Sayfa 428/1012 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 3,417 - 3,424 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    enflasyon rakamlarını acıklayanlar nereden alısveris yapıyorlar valla mera ediyorum 1 ayda ayrı ayrı 7*8 cesit market 3-4 de pazar gezerim 4-5 cesit sebze ve meyve dısında fiyatı dusen urun daha gormedim ...heleki hazır gıda islenmis gıda temel ihtiyac maddeleri fiyatı dusen hic gormedim ...en basitinden kendinize 4-5 urun belirleyin her ay marketten satın aldıgınızda fiyatına bakın bakalım dusuyor mu mumkun degil dusmuyor her ay minumum %5-10 zam garanti si var ama ...valla helal olsun nasıl fiyatlar dustu diyorlar haralde marstan falan yapıyorlar alısverisi ne desek bos .
    Onceki aylara gore fiyat hareketleri yavaslamistir, yani daha az zam olmustur. Enflasyonu dusuren asil nedenler zaten petrol fiyatlarinin dusmesi ile vergi indirimleri. Eksi gelmesi normal ama 1.44 luk bir dusus suphe uyandirmadi degil.

Devlet zaten stopaj indirimi olsun, beyaz esya ve oto da vergi indirimleri, benzinde otv den karsilama vs butceyi fazlasiyla yordu. Butce acigini kapatmak icin ya borclanacak ya da para basacak ya da vergileri artiracak, zam yapacak. Ocak subat mart aylarinda yine yukari hareketler olma ihtimali yuksek. Tahminim yeni bir zirve gorulur enflasyonda 2019 un ilk ceyreginde.

Secimde yaklasiyor. Populist davranmak zorundalar.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. 1 oyunuz var...Durumdan memnuniyetinizi veya memnuniyetsizliğinizi sandıkta gösterirsiniz

3. '' TÜFE'deki yüzde 1.44 düşüşün 0.86 puanı otomobildeki ucuzlamadan kaynaklandı. Otomobil fiyatları da vergi indirildiği için ucuzladı. TÜFE'deki düşüşün altında şaibe aramak yerine vergi indiriminin etkisini irdelemekte yarar var. ''

https://twitter.com/Alaattin_Aktas/s...05796236308480

''ŞAİBE DEĞİL KURNAZLIK DİYORUZ 3 AY VERGİ İNDİRİP ENFLASYONU DÜŞÜK GÖSTERMEK İŞÇİDEN AÇLMAK, OCAKTAN İTİBAREN O VERGİLER DEĞERLEME ORANIYLA DÖŞENECEK AMA İŞCİNİN 1 YILI ÇALINMIŞ OLACAK. ARABA BEYAZ EŞYAMI ALACAZ ) ''
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4. burgan güldüren ve dijitalin oranlarını düşürmüş.

Güldüren %23,75 dijital %24,3 yeni oranları

5. ben %40 dolarımı aldım %60 tl deyim hepsini almadım cunku hala dolar tl ye baskı yapacaklarını dusunuyorum secime kadar ..ama mb faiz indirir diye o %40 ı bahrini sigorta gorevi gorsun diye aldım indirirse toptan gecerim dolara ...simdi yetkililerce deniyor ki enflasyon bundan sonra dusuk gelmeye devam edecek ...benim anladıgım biz enflasyonu kagıt ustunde dusuk cıkarmaya devam edecegiz mb sını faiz indirimine zorlayacagız gibi gibi...bilmem dogrumu dusunuyorum o bakımdan %40 dolardayım

6.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    ben %40 dolarımı aldım %60 tl deyim hepsini almadım cunku hala dolar tl ye baskı yapacaklarını dusunuyorum secime kadar ..ama mb faiz indirir diye o %40 ı bahrini sigorta gorevi gorsun diye aldım indirirse toptan gecerim dolara ...simdi yetkililerce deniyor ki enflasyon bundan sonra dusuk gelmeye devam edecek ...benim anladıgım biz enflasyonu kagıt ustunde dusuk cıkarmaya devam edecegiz mb sını faiz indirimine zorlayacagız gibi gibi...bilmem dogrumu dusunuyorum o bakımdan %40 dolardayım
    bloom da sabah raporunda bile stopaj indirimin kalkmasının çok hatalı olduğu vurgulandı pek çok sektör için vergiden fedakarlık yapılırken mevduata bunun reva görülmemesini anlamak mümkün değil dendi ! bir yorumcu ise doların fazla düşmesi istenmiyor ondan dolayı kalkmış olabilir dedi !

Sayfa 428/1012 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •