Sayfa 716/1032 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 5,721 - 5,728 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    citi nin satislarini dauche karsilamis...1 milyon civarida digere kacmis gibi...abd de fena bozdu...yarin kan revan gibi...

Bu hisse tecavuze ugramaya dogmuyor Turkiyede ekonomik Kriz gorduk ya, Halkbankin simdi Kuresel bir kriz gormesi de yanlis olmaz. Birde Kurusel bir krizi Halkbankta yasamis oluruz

2. Dow berbat, yarın bizim borsa ve hisseden de hayır gelmez.

3.  Alıntı Originally Posted by MUHA Yazıyı Oku
    ………..trader için de iyi hisse, short yapan deli para kazanmış...……………….
    evet, 7 Ağustos 2017'den bu yana short ağırlıklı çalışanlar güzel kazandılar ancak her trendin ömrü sınırlıdır, eh 15 ay da trend değişimi için yeterli uzunlukta bir süreçtir bana göre
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Özellikle son bir kaç gündür hissedeki satış baskısı anormal şekilde arttı, bunun nedeni şu 3 şıktan 1 i veya 2 si olmalı:

1) 3Ç bilançosu tam bir rezalet gelecek, bunun haberini alan aracı kurumlar havuzlar BY'lar vs bu nedenden ötürü hisseyi tahtada basıp duruyor,

veya

2) Piyasa hala OFAC'tan kallavi bir ceza beklentisi içinde olmaya devam ediyor ve artık yakında açıklanması gündemde olan olası bir cezanın arifesinde önlemini alıyor,

veya da,

3) Hissenin ve dolayısıyla da bankanın piyasa değerini mümkün olduğunca düşük tutmak isteyen ana ortak ve/veya tahtadaki hakim güçler hisse fiyatını aşağı yönde manipüle ediyorlar.

İşte bu 3 şıktan 1 i veya 2 si hissenin aşağı yönde iteklenmesine sebep oluyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5. Rahibin serbest bırakıldığı günün arifesinde hisse 6.93 den kapatmıştı. Rahibin serbest bırakıldığı gün 6.50-7.80 aralığında 130 kuruşluk (kabaca %20 lik) bir günlük marj oluştu tahtada hem de 243 milyon lotluk bir günlük hacmin eşliğinde. Ne var ki hisse Rahibin serbest kaldığı günden 8 işlem günü sonra bugün 6.57 den kapatmış durumda. Demek ki Brunson olayının HALKB üzerinde bir etkisi yokmuş. Brunson olayı tamamen spekülatif amaçla tahtada kullanıldı.

6. 666 kardeşimin elindeki lotlarla benim lotları 11 ay önce açıkçılara kiraya verip bugüne kadar kirada bırakmış olsaydık; şu anda gayet güzel bir getiri elde etmiş olurduk. Temettü gelirinden de feragat etmemiş olurduk.

7.  Alıntı Originally Posted by net Yazıyı Oku
    Sn TH bir de "GEVRİM" kelimesi var. Ben uydurdum naçizane.
    Hem EVRİM hem de DEVRİM kelimelerinin karşıtı olarak kullanıyorum.

EVRİM kelimesinin bildiğim kadarı ile karşıtı Türkçede yok. Bu kelime tek yönlü olarak -gelişim- kullanılmakta olup, geri dönüşümü açıklamamaktadır. Örneğin ön beyni gittikçe gelişen homosapiensde tersine yönelim başlarsa ki -günümüzde kuvvetli şüphem var- bu durumu belirten kelime yok.

DEVRİM kelimesinin karşıtı olarak da KARŞI DEVRİM kullanılıyor.

"Geriye dönüş" anlamında GEVRİM' tek kelime olarak her iki durumda da daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.
    Sözlükte ve nette bu kelimenin kaydını bulamadım.

Saygılarımla
    eyvallah dostum, bu bilgileri not aldım

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Bana göre geri evrim mantıklı olmaz. Zeka geri gidiyorsa ki katılıyorum
    Onada evrim denir. Evrimde geri vites olmaz diye düşünüyorum, görüntüde geri de olsa, yine maymun olsak, evrimin doğası gereği "demekki buna ihtiyacımız varmış" deyip, evrildik dememiz lazım.
    Doğrusu "gevriliyoruz" da güzel kelime.
    hoş geldin eski dost, Plato'dan tanıdığımız pek çok kardeşimiz var Hisse Net'te

Sayfa 716/1032 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •