Sayfa 955/1002 İlkİlk ... 455855905945953954955956957965 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,633 - 7,640 arası.

Konu: Viop - XVI

1.  Alıntı Originally Posted by cml Yazıyı Oku
    buda ilginç biri yalan söylüyor

Abi birşey sormak isterim grafik ortada ateş bizi çağırıyor ama aklıma takılan şey şu Fed getirin çöpü bile alacağım diyor ve doğal olarak her yön aşağı döndüğünde müdahale geliyor ordan tekrar yukarı , vix bir şekilde müdahaleleri yeterli görüyor olsa gerek ki yönü uzun zamandır aşağı, diğer taraftan sarılardan turpun son dönemlerde ki petrol ile ilgili ısrarlı açıklamaları anlaşın yükseltin falan edin filan edin diye açıklamaları işte bende burdan sonrası yok 😂 diğer taraftan da FED'in balonu patlatmasını gerektirecek dünya gündeminde haberler yok servis edilmiyor, sadece 3 gündür çin pompalıyor ısrarla Kasım'da covidle ilgili 2. Faz gelebilir de gelebilir diye ama diğer ülkeler ilk fazın şokundan çıkak için sarıldıkları için bunu çok da sallamıyorlar gibi geliyor. Netice olarak ya sarılardan turp petrole görünmez bir elle yukarı yönlü yol verdirme ihtimali var mı ? Eğer verirse balon daha da şişecek diyebilir miyiz ?

2. Vallahi kriz yok demedim... Ya sen iyi okumuyorsun dostum yada ben yanlış yazdım...
    Okudum. Yanlış yazı yok. Uykun gelmiş senin dostum. Git yat [emoji4]
     Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    Kriz falan yok yaşadıklarımız aslında bir rüya idi diyorsunuz.. inşallah maşallah diyelim

3. Adamlar niyeti bozmuş dostum.. Swap mıvap hikaye
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Aslinda Bddk karari sonrasi hisse satisi beklenmeliydi ozellikle bugun ama tam tersi oldu. Londra piyasasinda swap faizleri de yuksek degildi ustelik

4. Mehmet nane bile 55 ten aliyorsa diye düşündürmek istiyor olabilirler.

Adama sormazlar mı sen ceo sun 23 geldiğinde niye alim yapmadın.

Benim piyasada gördüğüm yakınlarımdan izlediğim şu : iş yok güç yok bizim para kazanmamız lazım

Nerde hareket var : borsa

Birde spk anladigim kadar türklerin olduğu hisselerde etkin denetimi zayıflatmış

Bunu öğrenen spekler hayatlarında rahatca yapamayacakları hareketleri yapıyorlar

Ama garan akbank gibi kağıtlarda yabancı bol ,onlarda reel duruma bakıyor. Malın bir kısmını boşaltma derdinde.

Yarın belki büyük hisselerde yukarı biraz gevşetebilirler (malûm ky olarak fazla short açtık buda goze batti)

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bence emekli olana kadar satmaz, Soylu'nun istifa mektubu gibi oldu adamın alımı. Her şeyden ben sorumluyum eski zirveleri geçirmek üzere tüm mal varlığım ile buradayım mesajı veri.

Ben araya girmek istemem, her şey mümkün bu hissede. BIST30 da kalabilmek için piyasa değeri zaten yüksek olmalıydı, birileri alıyor veya aldırıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
     Alıntı Originally Posted by Alper_Alper Yazıyı Oku
    Abi birşey sormak isterim grafik ortada ateş bizi çağırıyor ama aklıma takılan şey şu Fed getirin çöpü bile alacağım diyor ve doğal olarak her yön aşağı döndüğünde müdahale geliyor ordan tekrar yukarı , vix bir şekilde müdahaleleri yeterli görüyor olsa gerek ki yönü uzun zamandır aşağı, diğer taraftan sarılardan turpun son dönemlerde ki petrol ile ilgili ısrarlı açıklamaları anlaşın yükseltin falan edin filan edin diye açıklamaları işte bende burdan sonrası yok �� diğer taraftan da FED'in balonu patlatmasını gerektirecek dünya gündeminde haberler yok servis edilmiyor, sadece 3 gündür çin pompalıyor ısrarla Kasım'da covidle ilgili 2. Faz gelebilir de gelebilir diye ama diğer ülkeler ilk fazın şokundan çıkak için sarıldıkları için bunu çok da sallamıyorlar gibi geliyor. Netice olarak ya sarılardan turp petrole görünmez bir elle yukarı yönlü yol verdirme ihtimali var mı ? Eğer verirse balon daha da şişecek diyebilir miyiz ?

Petrol fiyatını arz + talep + bölgesel (savaş+ambargo.vs) durumlar etkiliyor, fıyatı buradan dalgalanıyor,

Abd piyasaları açısından petrol fiyatının etkisi,
    Petrol üreticilerini birinci derecede vuruyor, 2. derecede tedarikçilerini vuruyor,
    zincirleme etki yapıyor, ayrıca abd petrol + kayagazı üretim maliyetleri ortadoğu
    ülkelerinin çok üzerinde, böyle olunca 2 durum çıkıyor yeni kuyu açılamıyor,
    eski kuyular zarar ediyor, ayrıca bildiğim kadarıyla petrol çıkarılmasa bile kuyu
    kapatılmadığı sürece ciddi işletme maliyetinin olduğu,

Ben petrolden öte asıl problem tüm üretim sektörlerinde yaşanacak
    Havayolu durdu,
    Otomotiv durdu,
    Petrol ve ürünleri durdu,
    Turizm ve eğlence sektörü durdu

Fed bütün üretilen arabaları, uçakları, mobilyaları satın alacak mı ?
    Fed Otelleri tutup tatil yapacak mı ?
    Restoranlara barlara para verip açık tutacak mı?

Zaten Fed başkanı söyledi, benim yapabileceklerim sınırlı dedi, kredi verebilir,
    tahvilleri geri alabilir, swap açabilir,

kademe kademe temel yiyecek içecek sektörü dışında hepsi etkilencek,
    ama en önemlisi duran bu sektörlerdeki çalışanların tüm harcamaları duracak,
    1929 buhranında, 1. 2. dünya savaşlarında dahi sınırlar açık, fabrikalar çalışıyordu,
    Şu anda tüm dünya sınırları kapalı, çok büyük bir nüfus evde, daha ne kadar süreceği
    belli değil,

Ama en önemlisi 15 gün 1 ay 1 sene vs. her şey bittiğinde insanlar tekrar sokağa çıktığında

Eskisi gibi işine dönecek mi?
    Eskisi gibi harcayacak mı?
    Eskisi gibi gezecek mi?
    Eskisi gibi cesareti olacak mı ?

yaşayıp göreceğiz,

6. Petroldeki sayimda bunu dogruluyor : arz 100 birim suanki talep 50 birim dersek 10 birim kisintiya gitmelerinin hicbir anlami yok .. talep artmadikca kisintidan olusan yukselis kopukden baska bir sey degil .. bugun bir makale okumustum talep bu sekilde devam ederse 20-30 gun icerisinde ureticilerin petrol koyacak yerlerinin olmadigi seklinde . acaba 20-30 gun sonrasinda talep bu denli artabilirmi ? artmaz ise ureticiler ne yapicak . sp nikkei dxy eurousd gumus altin butun grafikleri yanyana koyunca sanki 2. dalga yolda gibi gozukuyor .

Alıntı Originally Posted by cml Yazıyı Oku
    Petrol fiyatını arz + talep + bölgesel (savaş+ambargo.vs) durumlar etkiliyor, fıyatı buradan dalgalanıyor,

Abd piyasaları açısından petrol fiyatının etkisi,
    Petrol üreticilerini birinci derecede vuruyor, 2. derecede tedarikçilerini vuruyor,
    zincirleme etki yapıyor, ayrıca abd petrol + kayagazı üretim maliyetleri ortadoğu
    ülkelerinin çok üzerinde, böyle olunca 2 durum çıkıyor yeni kuyu açılamıyor,
    eski kuyular zarar ediyor, ayrıca bildiğim kadarıyla petrol çıkarılmasa bile kuyu
    kapatılmadığı sürece ciddi işletme maliyetinin olduğu,

Ben petrolden öte asıl problem tüm üretim sektörlerinde yaşanacak
    Havayolu durdu,
    Otomotiv durdu,
    Petrol ve ürünleri durdu,
    Turizm ve eğlence sektörü durdu

Fed bütün üretilen arabaları, uçakları, mobilyaları satın alacak mı ?
    Fed Otelleri tutup tatil yapacak mı ?
    Restoranlara barlara para verip açık tutacak mı?

Zaten Fed başkanı söyledi, benim yapabileceklerim sınırlı dedi, kredi verebilir,
    tahvilleri geri alabilir, swap açabilir,

kademe kademe temel yiyecek içecek sektörü dışında hepsi etkilencek,
    ama en önemlisi duran bu sektörlerdeki çalışanların tüm harcamaları duracak,
    1929 buhranında, 1. 2. dünya savaşlarında dahi sınırlar açık, fabrikalar çalışıyordu,
    Şu anda tüm dünya sınırları kapalı, çok büyük bir nüfus evde, daha ne kadar süreceği
    belli değil,

Ama en önemlisi 15 gün 1 ay 1 sene vs. her şey bittiğinde insanlar tekrar sokağa çıktığında

Eskisi gibi işine dönecek mi?
    Eskisi gibi harcayacak mı?
    Eskisi gibi gezecek mi?
    Eskisi gibi cesareti olacak mı ?

yaşayıp göreceğiz,
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
    Altın üst banda gidebilir, ons ta destek veriyor, usdtry de destek veriyor

360 ta oyalanmasını bekliyordum ama çok kolay geçti,

Boynunu biraz büksede 1935'e kadar gidebilir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473
     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Petroldeki sayimda bunu dogruluyor : arz 100 birim suanki talep 50 birim dersek 10 birim kisintiya gitmelerinin hicbir anlami yok .. talep artmadikca kisintidan olusan yukselis kopukden baska bir sey degil .. bugun bir makale okumustum talep bu sekilde devam ederse 20-30 gun icerisinde ureticilerin petrol koyacak yerlerinin olmadigi seklinde . acaba 20-30 gun sonrasinda talep bu denli artabilirmi ? artmaz ise ureticiler ne yapicak . sp nikkei dxy eurousd gumus altin butun grafikleri yanyana koyunca sanki 2. dalga yolda gibi gozukuyor .
    Pazar günü sanırım paylaşmıştım, bende ikinci dalgayı bekliyorum,
    nereden dönüş yaparız kestiremesemde, en az ilk dalga kadar sert bir dönüşle dibi bulabiliriz,
    buralardan dönersek şöyle bir şey olabilir

Sayfa 955/1002 İlkİlk ... 455855905945953954955956957965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •