Sayfa 287/1001 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hknkr Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,
    Fon işinde ve forumda yeniyim. Burada gayet güzel ve seviyeli yorumlar yapıldığı için bundan sonra buranın sıkı bir takipçisiyim.
    Siz tecrübeli arkadaşlara günlerdir netleştiremediğim ve banka müşteri hizmetlerinin yanıtlayamadığı bir kaç şey soracağım.

1. Fon alım satımda fon yönetim gideri ve stopaj dışında bankanın kendisi bir komisyon uyguluyor mu? Şu ana kadar hep komisyon alınmaz diye okudum ancak emin olamıyorum. Banka neden kendisine ait olmayan bir fonun alım satımını bedava yapsın ki?

2. Hisse senedi ağırlıkla fonların stopajı olmuyor diye okudum. Ancak fonların içindeki yatırım araçlarının oranı günden güne değişiyor. Bugün benim fonumda %51 hisse senedi olup yarın %49 hisse senedi oranı olsa, bugün satsam uygulanacak stopaj ile yarın satsam uygulanacak stopaj orasında fark olmasını beklerim. Yanılıyor muyum?

3. Stopaj kara uygulanıyor diye biliyorum. Ancak alım satımda karı nasıl hesaplayabilirler ki? Örneğin dün 10 adet 10 liradan X fonu aldım. Bugün 5 adet daha aynı fondan aldım ancak birim fiyatı 11 liradan aldım. Toplam 15 adet fonum oldu. Yarın 12 adetini satacağım diyelim. Burada satacağım 12 adet fonun karını hesaplarken ilk alınan ilk satılır gibi bir mantık mı var? Yani Önce 10 liradan aldığım 10 adet fon, sonra 11 liradan aldığım 5 adet fonun içerisinden 2 adet fonu satıyor gibi mi olurum?

4. Bu sorum ise işin sadece mantığını anlayamadığım için. Garanti bankasından 166.000 TL'lik birim fiyatı 0,063132 TL olan fon aldım. Ama banka gitti 167.600 TL gibi tutarla fon alımı gerçekleştirdi. İşlemi yaparken de +- %1 üstüne altına alabilirim diyor. İstediğimden daha fazla fon almamda sakınca yok ama sadece nedenini merak ediyorum. Garantiden fon alım satımı yaparsanız sizin başınıza da geliyordur.

5. Garanti bankası fon alım yaptığım vadesiz TL hesabımda 90 TL bloke var. Başka bir arkadasıma aynı fondan aynı tutarla aynı adet aldık yine garantiden. Onun hesabında ise 22 TL bloke var. Bu blokeler sanırım fon hesabıma geçtiğinde kalkacak ancak adamına göre muamele mi yapıyor banka?

6. Garantiden aldığım FON, Ünlü Portföyün SUA fonu. Alış valörü 17:00'a kadar 1 gün. İşlemi 11 Mayısta 16:15 te yaptım. Fonu alırken işlemin 13 Mayısta gerçekşeceği bilgisini verdi banka. Bu arada geçen 2 günlük sürede ise parayı overnight hesaptan bozma bir fonda, garantinin "GAL" isimli fonunda tutuyor. Sanırım bugün 13 Mayıs, ve bugün banka GAL fonunu bozup yerine benim istediğim SUA fonunu verecek artık bana. Ama emin de olamıyorum, belki 1 gün valör bugünden itibaren geçerli olacak. Cidden Garanti bankasının ne yaptığını anlayabilmek için en az 2 saat kafa yormak gerekiyor. Garanti bankası kullanan birileri varsa tecrübelerini yazabilirse sevinirim gerçekten.

Şimdiden çok teşekkür ederim ve herkese iyi günler dilerim.
    Diğer sorularınız hakkında bir bilgim yok.

6. Sorunuz için Fon İzahnamesinde

Yatırımcıların BIST Tahvil ve Bono Piyasası’nın açık olduğu günlerde TSİ 13:30’a kadar
    verdikleri katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak
    pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
    BIST Tahvil ve Bono Piyasası’nın açık olduğu günlerde TSİ 13:30’dan sonra iletilen
    talimatlar ise, ilk fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada
    bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.
    Yazıyor. Siz alış emrini 13:30'dan sonra vermiş olduğunuz için Talep günü+2 gün olarak gerçekleşiyor. Garantinin sizden fazla miktar çekmesinin nedeni de talebin gerçekleştiği tarihte fonun fiyatının artması sebebiyle olduğunu düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by hknkr Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba,
    Fon işinde ve forumda yeniyim. Burada gayet güzel ve seviyeli yorumlar yapıldığı için bundan sonra buranın sıkı bir takipçisiyim.
    Siz tecrübeli arkadaşlara günlerdir netleştiremediğim ve banka müşteri hizmetlerinin yanıtlayamadığı bir kaç şey soracağım.

1. Fon alım satımda fon yönetim gideri ve stopaj dışında bankanın kendisi bir komisyon uyguluyor mu? Şu ana kadar hep komisyon alınmaz diye okudum ancak emin olamıyorum. Banka neden kendisine ait olmayan bir fonun alım satımını bedava yapsın ki?

2. Hisse senedi ağırlıkla fonların stopajı olmuyor diye okudum. Ancak fonların içindeki yatırım araçlarının oranı günden güne değişiyor. Bugün benim fonumda %51 hisse senedi olup yarın %49 hisse senedi oranı olsa, bugün satsam uygulanacak stopaj ile yarın satsam uygulanacak stopaj orasında fark olmasını beklerim. Yanılıyor muyum?

3. Stopaj kara uygulanıyor diye biliyorum. Ancak alım satımda karı nasıl hesaplayabilirler ki? Örneğin dün 10 adet 10 liradan X fonu aldım. Bugün 5 adet daha aynı fondan aldım ancak birim fiyatı 11 liradan aldım. Toplam 15 adet fonum oldu. Yarın 12 adetini satacağım diyelim. Burada satacağım 12 adet fonun karını hesaplarken ilk alınan ilk satılır gibi bir mantık mı var? Yani Önce 10 liradan aldığım 10 adet fon, sonra 11 liradan aldığım 5 adet fonun içerisinden 2 adet fonu satıyor gibi mi olurum?

4. Bu sorum ise işin sadece mantığını anlayamadığım için. Garanti bankasından 166.000 TL'lik birim fiyatı 0,063132 TL olan fon aldım. Ama banka gitti 167.600 TL gibi tutarla fon alımı gerçekleştirdi. İşlemi yaparken de +- %1 üstüne altına alabilirim diyor. İstediğimden daha fazla fon almamda sakınca yok ama sadece nedenini merak ediyorum. Garantiden fon alım satımı yaparsanız sizin başınıza da geliyordur.

5. Garanti bankası fon alım yaptığım vadesiz TL hesabımda 90 TL bloke var. Başka bir arkadasıma aynı fondan aynı tutarla aynı adet aldık yine garantiden. Onun hesabında ise 22 TL bloke var. Bu blokeler sanırım fon hesabıma geçtiğinde kalkacak ancak adamına göre muamele mi yapıyor banka?

6. Garantiden aldığım FON, Ünlü Portföyün SUA fonu. Alış valörü 17:00'a kadar 1 gün. İşlemi 11 Mayısta 16:15 te yaptım. Fonu alırken işlemin 13 Mayısta gerçekşeceği bilgisini verdi banka. Bu arada geçen 2 günlük sürede ise parayı overnight hesaptan bozma bir fonda, garantinin "GAL" isimli fonunda tutuyor. Sanırım bugün 13 Mayıs, ve bugün banka GAL fonunu bozup yerine benim istediğim SUA fonunu verecek artık bana. Ama emin de olamıyorum, belki 1 gün valör bugünden itibaren geçerli olacak. Cidden Garanti bankasının ne yaptığını anlayabilmek için en az 2 saat kafa yormak gerekiyor. Garanti bankası kullanan birileri varsa tecrübelerini yazabilirse sevinirim gerçekten.

Şimdiden çok teşekkür ederim ve herkese iyi günler dilerim.
    Öncelikle hoşgeldiniz. Bol kazançlar diliyorum. Hisse senedi fonlarında asgari olarak yüzde seksen oranında hisse senedi içermesi gerekir. Böylelikle fon vergiden muaf olur. Her gün açıklanan fiyatta fon bedeli sizden tahsil edilir. Yani fonu sattığınızda açıklanan fiyat neyse ondan işlem görür.eğer yanlış hatırlamıyorsam ortalama fiyat üzerinden fonların getirisi hesaplanıyor. Tefas fonlarında alım satım komisyonu yoktur. Farklı fonlarla çalışmak istediğinizde aracı kurumunuz size tanıtımını yapar. Şu anda 10 tane fon ile çalışmaktayım. Yaklaşık olarak 250.000 liralık yatırımım var. Tte mac tkf fph rbh oph st1 gmr eıd ve mps var.

3.  Alıntı Originally Posted by Pestilence Yazıyı Oku
    Öncelikle hoşgeldiniz. Bol kazançlar diliyorum. Hisse senedi fonlarında asgari olarak yüzde seksen oranında hisse senedi içermesi gerekir. Böylelikle fon vergiden muaf olur. Her gün açıklanan fiyatta fon bedeli sizden tahsil edilir. Yani fonu sattığınızda açıklanan fiyat neyse ondan işlem görür.eğer yanlış hatırlamıyorsam ortalama fiyat üzerinden fonların getirisi hesaplanıyor. Tefas fonlarında alım satım komisyonu yoktur. Farklı fonlarla çalışmak istediğinizde aracı kurumunuz size tanıtımını yapar. Şu anda 10 tane fon ile çalışmaktayım. Yaklaşık olarak 250.000 liralık yatırımım var. Tte mac tkf fph rbh oph st1 gmr eıd ve mps var.
    250k Full hisse yogun fonlarda olmak [emoji32] arkada bu portfoyun sigortasi vardir umarim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Kvba lar genel olarak dususte fon iceriginize bakip degerlendirilebilir bugun

bu hafta kvb haftası olacak galiba orta-uzunlarda htt dzt alınabilir mi az da olsa nede olsa faiz kararı var yakında

5.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    bu hafta kvb haftası olacak galiba orta-uzunlarda htt dzt alınabilir mi az da olsa nede olsa faiz kararı var yakında
    Su konjonkturde fon icerigimize gore gun icinde takip etmek en sagliklisi. ben kvba haftasi olur diyemem daha donanimli kisiler daha iyi yorumlayabilirler bu konuyu cunku bana gore faizde alan cok onceden bitti ve halihazirda enflasyona yenilen bir mevduat faizimiz de var bunun uzerine kurun atesi henuz goreceli olarak yeni kozlenmis ama hala el yakarken faiz indirimini konusmak bile bunun olabilecegi ihtimalini ortaya cikariyor zaten. Tabiki beklenti cok agresif bir indirim olmasa da yurt disi kaynakli finans cevrelerinin de turkiye nin daralan bu ortamda gosterge olarak azalan enflasyon baskisinin yeni bir faiz indirimi icin alani oldugunu soyluyorlar ( hane halki olarak enflasyonu yogun hissedenler kufur etmesinler lutfen [emoji4] )

6.  Alıntı Originally Posted by Pestilence Yazıyı Oku
    Arkadasim baya bi yenisin
    İlk gozume carpan tefastaki alim satim saatler yanlistir.sua nin alim
    Satim saati 16 flan degil 13.30.dan sonra
    Fon alis satis olmaz valorsuzler.haric
    Alican fonlarin gercek tefas islem saatlerini
    İlgili fonun kap adresinden son bes bildirimden yatirimci bilgilendirme pdf
    Acip bakabilirsin

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Merhaba arkadaşlar yatırım fonlarına yeni yatırım yapmaya başladım. İlk etapta karma ve değişken fonlardan ve döviz bazlı kira sertifakalarından oluşan bir portföy yapmayı düşünüyorum. KIS kodlu Qinvest fonuna yatırım yapan var mı? Getirisinden memnun musunuz?

8.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Arkadasim baya bi yenisin
    İlk gozume carpan tefastaki alim satim saatler yanlistir.sua nin alim
    Satim saati 16 flan degil 13.30.dan sonra
    Fon alis satis olmaz valorsuzler.haric
    Alican fonlarin gercek tefas islem saatlerini
    İlgili fonun kap adresinden son bes bildirimden yatirimci bilgilendirme pdf
    Acip bakabilirsin

Sua yi tefas saati gectikten sonra yaptigin
    İcin valor +2 olmus 12 sinde 14.30 da hesaba gecicekken 13.unde.14.30 da hesabinda

Sayfa 287/1001 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •