ABD faiz artirmadan borclanmasini son 70 yildir yapiyor
ABD istedigi kadar para basar ve borclanir ve enflasyon gram artmaz faiz de artmaz
ABD eger dolar olmasa coktan batmis bir ulke olacakti
Peki istedigi kadar dolar basip bundan faydalanan Amerika ise bundan zarar goren kim?
BIrisi kazaniyorsa birinin kaybetmesi lazim degilmi?
Kaybedenler dolar basma hakki olmadigi halde dolar kullanan ulkeler yani Kuba ve Kuzey Kore haric dunyadaki her ulke
Cunku ihracat ve ithalatta kullandiklari mesela 100 dolarlik banktnot un degeri ABD borclandikca her gun dusuyor ama ekrani acip baktiginda atiyorum 1 euro hala 1.12 dolar oysaki 50 cent olmasi gerekiyor ama butun dunyanin beynini yikamayi basardilar. Herkes Amerikayi guclu zengin ulke zannediyor
ABD nin son 70 yillik debt to GDP ratio ve only debt grafiklerine bak rekor kirmadigi sene yok. Bugun icin debt/GDP %122 ve hizla artiyor cunku sarlatan Trump ekonomiyi canlandirmak icin vergileri kesti buda borcu patlatti.
Amerika motoru son derece verimsiz eski bir arabaya benziyor. Sonuna kadar gaza basip olaganustu cok benzin harciyorsun ama araba saatte 10km gidiyor. Cunku bitmis cokmus sistem. Ancak o kadar cok benzin varki (dolar) sistem durmuyor.
Tabi bu benimde aklima gelmedi degil.
Misal dedim. Eger demokrasi olsa yani
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
X.Amed abiyi bir okusa sari kafa, aksama bir 70'lik açtırır, meger batmis bir ülkenin başkanıymışım ben deye!![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Gelen son dakika haberine göre İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'ın emekliliğini istediği belirtildi. Gürdal'ın yerine Hakim Ziya Bülent Öner'in geleceği ileri sürüldü.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri