Sayfa 89/153 İlkİlk ... 3979878889909199139 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 705 - 712 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Gelişmekte olan bir ülkenin şirket hisseleri ile Google ve Netflix gibi dünya devlerini karşılaştırmak çok başarılı bir analiz olmuş gerçekten. Bir de gerçekten önemli bir şey söylemiş gibi ünlemle falan bitirmişsiniz.

Sizin uzun vadeli portföylerinizi 10 yıl sonra görmek isterdim, eğlenceli olurdu.

Neyse, diyorum ya, herkes anlatılan şeyi anlayabildiği ölçüde anlar. Uzatmanın manası yok. Allah herkese hayırlı kazanç nasip etsin.
    benim vermek istediğim mesaj bu değilde koskoca yazıdan bunu cıkarmanızı istememiştim.

İstediğim tek şey sorgulamanız(!) ünlem.

Düşünün sadece düşünün ve sorgulayın insan şu soruları sormuyor mu ben yazınızda hemen kendi kendime şu soruları sorardım. Sizin yazınızı okurken aklıma geldi.

Gelişmiş bir ülke dünya devi yeterince fazla büyümüş bir şirket ancak buna rağmen nasıl olur da hala daha temettü dağıtmamayı tercih edebilir. Dünya devi bir şirket gelişmekte olan DEĞİLLLLLLL gelişmiş bir ülkede kurulmuş bu şirketler bunlarla da yetinmeyip dünyanın ilk 10 şirketleri arasına girmiş bu şirketler hala daha temettü dağıtmamayı ve hala daha büyümeyi nasıl tercih edebiliyorlar. Üstelik bu şirketler sayesınde bunlar gelişmiş ülke kategorisinde yer alıyor.

Asıl tersilkte bu değil mi ? gelişmekte olan bir ülkeyiz şirketlerimizde henüz dunyanın ilk 10 u hatta ilk 100 arasında bile değil. Asıl bizim şirketlerimizin Temettü dağıtmayıp büyümeyi tercih etmesi gerekirken nasıl olurda bizim şirketlerimizin en gözdeleri temettü dağıtmaya çalışıyor. Acaba dünya devi olamıyor oluşumuzun sebepleri arasında vizyon arge gelişme ve büyüme istek sizliğimi. TÜm bunların arkasında temettü dağıtım politikasının etkisi olabilir mi ?

Düşünün!!!! Uzun vadeli yatırımı kimden öğrendiniz. Çoğunuz warren buffetin yazılarını yada onun isminin geçtiği çoğu yazıyı okudunuz ve onun yatırım modelini örnek alıyorsunuz. Ancak o abdde yatırım yaparken yaw buffeti salla o gelişmiş bir ülkeye yatırım yapmış demiyorsunuz. Neden konu büyük şirketlerin temettü dağıtmaması olunca onlar gelişmiş ülkede gibi aslında saçma ve mantıklı olmayan bir açıklama yapıyorsunuz.

Söylediğiniz durum açıkça bir paradoks oluşturuyor farkında değilmisiniz. asıl gelişmiş yani gelişimini bitirmiş bir ülkenin şirketlerinin temettü dağıtmaya daha açık olması gerekir. Bu durumu da mı hiç düşünmüyorsunuz burada bir çelişki var bu sizin bakış açınıza göre saçma mantıksız değil mi ?

merak ettiğiniz soruya cevap vermek için önce şu SORGULAMAYI yapmam lazım.
    Uzun vadeli yatırımın ne demek oldugunu bilmem lazım siz kime uzun vadeli yatırımcı diyorsunuz merak ediyorum ?

1 hisse seçtim diyelim ki uzun vadeli yatırım yapma amacım var ancak 1 sene sonra şirketin fabrikasında bir patlama oldu. satmıyor ve en az 5 yılı dolduracak sekılde elimde tutuyorsam uzun vadeli yatırımcı olur muyum ?

Seçtiğim şirkete devlet 3 ay sonra fetöcü diye el koymaya başladı yinede elimde tutuyor ve 3 yılımı yada 5 yılımı dolduruyorsam uzun vadeli yatırımcı mı oluyorum ?

Seçtiğim şirket her bilancosunda zarar etmeye başlıyor ve zararlar giderek artıyor ancak uzun vadeli yatırımcı olabilmem için tutmam mı gerekiyor ?

Açıkça söyleyeyim. Uzun vadeli yatırım bunlara benzer birşeyse kusura bakmayın ben uzun vadeli yatırımcı olamam.

Sahiden uzun vadeli yatırım nedir kime denir. Benim tanımım şudur. Uzun vadeli yatırım yoktur. Uzun vadeli yatırım ancak hisseniz bilancoları karları artarak gidiyorsa herhangibir patlama fetöcülük vesaire gibi işleri yoksa yani bir problem yoksa benim gördüğüm ve bu şirketi en az 3 yıl elimde tutmuşsam evet ozman ben uzun vadeli yatırım yapmışım diyebilirim.

Yani uzun vadeli yatırımcıyı uzun vadelı yapan şey seçtiği şirkette en az 3 yıl boyunca ciddi bir problem olmadan gidebilmesi eğer boyle gitmişse o şirketi tabiki durduk yere satmamış olacağım böylece uzun vadeli yatırımcı kategorısıne gırecegım.

Sadece uzun vadeli yatırımcı olabılmek için kötüye giden bir şirketi elınde tutanlar var sizcede saçma değilmi. Adam zamanında uzun vadelı yatırımcı olacagım bana kumar oynuyorlar demesinler diye TKNSA almış yatırımcı var.

Şirket zararda ve zarar ederek batacak ama sırf uzun vadelı yatırım yapacam diye satmayan bir sürü kişi var.

Örnek aldıgınız buffetin yaptıgı gerçekten bumu bir inceleyın adamın zarar ettiği bir çok hısse ve işte var. Kısa kesmesını ve değiştirmesini biliyor yoksa başarıya ulaşamazdı.

bir hayal edin buffetin başarısız hisse seçimi sonra sırf uzun vadelı olmak adına tüm karlarını hala aynı şirkete yatırsaydı şu an bu konuma gelebilir miydi ? BÜyük ihtimalle kazandıgı bütün birikimi çöp olacaktı.

Buffeti yanlış anlıyoruz. Başarısız bir yatırım yapıyorsunuz sonra uzun vadelı olacam diye bu başarısız yatırıma daha fazla para eklıyor tum bırıkımlerımızı zaararda olan bu şirkete gömüyoruz sonra buffetin yaptıgını yaptım ama hala zengın degılım diyoruz. Hani uzun vadeli yatırım kazandırırdı hanı bir hissede al sat yapmadan beklemek karlıydı nıye hala kar edemedım sorusunu soruyorsunuz.

Sonra mı sonra ne oluyor soyleyeyım Evet borsa kumar yeri borsadan kımse zengın olamaz al sat zaten kumarcılıkdır onu geç uzun vade dedıler onuda denedık olmadı. Borsamı sakın gırme evını arabanı kaybedersın dıyen dedelerle amcalara dönüşüyorsunuz.

Çünkü ne yaptıgının farkında degılsın borsanın ne oldugundan nasıl birşey oldugundan bır habersın cunku hıcbırzaman soru sormamış ve sorgulamamışsın. BU neden boyle acaba sorusu beynını hıc kemirmemiş. Hep banane aman kım ugrasacak boşver demişsin.

Benim istediğim insaları azarlayıp küçük düşürmek değil bu benım haddıme değil ben kimim ki hiçkimseyim ve hiçbirşeyim.

Benim tek istediğim bakış açınızı değiştirmeniz daha sorgulayıcı olmanız neden niçin nasıl sorularını sormanız.

5n1k olayı

Ne ?
    Nerede ?
    Ne zaman ?
    Nasıl ?
    Niçin ?
    Kim ?

Bunları sorarak ilerlediğinizde soruların cevabını bulmaya calısacaksınız yeni cevaplar yeni sorular böyle böyle gelişim süreciniz değişim süreciniz başlayacak. Doğru olanın ne oldugunu daha iyi anlayacaksınız ve seçimlerinizi o şekilde yapacaksınız benım onun veya tuncayturşunun ne dediği twttardakı ustadların hangı hısseyı onerdiğine aldanmayacaksınız. Doğru olana siz karar vereceksiniz.

Doğruya nasıl ulaşabiiriz aslında ulaşamazsınız.

Ama yanlışları eleyebilirsiniz.

söylemek istediğimin özeti

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

3. Erhan uzun vadeli yatirim konusunda senin goruslerin kwsinlikle daha dogru en az 3 yil ve daha ustu vade icin dolar & altininbirde yillik faiz yada kar paylarini eklersek kac tane bist100 kagidi bu iki ensturmani gecmistir? Hal boyleyken kesin kazanc daha fazla ise niye bistte beklenilsin ki?
    Yatirimin kazanclisi yada kaybettirici olani vardir?kisa yada uzunu olmaz.

Sayın erhanacikgoz1,

Bakın tekrar anlatayım isterseniz özetle.

Benim uzun vadeli yatırımımda borsa sadece % 25 yer işgal eder.

Bahsettiğiniz şirketler, Google, Amazon vb. temettü vermeyi gelenek haline getirmemiş şirketlerdir.

Hiç kimse bu hisseleri "ileride temettü verir belki" beklentisi ile almaz.

Ancak siz, benim verdiğim örnekteki TTRAK gibi, 15 yıl boyunca temettü vermeyi gelenek haline getirmişseniz ve bu yılda "vermiyorum kardeşim" diyorsanız, bu yabancı fonlar açısından her halükarda negatif olarak algılanır.

Neden bu dediğimi anlamak istemiyorsunuz da hala Buffet Muffet diyorsunuz? Warren Buffet takip edilesi bir yatırımcı mıdır, sizce, ya da şöyle söyleyeyim, gerçekten bir "Buffet mucizesi" olduğuna mı inanıyorsunuz?

Bütün yatırım araçları sadece ve aslında algı ve psikoloji araçlarıdır.

Yazdıklarıma önyargılarınızdan arınıp da bakmanızı öneririm. Okuyorsunuz ama maalesef ne dediğimi anlamaya çalışmıyorsunuz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Sayın erhanacikgoz1,

Bakın tekrar anlatayım isterseniz özetle.

Benim uzun vadeli yatırımımda borsa sadece % 25 yer işgal eder.

Bahsettiğiniz şirketler, Google, Amazon vb. temettü vermeyi gelenek haline getirmemiş şirketlerdir.

Hiç kimse bu hisseleri "ileride temettü verir belki" beklentisi ile almaz.

Ancak siz, benim verdiğim örnekteki TTRAK gibi, 15 yıl boyunca temettü vermeyi gelenek haline getirmişseniz ve bu yılda "vermiyorum kardeşim" diyorsanız, bu yabancı fonlar açısından her halükarda negatif olarak algılanır.

Neden bu dediğimi anlamak istemiyorsunuz da hala Buffet Muffet diyorsunuz? Warren Buffet takip edilesi bir yatırımcı mıdır, sizce, ya da şöyle söyleyeyim, gerçekten bir "Buffet mucizesi" olduğuna mı inanıyorsunuz?

Bütün yatırım araçları sadece ve aslında algı ve psikoloji araçlarıdır.

Yazdıklarıma önyargılarınızdan arınıp da bakmanızı öneririm. Okuyorsunuz ama maalesef ne dediğimi anlamaya çalışmıyorsunuz.
    Sizi anlamaya çalışıyorum ancak söylediklerinizin bir sonucu olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

Yabancı fonlar açısından böyle algılanıp algılanmadığından emin olmayız diyorum verdiğim örnekleri bu yüzden verdim. Bir şirkette temettü dağıtılınca bilancoların da ne oluyor dağıtılmayınca bilancoların ne oluyor biliyormusunuz ? Biliyor olsanız şöyle derdiniz. Fonlar için kötü algılandıgından emin değilim derdiniz. TTRAKTORUN mali durumu açısından şu an temettü dağıtmaması BAKIN mali durumu açısından iyi mi kötü mü bu sorunu cevabının ne oldugunu biliyormusunuz.

Muhtemelen MALİ durumu açısından iyi birşey yaptı diyorsunuzdur. Ama dikkat edin bu aslında sizin cümleniz değil. Siz bunu gerçekten iyimi kötümü oldugunu bilmediğiniz halde biryerlerde TTRAKTÖR iyiki dağıtmamış çünkü mali durumu sıkıntılıydı tarzında bir yazıyı okudugunuz için beni onaylayacak ve evet dağıtmması mali yönden iyi diyeceksiniz.

Ben diorumkı mali durumu açısından iyi olup olmadıgını sen karar ver. Temettünün dağıtmasının mali açıdan ne gibi sıkıtılar doğurabileceği veya mali açıdan ne gibi faydaları olabileceğini sen araştır kendı cumlelerınle araştırmalarınla GEL.

ben bunu kastediyorum. Bunu araştırarak geldiğinde TTRAK törü temettü dağıtmaması iyiymiş diyeceksin. İyiymiş dediğin zaman FONların temettü dağıtmadığı için satması durumu sana anlamsız gelecek kendi kendine şunu diyeceksin Temettü dağıtmaması iyi oldugu halde fonlar niye negatif algılasın ki demeye başlayacaksın. İşte ozman şu benim seni anlamadıgımı sandıgın cumleyı kuramayacaksın.

Ha dersenki temettü dağıtmaması mali açıdan kötü birşey dersen temettü konusunun şirketin mali tablolarında nasıl bir "DELİK" açtığının farkında değilsin demektir. BU konudaki eksiliği biran önce gidermelisin demektir.

Gelelim fonlar meselesıne BU fonlar temettü dağıtılmasının şirkete ne kadar "DELİK" açacagının farkında olmalılarına rağmen sırf temettü dağıtılmıyormuş bu yıl diye satış yapacaklarını varsayalım.

BU durumda şirketin gerçek değerinin altına bir spekülasyonla inmiş olacak. yani olması gereken değerden daha ucuz bir hisse fiyatıyla karşılaşacaksınız. BU diğer yatırımcılara ve TTRAK portfoye eklemek isteyen fonlara bir kapı açacaktır. Yani yatırımcı aslında geçici süreliğine normal değerinin altında bir fiyatla karşılaşacak.

Buda siz değerli yatırımcılara ucuz fiyattan TTRAK alma şansı tanımış olacak. İşte bu konuların hepsi yatırım bilgisiyle alakalı.

PD/DD değerini geçmişten bugune şirketlere ne gibi bir etkisi olmuş neler olmuş neler gitmiş bir araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

sadece pd/dd ye bakarak bile harika kazançlar sağlayabilirsiniz. TTRAK sizin varsayımınıza göre düşecekse pd dd değeri düşecektir. er veya geç tekrar olması gereken değere çıkacaktır.

Bunun kanıtı kendı yaptıgım bir araştırma örneklere berbaer incelyelim hatta isterseniz ttrak sizlerden bırıde hazırlayabılır. aşağıdakı resmın acıklamasını yapayım.

AEFES ORNEK VEREYIM DIGERLERINI SIZ ANLAYIP YORUMLAYACAKSINIZDIR.

MAVI RENK = Senelik ortalama A EFES SENELIK ÖZ SERMAYE BUYUMESI %47 imiş. Piyasa değerinin senelık ortalama büyümesi %18 imiş PD/DD nin senelık ortalaması 2,55 imiş.

ORtalamalar önemli değil ama tabloda oldugu ıcın acıklamak ıstedım.

Her hisse altı adet satırı kapsıyor. Yani AEFES 1,2,3,4,5,6 satıra kadar.

İLK satırda yılları gormektesınız.

2. satırda = o yılın sonunda elde edılen öz sermayeyı gormektesınız.

3. satırda = Piyasa değeri yani şirketin hisse fiyatını görmektesınız. (Hisse fiyatı * dolaşımkı lot = piyasa değeri)

4. satırda = bir öncekı yılın sonu ile şimdiki yılın sonu arasında öz sermayenın değişiminin % sini görmektesınız.

5. satırda = bir öncekı yılın sonu ile şimdiki yılın sonu arasında piyasa değeri (hisse fiyatı) % sini görmektesınız.

6. satırda = O yılın sonunda kı PD/DD değerini görmektesınız. PD/DD Piyasa degerinin öz sermaye bölünmesidir. Düşükse ucuzlamış yüksekse pahalılaşmıştır.

AEFES hissesini bu verıler ışığında incelyelim.

2000 yılının sonunda 97 iken öz sermaye 2001 yılının sonunda 106 TL ye cıkmış. Değişim %9 olmuş.

piyasa değeri ise 2000 yılının sonunda 815 iken 2001 yılının sonunda 1,806 ya cıkmış. Değişim %122 olmuş.

Bunların ıkısının arasındakı değere bakan pd dd ise 2001 yılının sonunda 16,93 gibi ucuk bir rakama cıkmış.

yani diyorki öz sermaye ile hisse fiyatı arasında bır dengesızlık var. hisse fiyatı bir spekülasyonla ççok yükselmiş gibi görünüyor diyor. o halde gelecekte ne olmuş bir bakalım 2002 ye gelelım.

şirketin öz sermayesi 2001 sonu ile 2002 sonuna baktıgımız da %121 artmış olmasına rağmen. aynı aralıkta hisse fiyatı %35 düşmüş. alhlalla hayret öz sermaye bu boyutta artmasına rağmen hisse fiyatı nasıl olurda %35 düşer.

çünkü pd/dd zaten 2001 yılının sonunda pahalı diyordu. bu sebeple yatırımcılar fonlar yada herne haltlarsa %121 yüksselen öz sermayeye rağmen hisseyi satın almaktan ziyade satmışlar. pd/dd 4,94 e kadar inmiş.

geleeceği bende merak ettim 2003 e geçelim.

2002 sonu ila 2003 sonuna kadar öz sermaye %338 artmış off fena karlar etmiş şirket.

aynı aralıkta hisse fiyatı %71 yukarı gıtmesıne rağmen pd/dd değeri 1,93 e kadar gevşemiş yani aslında fonlar veya yatırımcılar yeterince fiyatlayamamış gibi görünüyor sizcede öyle değil mi ?

bakalım 2004 de ne yapmışlar.

öz sermaye geçen yıla göre sadece %10 büyümüş oldukça düşük öyle değilmi.

aa oda ne yatırımcılar %54 yukarı goturmuş hisseyi bu nasıl olur öz sermaye %10 büyümesine rağmen yatırımcı %54 yukarı nasıl sıçratır bir hisseyi. pd/dd ye bakalım hemen %54 yukarı gıtmesıne rağmen pd/dd hala 2,70 de fark oyle ucuk kaçık değil.

devamını sız getirin.

AFyon çimentodan da bir örnek vermek ıstıyorum afyonun 2008 yılı kolonuna gelın.

2007 ye göre 2008 yılının sonunda öz sermaye sadece %3 büyümüş.

aynı aralıkta hisse fiyatı %45 düşmüş. pd/dd değeri ise 1,36 ya kadar düşmüş.

2009 yılının sonunda öz sermaye %3 KÜÇÜLmesine rağmen hisse fiyatı %170 yukarı gitmiş. ilginç değilmi aslında değil zaaten bir önceki yıl ucuzdu.

2010 a bakın öz sermaye %0 büyümesine rağmen hisse fiyatı %186 daha yukarı gıtmış. pd/dd ye bakın 10,85 bir dengesızlık oldugunu herhhalde sizzde anladınız.

Devamında hisse fiyatının basına neler gelebileceğini tahmın etmek zor olmasa gerek.

İşte bu tabloyu hisselerniz için yaptıgınızda gelecek yıl özz sermaye ne kadar olursa pd/dd ne olacak dolayısıyla hisse fiyatım ne olacak sorularına cevap bulabılecek YANİ ÖNÜNÜZÜ GÖRMEYE BAŞLAYACAKSINIZ. Bu yıl bu hisse para kazandırırmı kazandırmazmı sorularına cevap bulabılecek gelecek öz sermayeyı az cok tahmın edebılecek nereye yol aldıgınızı elden cıkarmalımı tutmalımı gibi sorulara cevap bulabıleceksınız.

Sadece şu tablo yu yapmanız bile para kazanmanızı sağlayacaktır. BU tablo bize öz sermaye ne kadar hızlı artarsa piyasa değeride aynı hızda artacaktır diyor.

Peki temettü ne yapar öz sermayeden düşülür. Temettü dağıtılmazsa öz sermayeden eksılecek o rakam eksılmez kasada durur. Kasada duran o para yenı yatırımlarda kullanılabılır. yenı yatırımlar kar getirirse bir sonrakı sene oz sermaye %5 yükselecegıne %10 yükselir. öz sermayenın daha yüksek bir % ile yükselmesi demek şirketin hızla büyümesi demek şirket hızla büyüyorsa hisse fiyatıda orantısal olarak aynı hızla büyüdüğünü TABLOYA BAKINCA GÖRMÜYORMUSUNUZ.

daha ne...............

ASELSANIN uzun vadede BU KADAR COK PARA KAZANDIRMASI TESADUF GİBİMİ GÖRÜNÜYOR.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. Sorun şu ki yatırımcımız tembel sorgulama dıye bırsey bılmıyor. Kimse oturupta aselsan diğerlerine nazaran uzun vade nasıl çok fazla kazandırmış sorusunu sormadıgı için araştırma yapmıyor araştırma yapmadıgı için benımkı gıbı bır tablo yaratmıyor. Bunların hiçbirini yaratmadıgı ıcın sagdan soldan duydugu herşeyi doğru kabul edıp yatırım yapıyor bunu yapmakla kalmayıp bır baskalarına da aynı yatırımı yapmalarını ıstıyor ustelık aynı bakış açısıyla ben boyle yapıyorum ıstersen araştır oyle karar verde demıyor bunu yap diyor direk.

gerçekten benden başka merak eden olmuyormu acaba ne bileyim mynetı acıp hısselere baktıgınızda ulan aselsanda ne çok kazandırmış uzun vadede acaba sebebi ne olabılır bunu bulabılırım demıyormu.

BU yatırımcılar nıye aselsanı tercıh etmış ismimi güzel yooo daha güzel isimli hisseler var.

alfabenin ilk harfiyle başlıyor ondan mı yoo. a harfiyle başlayan bir çok hisse var.

eski oldugundan mı yoo daha eskılerde var.

Aselsanı özel kılan ne neden xxxx değilde aselsan çok kazandırmış.

Tablo açıklıyor. Bunu keşfetmeyi neden sadece ben istedim. niye siz hiç merak etmedınız. yada merak edıp bulanlar niye sesiz. bende şunu yaptım diye sunmuyor kimse.

SOnra çok bilmiş erhan oluyor. çok bildigimden değil sadece kendı deneylerımı yapıyorum durumu kendı kendıme ıspatlamya acıklamaya calısıyorum işin kötü tarafı bana çok bilmiş diyenlerın elınde hıcbır calısma olmuyor. Sen ne yaptıgın bu durumu hangi çalışmanla ıspatlıyorsun yararlı bırsey varsa anlat dedıgımde.

Tuncay turşu şöyle demiş kuzu boyle demiş twttardakı ustad buffet boyle boyle demiş gibi başkalarının yazılarını sunuyorlar.

7. Erhan hocam yuregine saglik..
    Sn esramarka sizi anliyorum. Mutlaka buyuk cabalariniz var finans ekonomi yatirim ustune. Sitenize girip yazilarinizida okudum. Cok saygi duyuyorum. Lakin size tavsiyem gereksiz yere kendinizi uzmeyin ve anlamsiz bir cabaya girmeyin. Erhan bey bu konuda haklidir. Burada bir cok arkadasimiza hicbir beklentisi olmadan cok faydasi dokunmustur. Eminim sizden de ogrenecegimiz cok seyler vardir.
    Sevgi ve selamlar.

Yatirim tavsiyesi degildir!

8. Sunuda eklemeden gecemeyecegim. Cunku hakki hak edene teslim etmek gerekir. Aylardir her seferinde calismalar yaparken Erhan beyin calismalarini mutlaka goz onunde bulunduruyorum. Ne kokayliklar sagladigini anlatamam. Sahsima cok faydasi olmustur halada oluyor. Bu firsati bulmusken kendisine tekrar cok tesekkur ederim. Sn esramarka sizide bu dostane ortamin icinde gormek ve zamanla ne demek istedigimi anlayacak olmaniz beni mutlu eder. Eminim sn tosunpasaninda bu konuda soyleyecegi cok sey vardir. Erhan beyin hakki buyuktur uzerimizde.

Yatirim tavsiyesi degildir!

Sayfa 89/153 İlkİlk ... 3979878889909199139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •