Originally Posted by
trion
cuma dan cıktım bir mahalle bakkalına girdim gıda dagıtıcısı toptancı dökturuyordu haftaya herseye %20-30 arası zam var ona gore hazırlıgını yap diyordu bakkala ..ula dolar 7.20 den 5.25 indi dolar cıkarken 4 nala kosturan fiyatlar dolar duserkende 4 nala kosturmaya devam etti .hala da ediyor ..elektrige gaza indirim geldi dolar sabit eee dusecegine yukseliyor gıda herifler sadece zam yapmaya programlı ..dun pazara gittim en dusuk kabak ve pırasa 8-9 tl sebze fiyatları uzayda 8 liradan baslıyor 25 tl ye kadar gidiyor ...nasıl oluyorsa iste enflasyon dusuyor ...sırf gıda daki bu fiyatlarla bile enflasyon bu ay %3-4 gelmesi gerekir....ulkede yalancı bir bahar ama nereeye kadar ...gıda dan tutta a dan z ye hersey gecen seneye gore en az %50-300 arası pahalı ..
Marketlerde müthiş bir fırsatçılık var.
Colgate 3lü en ucuz diş macunu geçen yıl 2,75-3,25 arasında alınabilirken şimdi güya 7 den enf. ile mücalede için şokta 6 küsura indirmişler.
Diş fırçalarını ise colgate 3 lü olanları A-101, Şok tan 5,25 ile (ki o dönem zamlı fiyatı idi) şimdi 10-15 arasında satılıyor.
Dolar yüzde 50 artmış, sanki her kalemleri dolara bağlı imiş gibi değil yüzde 50 min. yüzde 100 lü fiyatlarda satıyorlar.
Bunlar neden oluyor.
Küresel markalar diğer tüm gelişmemiş ülkelerdeki gibi TEKELLEŞMİŞ, istedikleri gibi at oynatıyor.
Üstelik artık ürünler TC de bile üretilmiyor.
Bakın ünlü 2 firmanın tekelinde olan şampuanların nerede üretildiğine...Romanya, bulgaristan dan bize mal satıyorlar....
Bize de 3 çocuk yapıp bu küresel firmaların pazarı olmak geliyor.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri