Sayfa 373/682 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473 ... SonSon
Arama sonucu : 5454 madde; 2,977 - 2,984 arası.

Konu: ISBTR - İş Bankası B

İş bankası kuruluş sermayesi 1 milyon. A tertip o zamanda bin b tertip o zamanda 29 bin.

Yani normal artsa 4.5 milyon lot olurdu 1 lot işa tertip

3.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Hocam 4500 kat kuruluş sermayesi ile şimdiki sermaye farkına demişsinizde 6 sıfır atıldı bu ülkede. Ama iş a ve tertipten 6 sıfır atmadılar
    tebrik ederim can alıcı noktadan vurdun.

Tabi işb de aynı şekilde

5. toplu olan zaten işatr . lot başına en büyük parayı her zaman işatr alır.sanmayınki çok yükselmedi diye değersiz.satılık hisse sayısı bir elin parmakları kadar.onlarda bitti sayılır.

6. örneğin erbos var....borsaya kote....92 tane A tipi hissesi var karın %10 unu alırlar diye

c tipi hisse sayısı 5 220 000 adet....

bir ara imtiyazları kaldıralım dediler...

genel kurulda reddedildi... 92 hisseye 6 sene kadar evvel teklif edilecek fiyat şirket değerinin %10 idi...yani bugün olsa 330 milyon şirketin ederi desek...33 milyon alır 92 hisseye..
    kabaca her a tipi hisse 300-400 bin alır en az...

aslında burada imtiyazın ne olduğu belirleyici oluyor...

i
    öyle sanıyorum ki banka kurulurken kuruculara A ve B hisselerinden verdiler...aynı zamanda kurucu olduklarından kendi alacakları meblağı kendileri belirliyordu...zamanla mirastır...satıştır....hisseler el değiştirince birileri A ve B ye operasyon yapmış kuvvetle muhtemel...

ytd
    Son düzenleme : yatayseyir; 11-02-2019 saat: 23:27.
    Ateşteki ağaç menem, dönüp duran şu taş menem,
    Bak şu ateş yalımına, ben bu yanana sığmazam...

7. hepsi durur.işatr yükselmeye yükselmeye yükselmeye devam eder.taki son noktaya kadar.ben de orada bekliyorum....

8.  Alıntı Originally Posted by yatayseyir Yazıyı Oku
    örneğin erbos var....borsaya kote....92 tane A tipi hissesi var karın %10 unu alırlar diye

c tipi hisse sayısı 5 220 000 adet....

bir ara imtiyazları kaldıralım dediler...

genel kurulda reddedildi... 92 hisseye 6 sene kadar evvel teklif edilecek fiyat şirket değerinin %10 idi...yani bugün olsa 330 milyon şirketin ederi desek...33 milyon alır 92 hisseye..
    kabaca her a tipi hisse 300-400 bin alır en az...

aslında burada imtiyazın ne olduğu belirleyici oluyor...

işkur da gördüğüm flu durum şu: %10 a kadar ya da en fazla %10 her neyse....esas olan cümle bu....kısıtlama yasal olabilir mi acaba??
    (250 bin liraya kadar)

%10 u aşmayan her karar alınabilir gibi...
    imhadaki değerinden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın....o hesap farklı....ama temettü değeri flu....

öyle sanıyorum ki banka kurulurken kuruculara A ve B hisselerinden verdiler...aynı zamanda kurucu olduklarından kendi alacakları meblağı kendileri belirliyordu...zamanla mirastır...satıştır....hisseler el değiştirince birileri A ve B ye operasyon yapmış kuvvetle muhtemel...

ytd
    Okocha sen misin😊

%10’a kadar falan demiyor, %10 diyor, flu falan değil. O oran da kanundaki asgari oran. Kurucu hisselerin her birinden onay alınmadan yapılan değişiklikler hukuki değil.

Sayfa 373/682 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •