Borsada çöp hisseler uçtu sanayi devleri düştü
https://www.borsagundem.com/haber/bo...-dustu/1491622
Borsada çöp hisseler uçtu sanayi devleri düştü
https://www.borsagundem.com/haber/bo...-dustu/1491622
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Bi de nasihat :
Ağzına geleni diyen
İstemediği şeyi duyar
DÜNYA COVİT-19 ANTİKORU ÜZERİNE YOĞUNLAŞIYOR
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...ar-mi-41519359
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Gülmekten öleceğim dostum... Doları TL ile çarparakmı fiyat hesabı yapıyorsun... Ben zaten bu hesabı yapanlar çıkar diye yazdım doların değerini. Klasik Türk hesabı. Vallahi komiksin [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ayrıca bu değerleri aldığın numbeo da çoğu değer hatalı... kopyala yapıştır yapmışsın resmen [emoji23][emoji23][emoji23]
Bu yazdığın fiyatlar yanlış. Bu değerleri kimler giriyor belirsiz. Fiyat bilgin yoksa git kanada'daki market fiyatlarını araştır.
Ben aramızdaki fiyat farklarını en güncel değerler ile ürün ürün yazacağım önümüzdeki günlerde. Yanlış yerlere bakarak, insanları hatalı bilgilendirmezsin bu sayede dostum.
Çalışmada fakirde değiliz... Bizi öküz gibi çalıştırıyorlar. Adamlarda haftalık çqlışma süresi 40 saat, çoğu firmada 35 saat. Türkiyede 45 saat, ama çoğu firma bunun çok daha fazlasnı çalıştırıyor..
Ayrıca bende köyde büyüdüm. Hatta annem babamda yoktu. İlkokulda çocuklarla kartopu oynarken eldiven yerine çorap takardım elime. İnsanlar fakir görünürdü. Ama değildi. Bu devirden baktığımızda, o devir geri kalmış görünüyor. Fakat kesinlikle böyle değil.
Asıl olay teknoloji. Teknoloji bizi normalde ulaşamayacağımız şeylere, çok kolay bir şekilde ulaştırıyor. Zamanı hızlandırıyor.
Zaten 2020 ile 1980 90 ları karşılaştırmak bile çok saçma birşey. Bunu yapan kesim de akp destekçileri.
En kültürlüsünden, en fakirine. Abartmıyorum bunu. Veteriner bir abimiz vardı. Koyu akp liydi. Adam akp sayesinde cep telefonu kullanıyoruz, "herşey onların sayesinde oldu" diyecek kadar aptallaşmıştı.
Birde şu kelimeden nefret ettim akp sayesinde; "şükredelim, şükret, sabret"
Birileri ülkeyi zarara uğratacak, insanlar gittikçe fakirleşecek ve ben şükredeceğim. Ülkenin ne durumda olduğu belli. Birilerinin yaptığı hatalar için neden şükredeyim. Allah insana akıl fikir vermiş. Beyin vermiş ki, düşünelim, doğruyu ve yanlışı ayıralım diye.
Şuan ki hükümetin yıllardır yaptığı saçma şeyler nedeni ile insanlar müslümanlıktan soğudu iyice. Bunu abartmıyorum. Çevremde çok var bu şekilde. Bende dahilim buna.
Çok daha uzun şeyler yazarım. Ama gerek yok. Kısaca herkeste araba olması, telefon vs olması zenginlik göstergesi değil. Venezuela açlıktan kırılıyor, ama herkesin elinde telefon vs var. Sokaklar araç dolu. Hayatın ne kadar zorlaştığını aklı başında olan herkes biliyor zaten.
Kanada'da benzin çoğu yerde 50 kuruşken, türkiyede 5-6 tl civarında. Bizim ne suçumuz var. Biz neden birileri para yediği için fakirleşelim, neden bunun için şükredelim.
Hiçde şükretmiyorum. Sorguluyorum. Neden?
Son düzenleme : kamil79; 17-05-2020 saat: 08:33.
Barış Soydan
@barissoydan
·
May 6
Bir zamanlar Türkiye'den çok daha yoksul olan Doğu Avrupa ülkeleri Avrupa Birliği sayesinde 15-20 yılda sınıf atladı. Polonya'nın kişi başına geliri artık Türkiye'nin 2 katı, Çek Cumhuriyeti'ninki neredeyse 3 katı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Dostum... Bu grafiği vermen güzel.
Bizimkiler zaten herşeyi kağıt üstünde bitiriyor. Başımızdakiler ne kadar güvenilir.
Kim inanır ülkemizde kişi başı gelirin 9900 dolar olduğuna. Hemde nüfusun 100 de 70 i asgari ücretle çalışırken... Gelişmiş ülkelerde asgari ücretle çalışanların oranı en fazla 100 de 8-10 civarı. Bulgaristan'da bile bu oran 100 de 10...
Her kesim olaya kendi penceresinden bakıyor. Ama gerçekler ortada. Gerçekler ne akp yi, ne de chp yi dinler.
Yer İmleri