eeee dolar düşüyor endeksde düşüyor..
hadi dolar çıkarken düşüyorduk
düşerken neden düşüyoruz..
eeee dolar düşüyor endeksde düşüyor..
hadi dolar çıkarken düşüyorduk
düşerken neden düşüyoruz..
Orta ve uzun vade için uygun fiyatlarda birçok hisse,tabi daha da düşebilir ancak kredili işlem yapmadan ve ihtiyaç olmayan parayla yatırım için uygun zamanlar diye düşünüyorum...Savunma sanayi parlayan yıldız olabilir bu zamanlarda( Başta Kuveyt ve diğer Arap ülkeleri yatırım için oldukça iştahlı duruyor)
İnşallah bizde fazlasıyla nasipleniriz,ihtiyacımız olan sabır ve biraz zaman...
YTD!Kişisel yorum ve düşüncelerimdir!
Biz Bu Vatanı Bir Toprak Parçası Diye Değil.TÜRK lüğümüze Yurt, Bayrağımıza Gönder, Uğruna Can Verecek Sevdamız Diye Sevdik...!
IMKB AYLIK
88.000 kısa vadede kıracağını düşünmüyorum(olağan dışı haberler yorum dışıdır)
ama uzun vadede yükselen trend buradada 81.xxx seviyelerini gösteriyor..
zamanla herşeyi göreceğiz..
endeks nasıl olursa olsun hisseniz yeşil olsun..
tabi bence..
yarından sonra bayram..9 gün tatil var..
piyasalar kapalı..
bizim gibi ülkelerde 1 saat sonrasını bile kestiremezken
9 gün yıllargibi uzun bir zaman..
bu nedenle piyasa satış yiyiyor olabilir..
malda kalmayıp riski sıfırlayıp yada minimize edip
bayrama girmek isteyenler vardır ..
bugünkü dünkü ve belki yarınki satışlar bunun neticesi olabilir..
çünki dövizin %3-5 düşdüğü günlerde borsanında düşüyor olması normal değil..
tabi bence..
Hayal bile değildi gerçek oldu. nereden nereye.....
Aslında swap işlemlerindeki döviz sınırlaması doları yada euroyu düşürmüyor. Borsayı düşürdüğü için döviz düşüyor.
Ekonomist değilim ama nasıl oluyor derseniz. Türkiye de uzun bir tatil var ama dünya piyasaları açık olacak. Oluşan gerilimde 9 gün içinde ne olacağını kimse kestiremediği için yabancılar yada yerli büyük oyuncular bu süre içinde borsadan çekilmek istiyor ama bunu yaparken de %25 oranına takılan bankalar yüzünden hisse senedinden Dolar yada euro ya geçemeyip mecburen TL cinsinde kalıyorlar. Buda borsa düşerken TL yede rağbetin artması buda dövizin düşmesine sebep oluyor.
Bu durumun ileride borsa için dahada büyük risk oluşturacağını düşünüyorum. Bu durum domino etkisi ile borsadan dahada çok çekilmelere sebep olabilecek. Emtialar arası istediği geçişi yapamayan büyük yatarımcılar da sırasıyla terki diyar edebilir. Her şey düzelse bile güvenin tekrar kazanılması zaman alabilir.
Bana göre şu an yapılan çok kuvvetli bir kemoterapi tedavisi, evet kanserli hücreler ölüyor ama iyi hücrelerde bundan nasibini alıyor. İnşallah kesin ilacı bulunur da sadece kanserli kısım yok edilir.
dolar yine coşmuş..
gün sonu yine satış gelecek gibi..
Yer İmleri