Sayfa 825/992 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 6,593 - 6,600 arası.

Konu: Viop - XVIII

1. Borsada çöp hisseler uçtu sanayi devleri düştü

https://www.borsagundem.com/haber/bo...-dustu/1491622
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

2.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yazı tarzınız düzelmiş hesabınız ele mi geçirildi acaba .

Kripto ayarları deşifre mi oldu Sayın Moruk

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    En anlıycaan dilden
    The secret code of that encrypted message is love

Bu defalık kalbini kırmayacem

Ama tabi tekrarında affetmem Kalp malp. Una pardone Berlusconi No.
    Son düzenleme : Moruk; 17-05-2020 saat: 07:55.

3. Bi de nasihat :

Ağzına geleni diyen
    İstemediği şeyi duyar

4. DÜNYA COVİT-19 ANTİKORU ÜZERİNE YOĞUNLAŞIYOR

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...ar-mi-41519359
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

5.  Alıntı Originally Posted by NONAME Yazıyı Oku
    Yemekçi abime katılıyorum. Tebrik ederim.

Kendi hayatımdan çıkarak biraz analiz yapmak istiyorum. Yaşadıklarım ve tecrübelerim. Belki bu kadar yaşı olmayanlar var.

Kardeş 2000 yılında askerden geldim maaşım 450-500$ Şimdi 1000$.
    1997 de evlendim evimde sabit telefon bile yoktu. Sabit telefonu 1 yıl sonra aldım. Elektrikli süpürge de yoktu. Bunu da 1 yıl sonra alabildim. Alamamıştım. Şu çalıdan yapılan bir süpürge vardı. Onunla süpürürdük evi. Sobalıydı ev yerli kömür yakardık. Adam yıkar giderdi elimde taşırdım. 2000 yılından sonra ithal kömür sibirya kömürüydü galiba öyle deniyordu 1 ton alırdım. Kozalak toplardım memleketten biraz da çalı çırpı tutuşturmak için. Şimdi doğalgazlı evde yaşıyorum. Tabi yıllık 1500-1800 tl gibi bir maliyeti oluyor. Ama kömürde o kadar ama her yer ısınıyor. Banyo da dahil. 24 saat sıcak su.

Şimdi evde 3 çocuk 3 bilgisayar var 3 süpürge var irili ufaklı farklı özellikte. Ev telefonu yine yok ama 4 cep telefon var. Acaba bizim çocuklar evlense ve evde süpürge olmasa bugün acayip karşılanır mı? Bilemiyorum.

Ecevit saat 00.00 de ekonomik kurul toplantısından çıktı serbest kur rejimi yok dedi. Saat 03.00 Derviş çıktı serbest döviz kuru dedi.

Ne o zaman aç kaldık ne şimdi. Porshe binmedik de Doğan S bindik işimizi gördü. Arabamız olmadığı zamanlar oldu. Ama hep şükrettik. Dolara hiç yatırım yapmadım. Bana ihanet gibi geldi. Altın,viop ve hisse dışında yatırımım olmadı.

Her zaman pazara çıkarım. Bugünde çıktım. 100 tl harcadım. Kayısı(1 kg), Erik (1 kg), Marul (1 adet), Domates (5 kg), Muz (1kg) , Semiz (1/2 kg), Ispanak (1kg), Patlıcan (1 kg), Bakla (1 kg), Soğan (3 kg), Patates (5 kg), ekmek vb aldım.

Hayat pahalı ben çocukken eti kurbandan kurbana görürdük. Ben kıyma alındığı hatırlamam. En çok balık isterdim annemden oda Hamsi. Genelde kışın 5-6 hafta alırdık.

Herkes zekatı tam verse toplumda ekonomik yapı biraz düzelir. Bir de bayanların iş hayatına girmesi ekonomik yapıyı ve toplum yapısını bozduğunu düşünüyorum. Belki bu çoğumuza ters gelebilir. Ama ben devleti yönetsem her aileden 1 kişiyi kamuya işe alırdım. Tabi vasıflı ise ve çalışmak isterse. Mesela eşlerden biri devlet memuru olabilir. Köyde kalmayı ve köyde yaşamayı teşvik ederdim. İyi ki değilim.

10 dairelik bir apartman oturuyorum. Param olmadığından değil.Hemen yanda bahçe var 50m2 falan. Komşulara dedim. Bahçeye bir şeyler dikelim. Onlar dediler biz dikmeyiz. Gittim 40 tl'ye fide alıp 30 biber 30 domates fidesi çilek, salatalık vb. diktim. Amaç bir ot it bitmesin. İki çocuklar bahçe işlerini görsün zor durumda kalırsa yapabilsin. Hatta balkonda saksıda bile yapıyorum. Ara sıra çocuklar çeşmeden su doldurup suluyoruz. Komşulara ikram ediyoruz tabi.

Küçükken köyde yaşarken hazır gıda yemezdik. Bazı şeyleri bayramlarda Ankara'dan-İstanbul'dan gelen çocuklarda görürdüm. Benim yüzüm güneşten kavlamış olurdu. Onların yüzü güneş görmemiş gibi bembeyaz. Ama kendimi hiç ezik hissetmedim. Bisikletim olmadı. Fazla oyuncağım da yoktu. Okula başlamamıştım bir plastik kamyon istemiştim alamamıştı Annem. Çok ağlamıştım. Şimdiki ben çocuklarıma onu alsam burun kıvırır. Uzaktan kumandalı olacak, elektrikli araç olacak vs.

Adam askeri ücretle çalışıyor ya da işsiz benden iyi cep telefonu var adama zekat versem, yardım etsem diyorum vicdanım el vermiyor. Yardım ederken gözümün görmediği tanımadığım kişilere yardım etmeyi tercik ediyorum. Sonra moralim bozulmasın diye. Üniversiteden sınıf arkadaşımın biri bu konuda bana yardım ediyor. Kendisi İstanbul'da yaşıyor. Aslında üniversitedeki sınıf arkadaşlarımızla grubumuz (wattsapp) var, yazışıyoruz, bazılarıyla da yazları buluşuyoruz. Siyasi düşüncesi önemli değil.

Demem o ki. Biz köy çocuğuyuz. Benim emsallerimden köyde yaşayan kalmadı. Hepsi büyük şehirlere gitti. Tabi ben de köyde yaşamıyorum. Ama köy hayatı bizi zorluğa alıştırdı. Zor şartlarda büyüdüm. Şimdi nesil zorluk görmeden yaşıyor. Ve rahatlar. Ben köye gitsem zorlanmam ama bizim çocuklar ya da kendi çocuklarınız köyde yaşayabilir mi?

Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Ama çalışma azmi ve kuvveti versin. Tabi asgari ücretle geçinmek zor. Ama imkansız değil. Biraz çalışkansa ve çalışmayı seviyorsa yapabilir. Bir arkadaş vardı memur 5 çocuk babası. Cumartesi Pazar çorap satardı...Başka biri akşamları kahvede 6-11 arası çalışırdı. Sonra eşi de çalışmaya başlayınca oda bıraktı ek iş yapmayı. Ama hayat kolay değil. Özellikle yeni nesil için belki de bizim anne babamızda aynı şeyi düşünüyordu.

Tabi hep şükrettim. Aldığımız ve verdiğimiz her nefese şükürler olsun.
    İnsanları siyasi düşüncesi, inanışı, hayat tarzı vs. nedeniyle yargılamayı bırakabilirsek ve aşağılamayı bırakabilirsek ülke olarak bir yerlere gelebiliriz. Bunu 28 Şubat'ı yaşamış ve mağdur biri olarak söylüyorum. O gün yaşananlara bakarsak çoğumuz bugün güler geçer. Hadi ya gerçekten yaşanmış mı der?

İnternet toplumu yanlış yönlendiriyor. Herkes köşe dönme peşinde. Onda var bende niye yok. Onun arabası var bizde neden yok. Onun bilmem nesi var biz de neden yok. Tüketim toplumu tamamen. Yok kardeşim ben hava atmayı sevmiyorum. Son model araba olması son model eşyalarım olmasın. Hatta onu alacağım beklentisi olsun. Daha mutlu olursun.

Siyasi düşüncenizi burada kabul ettirmeye çalışmayın. Din kimsenin tekelinde değil. Siz doğrusu yaşayın millete örnek olun. Hiç bir din kötülüğü emretmez.

Bırakın herkes istediği hayatı yaşasın.
    şu mübarek günlerde forumda yazanlara ibretlik bir yazı olmuş!
    allah(cc) razı olsun.
    yüreğinize sağık.

6. Gülmekten öleceğim dostum... Doları TL ile çarparakmı fiyat hesabı yapıyorsun... Ben zaten bu hesabı yapanlar çıkar diye yazdım doların değerini. Klasik Türk hesabı. Vallahi komiksin [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ayrıca bu değerleri aldığın numbeo da çoğu değer hatalı... kopyala yapıştır yapmışsın resmen [emoji23][emoji23][emoji23]
    Bu yazdığın fiyatlar yanlış. Bu değerleri kimler giriyor belirsiz. Fiyat bilgin yoksa git kanada'daki market fiyatlarını araştır.
    Ben aramızdaki fiyat farklarını en güncel değerler ile ürün ürün yazacağım önümüzdeki günlerde. Yanlış yerlere bakarak, insanları hatalı bilgilendirmezsin bu sayede dostum.
    Çalışmada fakirde değiliz... Bizi öküz gibi çalıştırıyorlar. Adamlarda haftalık çqlışma süresi 40 saat, çoğu firmada 35 saat. Türkiyede 45 saat, ama çoğu firma bunun çok daha fazlasnı çalıştırıyor..

Ayrıca bende köyde büyüdüm. Hatta annem babamda yoktu. İlkokulda çocuklarla kartopu oynarken eldiven yerine çorap takardım elime. İnsanlar fakir görünürdü. Ama değildi. Bu devirden baktığımızda, o devir geri kalmış görünüyor. Fakat kesinlikle böyle değil.
    Asıl olay teknoloji. Teknoloji bizi normalde ulaşamayacağımız şeylere, çok kolay bir şekilde ulaştırıyor. Zamanı hızlandırıyor.
    Zaten 2020 ile 1980 90 ları karşılaştırmak bile çok saçma birşey. Bunu yapan kesim de akp destekçileri.
    En kültürlüsünden, en fakirine. Abartmıyorum bunu. Veteriner bir abimiz vardı. Koyu akp liydi. Adam akp sayesinde cep telefonu kullanıyoruz, "herşey onların sayesinde oldu" diyecek kadar aptallaşmıştı.
    Birde şu kelimeden nefret ettim akp sayesinde; "şükredelim, şükret, sabret"
    Birileri ülkeyi zarara uğratacak, insanlar gittikçe fakirleşecek ve ben şükredeceğim. Ülkenin ne durumda olduğu belli. Birilerinin yaptığı hatalar için neden şükredeyim. Allah insana akıl fikir vermiş. Beyin vermiş ki, düşünelim, doğruyu ve yanlışı ayıralım diye.
    Şuan ki hükümetin yıllardır yaptığı saçma şeyler nedeni ile insanlar müslümanlıktan soğudu iyice. Bunu abartmıyorum. Çevremde çok var bu şekilde. Bende dahilim buna.
    Çok daha uzun şeyler yazarım. Ama gerek yok. Kısaca herkeste araba olması, telefon vs olması zenginlik göstergesi değil. Venezuela açlıktan kırılıyor, ama herkesin elinde telefon vs var. Sokaklar araç dolu. Hayatın ne kadar zorlaştığını aklı başında olan herkes biliyor zaten.
    Kanada'da benzin çoğu yerde 50 kuruşken, türkiyede 5-6 tl civarında. Bizim ne suçumuz var. Biz neden birileri para yediği için fakirleşelim, neden bunun için şükredelim.
    Hiçde şükretmiyorum. Sorguluyorum. Neden?

Alıntı Originally Posted by NONAME Yazıyı Oku
    Merak edenlere...Tabi ki fakiriz. Çalışmada da fakiriz.
    https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=CAD

İstanbul Kanada karşılaştırması.

Water (0.33 liter bottle) 1,85*4,60 =8,51 tl ediyor. Yuh biz de 0,75 kuruş galiba.
    Banana (1kg) 1.72 C$*4,60 = 7,91 tl bu ucuzmuş.
    Local Cheese (1kg)12.74 C$*4,60=58 tl bizde 30 tl civarı
    Onion (1kg)2.65 C$*4,60=12 tl bizde geçen yıl 8 tl bu yıl taze yeni mahsul 1,66 tl.
    Basic (Electricity, Heating, Cooling, Water, Garbage) for 85m2 Apartment156.15 C$*4,60=720 tl

Internet (60 Mbps or More, Unlimited Data, Cable/ADSL)76.05 C$*4,6 =350 tl
    Apartment (3 bedrooms) in City Centre2,147.30 C$*4,6=9800 tl yuh bu ne ya...
    Tomato (1kg)4.07 C$*4,60=19 tl

Average Monthly Net Salary (After Tax)3,953.86 C$*4,6=18.000 tl
    Preschool (or Kindergarten), Full Day, Private, Monthly for 1 Child986.88 C$
    International Primary School, Yearly for 1 Child14,076.72 C$

Cost of living in Canada is 96.47% higher than in Turkey (aggregate data for all cities, rent is not taken into account).

Rent in Canada is, on average, 296.80% higher than in Turkey.

Son düzenleme : kamil79; 17-05-2020 saat: 08:33.

Barış Soydan
    @barissoydan
    ·
    May 6
    Bir zamanlar Türkiye'den çok daha yoksul olan Doğu Avrupa ülkeleri Avrupa Birliği sayesinde 15-20 yılda sınıf atladı. Polonya'nın kişi başına geliri artık Türkiye'nin 2 katı, Çek Cumhuriyeti'ninki neredeyse 3 katı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8. Dostum... Bu grafiği vermen güzel.
    Bizimkiler zaten herşeyi kağıt üstünde bitiriyor. Başımızdakiler ne kadar güvenilir.
    Kim inanır ülkemizde kişi başı gelirin 9900 dolar olduğuna. Hemde nüfusun 100 de 70 i asgari ücretle çalışırken... Gelişmiş ülkelerde asgari ücretle çalışanların oranı en fazla 100 de 8-10 civarı. Bulgaristan'da bile bu oran 100 de 10...
    Her kesim olaya kendi penceresinden bakıyor. Ama gerçekler ortada. Gerçekler ne akp yi, ne de chp yi dinler.
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Barış Soydan
    @barissoydan
    ·
    May 6
    Bir zamanlar Türkiye'den çok daha yoksul olan Doğu Avrupa ülkeleri Avrupa Birliği sayesinde 15-20 yılda sınıf atladı. Polonya'nın kişi başına geliri artık Türkiye'nin 2 katı, Çek Cumhuriyeti'ninki neredeyse 3 katı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 825/992 İlkİlk ... 325725775815823824825826827835875925 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •