Sayfa 91/466 İlkİlk ... 41818990919293101141191 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 721 - 728 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. Teknikten pek anlamam ama 1.56 dip olmak üzere 1,50 yide özel durum olursa gösterebilirler.1,65 altı 1,56 arası belki genel kurula kadar 1,80 üst olmak üzere bekleyebilir. Eğer 1,95 boşluğu dolarsa bir yukarıdaki boşluğu doldurmak üzere Gn.Krl,a kadar gidebilir, Daha üst varmıdır, onu bilemem, Dediğim gibi Teknikten anlayan arkadaşlar var ise bir şeyler yazarlarsa iyi olur.

Belki teknikte yol gösterici olabilir. Tahtada patronun istemediği guruplar olabilir, belki tepinme bu yüzden olabilir.
    Yani karanlığın ucu görünmeden ışığa çıkılamaz. Şu anda karanlığın dibi gibi tahmin ediyorum.
    Sn. Entrikanın dediği gibi birilerin başı yanabilir, illaki bilinçli bir şekilde blanço ile oynuyorlar ise bedeli ağır olacaktır.

Muhtemelen ağır cezada yargılanabilirler.

Umarım sehven yapılmış olsun.

Y.T.D.

2. Tek gerçek var. Bu soyu sopu belli olmayan kanı bozuk Avusturya lılar ülkemize soyguna gelmiştir. Lamı cimi yoktur...

3.  Alıntı Originally Posted by Arka-Taş Yazıyı Oku
    Cümleten Sağlıcakla ..

.
    Hocam detaylı çalışmanız için çok teşekkürler.
    Tahsisli sermaye artışının hissenin aktif değeri ile alakası yok değil mi? Yani kendi aralarındaki anlaşmaya göre belirlenen bedel üzerinden hisse satışı yapılıyor, dolayısı ile bu durum olacaksa eğer hissenin coşkunç düşüşüne bir açıklama olmaz sanırsam?

Bir de bu tahsisli sermaye arttımı için nominal değerin altında olmak gerekmiyor değil mi? Spk nın sitesinde sanki öyle birşey okumuştum ama tam da emin değilim. Galiba az üzerinde olursa da SPK onay verirse yine yapılabiliyormuş.

Diyelim hisse 1.60 ta kaldı, x şirketine tahsisli sermaye artışı anlaşması yapıldı hisse değeri 2tl belirlendi. Adamlar hisseleri aldılar, 6 ay da satmama sözü verdiler. Bu durum hisseyi nasıl etkiler, Mondi tarafından belirlenmiş hisse bedeli 2 tl dir denip 2 tl lere gelip oturulur mu, yoksa 6 ay sonunda hisseleri alan firmanın nasıl bir yol izleyeceği mi beklenir. Kısaca demek istediğim genelde böyle durumlarda hisse nasıl davranıyor, bir fikriniz var mı?

Tekrar teşekkürler, emeğinize sağlık
    Selamlar,
    Ytd.

4. Bu şirkette çalışıp bu hırsızlara yol gösteren yerli danışman muhasebeci finans sorumlusu bilimum sözde TÜRK lerinde Allah .... sını versin. Ülkesini soyduran da hırsızdır...

5. Ben bu düşüşe bir anlam bulmaya çalışıyorum da... bedelli de kendisi de para koyacak diye az koysun diye düşürüyor olabilir diye düşünmüştüm. Kar payı zaten vermez, bedelsizde de hisse fiyatı pamuk eller cebeyi etkilemiyor. Bunların hisseyi düşürmekten ne gibi bir kazançları var onu anlamak istiyorum, bu derece aşırı bir düşüş seneledir olmadı hiç, şu net; gerçekten bir iş peşindeler ama ne? ve elbette iyi niyetli değiller...
    Ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by felix35 Yazıyı Oku
    Bu şirkette çalışıp bu hırsızlara yol gösteren yerli danışman muhasebeci finans sorumlusu bilimum sözde TÜRK lerinde Allah .... sını versin. Ülkesini soyduran da hırsızdır...
    Ülke bu halde iken yabancının bunları yapması doğal. Mühim olan milli deyip ülkeyi gerçek anlamda millileştirmek. Ülkenin ve ülke evlatlarının soyulmasını önlemek onlara yardımcı olmak değil.

7. Halka açıklık %20.67.Dolaşımdaki hisse sayısı 41.3 milyon lot.Güncel takaslara göre bunun yüzde 75' i yabancıda.Yerliye kalan 10.3 milyon lot.Acaba üretim hattı kapama ve tutarsız bilanço ile yüksek maliyetli lotları silkelemek miydi amaçları.2.10 da takılırken hat kapama ile 1.93 e kadar inmişken üzerine bilanço zararı ile 1.80 açtı.Sata sata 1.64.Toplamda 5 işgününde 46 kuruşluk bir slalom.Bedelli ya da bedelsiz gibi tap haberlerden bağımsız tahta yapıcının sadece spek hareketi miydi bu? Takası bu kadar toplu iken ve patronun işin içinde olmadığı senaryoyu baz aldığımızda bu kadar seri düşürülebilmesine çok şaşırmamalı.Çok da üzülmemeli.İnatla satmayan zarar görmeyebilir.

8. Kottan çıkmak nihai hedefse sermaye artırımını bedelsiz yapması mantıklı görünmüyor.Bedelli ise %80 i elinde iken yine mantıklı durmuyor.Bu nedenlerle temiz bir spek operasyonu ihtimalini öne alıyorum.Dolaşımdaki hissenin bu kadar düşük ve toplu olmadığı tahtalarda spek in alttan toplamak adına bu kadar düşürebilmesi mümkün olmayabilirdi.ÖrneÄ£in Vakko.Sadece %10 halka açık ve benzer, anlamsız spek hareketleri çok sık oluyor.Vakko nun takasında da ilk iki kurumun elinde %50 var.Sadece şahsi fikrimdir.

Sayfa 91/466 İlkİlk ... 41818990919293101141191 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •