Sayfa 251/1000 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Viop neden kumar olsun, anlamak mümkün değil. Kaldıraç kullanmak yatırımcının insiyatifinde olan bir şey.

Diyelimki elinizde 54 bin TL var ve dolar almak istiyorsunuz. İki yolu var;

- birincisinde bankanızdan10 bin dolar alır dth hesabı açarsınız.
    - ikinci yöntemde 10 tane kontrat alır 5 bin TL ödersiniz, geri kalan TL'nizi mevduatta değerlendirmeye devam edersiniz. 54 bin TL'nin hepsiyle dolar kontratı alırsanız tabi kumar olur. Bu yöntemde vadesi yaklaşan kontratı satıp yeni vade satın alarak yola devam edilir. Viop'ta spreadler düşük olduğunda ilk bir kaç yılda bankadan döviz almaya oranla daha avantajlı olursunuz ama kontrat yenileme sayısı arttıkça spreade ödediğiniz para, dth için aldığınız doların spreadini aşmaya başlar.

Viop'un avantajı döviz kurları daha da aşağı geldiğinde size tekrar alım fırsatı yaratmasıdır. Dövizin aşağı doğru harketlerinin kısıtlı, yukarı doğru hareketlerinin ise yüksek ihtimalli olduğu durumda, viop kontratları ile dipten dolar alma şansınız olur. DTH açmış olduğunuz durumda dövizin daha da düştüğü durumda seyretmekle yetinirsiz.

Yani kısacası demek istediğim stratejiniz varsa viop en avantajlı enstrümandır. Kumara dönmesi hesapsız kitapsız olmaktan ya da riski çok seviyor olmaktan kaynaklanır.
    sadece yatirim araci olarak degerlendirmemek lazim

hedge olarak bakildiginda, doviz bazli riskleri minimize etmenin en guzel yontemidir viop !

bizim sirket sahipleri, yoneticileri ve finans seflerinin bilmedigi bir alandir !

oysa bakiniz coca cola bilancosuna , adam doviz riskini kac seviyesinden hedge etmis !

kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !

2. Ne hedge i ya
    Boyle kibar kibar yazmissiniz da millet iyi sey sanicak
    O is ne degildir yada Nedir yaziyom dikkatli oku
    O bilgisayar programinin basindaki harici ve onun yanindaki ekip diyelim artik
    Onlar haric kalan yuzde 98 icin bi utulme mekanizmasi
    Kumar olarak bil oyle oyna
    Hehe
    Hedge edip riski azaltiyon
    Arada burayi bi de blonberg haftalik dergiyi okuyom satin alip
    Yazilanlar ilginc otesi

Not
    Burda boyle amerikanyayi bilmem orda hedge olabilir orda insider trading te ciddi yaptirimli suc.
    Ama millet bilmeden konusuyo
    Cehaletin en organize tehlikeli hali
    Kibar kelimelerlen annatiliyo olunan Annatin annatin kalede yasar var kova yasar sanki biz bilmiyok dunya nassi donuyo

3.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    sadece yatirim araci olarak degerlendirmemek lazim

hedge olarak bakildiginda, doviz bazli riskleri minimize etmenin en guzel yontemidir viop !

bizim sirket sahipleri, yoneticileri ve finans seflerinin bilmedigi bir alandir !

oysa bakiniz coca cola bilancosuna , adam doviz riskini kac seviyesinden hedge etmis !

kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
    Hedge olarak kullanılmasına değinmedim, değinsem nolacaktı, biz de küçük yatırımcı dediğin zaten vurguncu zihniyetli, kısa yoldan köşeyi dönme meraklısı olduğu için anlamayacaklardı zaten. Bir sonraki mesaja bakın dediğimi anlarsınız. Benim mesajı okuyup anlama kapasitesinden yoksun olduğu çok aşikar bu adama hedge anlatsan ne yazar. Adı nedir bilmiyorum, biz de köylüler bile kullanır hedge'i, Tarladaki ürününü hasat zamanından çok önce satan çiftçimiz hedge bilir ama bizim küçük yatırımcı geçinen vurguncu tayfasına anlatamazsınız.

Benim viop'ta aldığım pozisyonun yarısı, Nisan ayında elime geçecek temettü karşılığı alıp DTH'a atacağım uzun vadeli dolar yatırımım için hedge mahiyetinde alımdı. Pozisyonu aldığım gündeki viop kurunu, temettü aldığım gün bulamama ihtimaline karşı kendimi hedge etmiş oldum. Aklı başında imsanlar zaten adını koymasalar da kendi ihtiyaçları doğrultusunda risk azaltıcı bir enstrüman olarak kullanmayı bilirler zaten.

Hatırlatmanız için teşekkürler.. Saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

4. Komiksin one world cu
    Sana simdi izahatla nefes tuketemem zate cok biliyon
    Bol kazanc ve kazanim sana

5.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    İnanmayın böyle bilgilere.
    Doların en az 20 senesi daha var.
    aynen. doların değişmesi için rakibi olması lazım. rickards tarzı adamların iddiası IMF'nin bastığı SDR'lerin kullanılacağı. e peki SDR nedir? dolar ve 4 tane daha fiat paranın oluşturduğu bir sepet yani aynı şeyin laciverti. Sepetteki diğer paraların durumu dolardan beter.

tek ihtimal enflasyonun kontrolden çıktığı bir dünyada, ki bence şuan MBları bunu destekleyecek hamleler yapıyorlar, altın standardına dönülmesi... kendi istekleriyle katiyen olmaz çünkü feci deflasyon olur ama zorunda kalırlarsa fiyat istikrarı için getirebilirler.

zaten bütün MBları altın rezervi tutuyorlar, bir ihtimal olarak hep duruyor çünkü tepelerinde sallanan kılıç.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bizim köyde bu Kemal emmi var , o da aynı şeyi söylüyordu böyük adammış Kemal emmi.

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Ne hedge i ya
    Boyle kibar kibar yazmissiniz da millet iyi sey sanicak
    O is ne degildir yada Nedir yaziyom dikkatli oku
    O bilgisayar programinin basindaki harici ve onun yanindaki ekip diyelim artik
    Onlar haric kalan yuzde 98 icin bi utulme mekanizmasi
    Kumar olarak bil oyle oyna
    Hehe
    Hedge edip riski azaltiyon
    Arada burayi bi de blonberg haftalik dergiyi okuyom satin alip
    Yazilanlar ilginc otesi

Not
    Burda boyle amerikanyayi bilmem orda hedge olabilir orda insider trading te ciddi yaptirimli suc.
    Ama millet bilmeden konusuyo
    Cehaletin en organize tehlikeli hali
    Kibar kelimelerlen annatiliyo olunan Annatin annatin kalede yasar var kova yasar sanki biz bilmiyok dunya nassi donuyo
    viop kumarin hasidir, dogrusu budur baska bir seye aldiris etmemek lazim, en hizli para kaybetme yoludur; spot candir..cok bilen varsa pazartesi saat 9.30 da 500 kontrat dolar acsin, istedigi yone ; bakalim ne yapacaklar..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

8.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    viop kumarin hasidir, dogrusu budur baska bir seye aldiris etmemek lazim, en hizli para kaybetme yoludur; spot candir..cok bilen varsa pazartesi saat 9.30 da 500 kontrat dolar acsin, istedigi yone ; bakalim ne yapacaklar..
    abicim kumar oyna oynama ona ben karışmam
    herşey birbirine karışmış
    kimsede kimsey,i kırmasın
    hedge benim bildiğim riskli bişeyi risksiz bişeyle cover edersin o dur, kompanzasyon
    yani diyelim , döviz aldım attım cebime , bu düşedebilir, onun için paramın bir kısmını risksiz devlet tahvili yada faize yatırırım

ama kumar olan viop , ile hedge edeceksem, onun adı hedge değil ki zaten
    yada ben bilmiyom
    bilmiyosam da sorry,diyeyim
    ne diyeyim
    2 kumarın kumarı, hedge olmaz yani oyle diyeyim

Sayfa 251/1000 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz