'ın bankası Bayındır Bank, gibi... Adamlar inşaat şirketleri için para toplayıp sonra kendi İnşaat Firmalarına Finansman sağlıyordu...

Ondan sonra TR de sanırım 50 adet banka batmıştı...

Ondan çıkarılan ders ile yapılan Bankacılık Düzenlemesi ve Kanun ile banka karlılığın BDDK nın belirlediği minimum %12 Özsermaye karlılığın altına indirmem kararı alındı... Böylece bankalar elindeki parayı sadece kredi olarak dağıtmak ile yükümlü ve elde ettiği karın en fazla %25 ini hissedarlarına dağıtmaya yetkili.. Yani banka hissedarlaına yada sahibine "Dur ben bu seneki karın tamamını dağıtayım" diyemiyor... %25 dağıtabilir kalan %75 ini Özkaynaklarına eklemek zorunda...

Yani bugün Akbank'ın sahibi SABANCI HOLDİNG tir..

"Durun bu yıl ki 6,000,000,000 TL yi ben paydaşlarıma dağıtayım" diyemez.. Banka onun dahi olsa...

En fazla %25 olan 1,500,000,000 TL yi dağıtabilir... Kalan 4,500,000,000 TL bankaya özkaynaklarına eklenir.

Bu kanun Türk Bankacılık Sİstemini aşırı güçlü hale getirdi... Hatta birçok avrupa ve abd bankası dahi bu oranlar ile özkaynak karlılığına sahip değil...

O sebeple ben Türkiye de Krizin Bankacılıktan ziyade Sanayi şirketlerinden ve VATANDAŞ tan çıkacağını düşünüyorum...

Efendim enflasyon artıyor deniliyor...

Bankaların elindeki Likit parayı akşam bankalar yastık altına koymuyor ki.. Saatlik faizde bırakıyorlar..

kısaca siz mevduatınızı bir gün dahi açıkta tutmayıp sağda solda banka banka gezerken KOCA BANKA bunu bilmez mi...

O sebeple Banka bilançolarında FAİZ GELİRLERİ başlığı adı altında bir gelir kalemi vardır...

TR de krizin bir Bankacılıktan olabilmesi için BDDK nın BANKACILIK KANUNUN da değişiklik yapması için hükümete başvurması ve TBMM Bankacılık kanunu değiştrimesi gerekir..

Eğer bu kanun değişirse bir kaç yıl banka sahipleri ve hissedarları MUTLU ve MESUT yaşarlar...

Sanırım 3 sene içinde bankaların tüm Özkayankları erir... TEMETTÜ adı altında dağıtılır...

O ana kadar sorun yoktur.. Ama özkaynakları daralan sermayesi artan bir banka en ufak bir dalgalanmada o vakit tepe taklak olur...

O sebeple ben BANKALARDA kriz beklemiyorum...

Kriz KOBİ de, vatandaşta olucaktır...

Satılması için yığınla Mercedes BMW var ortalıkta....

O sebeple banka 250,000 TL lik mercedesi 150,000 TL ye satar...

Ya da ;

İncik Boncuk Konaklarınızda 1,000,000 TL ödeyerej aldığınız konutunuzu borçlarınıza karşılık 500,000 TL ye satar...

Ve bankaların;

Umurumda dahi olmaz...
    Son düzenleme : selka; 13-07-2018 saat: 21:11.

6. Sevgili SELKA abi,
    Başlığı çok ihmal ediyorsun diye hayıflanacaktım ki hadi yine keyifli yazılarınla gönlümüzü almışsın sitemden kurtuldun
    Ayrıntılı BIST/banka analizleri için teşekkür ederim.
    Selamlar

7. Kedicikler ne olacak? Peki ya kripto kedicikler ne olacak?

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Tarih: 16 Ekim 2009

Yıldız Teknik Üniversitesinde Kızıl İmamcı skandalı

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-si...i-haberi-19310

8.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Sevgili SELKA abi,
    Başlığı çok ihmal ediyorsun diye hayıflanacaktım ki hadi yine keyifli yazılarınla gönlümüzü almışsın sitemden kurtuldun
    Ayrıntılı BIST/banka analizleri için teşekkür ederim.
    Selamlar
    Sn.Bir Esnaf.. Benimki si tespittir.. Yatırım tavsiyesi değildir... Bilirsin.. Çok teşekkür ederim...

Sayfa 117/250 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •