Sayfa 824/992 İlkİlk ... 324724774814822823824825826834874924 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 6,585 - 6,592 arası.

Konu: Viop - XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Hemen hemen her hafta sonu bir din-iman
    Çalma,götürme vs gibi konularda bir tartışma oluyor burada

Tamamen siyasete dayalı konular

Bizler bu vatanda yaşayan 85 milyon insan olarak burası bizim vatanımız ve hep beraber burada yaşamak durumundayız, Bu 85 milyon insan Aynı inanç ve düşüncede olamaz. Siyasetende olamaz
    Zaten olmasıda iyi olmaz.
    Hepimiz her düşünce ve inanca saygılı olmalıyız

Ve yine hepimiz doğrunun, hak ve hakikatin yanında olmalıyız.

.....

.....

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yemekçi abime katılıyorum. Tebrik ederim.

Kendi hayatımdan çıkarak biraz analiz yapmak istiyorum. Yaşadıklarım ve tecrübelerim. Belki bu kadar yaşı olmayanlar var.

Kardeş 2000 yılında askerden geldim maaşım 450-500$ Şimdi 1000$.
    1997 de evlendim evimde sabit telefon bile yoktu. Sabit telefonu 1 yıl sonra aldım. Elektrikli süpürge de yoktu. Bunu da 1 yıl sonra alabildim. Alamamıştım. Şu çalıdan yapılan bir süpürge vardı. Onunla süpürürdük evi. Sobalıydı ev yerli kömür yakardık. Adam yıkar giderdi elimde taşırdım. 2000 yılından sonra ithal kömür sibirya kömürüydü galiba öyle deniyordu 1 ton alırdım. Kozalak toplardım memleketten biraz da çalı çırpı tutuşturmak için. Şimdi doğalgazlı evde yaşıyorum. Tabi yıllık 1500-1800 tl gibi bir maliyeti oluyor. Ama kömürde o kadar ama her yer ısınıyor. Banyo da dahil. 24 saat sıcak su.

Şimdi evde 3 çocuk 3 bilgisayar var 3 süpürge var irili ufaklı farklı özellikte. Ev telefonu yine yok ama 4 cep telefon var. Acaba bizim çocuklar evlense ve evde süpürge olmasa bugün acayip karşılanır mı? Bilemiyorum.

Ecevit saat 00.00 de ekonomik kurul toplantısından çıktı serbest kur rejimi yok dedi. Saat 03.00 Derviş çıktı serbest döviz kuru dedi.

Ne o zaman aç kaldık ne şimdi. Porshe binmedik de Doğan S bindik işimizi gördü. Arabamız olmadığı zamanlar oldu. Ama hep şükrettik. Dolara hiç yatırım yapmadım. Bana ihanet gibi geldi. Altın,viop ve hisse dışında yatırımım olmadı.

Her zaman pazara çıkarım. Bugünde çıktım. 100 tl harcadım. Kayısı(1 kg), Erik (1 kg), Marul (1 adet), Domates (5 kg), Muz (1kg) , Semiz (1/2 kg), Ispanak (1kg), Patlıcan (1 kg), Bakla (1 kg), Soğan (3 kg), Patates (5 kg), ekmek vb aldım.

Hayat pahalı ben çocukken eti kurbandan kurbana görürdük. Ben kıyma alındığı hatırlamam. En çok balık isterdim annemden oda Hamsi. Genelde kışın 5-6 hafta alırdık.

Herkes zekatı tam verse toplumda ekonomik yapı biraz düzelir. Bir de bayanların iş hayatına girmesi ekonomik yapıyı ve toplum yapısını bozduğunu düşünüyorum. Belki bu çoğumuza ters gelebilir. Ama ben devleti yönetsem her aileden 1 kişiyi kamuya işe alırdım. Tabi vasıflı ise ve çalışmak isterse. Mesela eşlerden biri devlet memuru olabilir. Köyde kalmayı ve köyde yaşamayı teşvik ederdim. İyi ki değilim.

10 dairelik bir apartman oturuyorum. Param olmadığından değil.Hemen yanda bahçe var 50m2 falan. Komşulara dedim. Bahçeye bir şeyler dikelim. Onlar dediler biz dikmeyiz. Gittim 40 tl'ye fide alıp 30 biber 30 domates fidesi çilek, salatalık vb. diktim. Amaç bir ot it bitmesin. İki çocuklar bahçe işlerini görsün zor durumda kalırsa yapabilsin. Hatta balkonda saksıda bile yapıyorum. Ara sıra çocuklar çeşmeden su doldurup suluyoruz. Komşulara ikram ediyoruz tabi.

Küçükken köyde yaşarken hazır gıda yemezdik. Bazı şeyleri bayramlarda Ankara'dan-İstanbul'dan gelen çocuklarda görürdüm. Benim yüzüm güneşten kavlamış olurdu. Onların yüzü güneş görmemiş gibi bembeyaz. Ama kendimi hiç ezik hissetmedim. Bisikletim olmadı. Fazla oyuncağım da yoktu. Okula başlamamıştım bir plastik kamyon istemiştim alamamıştı Annem. Çok ağlamıştım. Şimdiki ben çocuklarıma onu alsam burun kıvırır. Uzaktan kumandalı olacak, elektrikli araç olacak vs.

Adam askeri ücretle çalışıyor ya da işsiz benden iyi cep telefonu var adama zekat versem, yardım etsem diyorum vicdanım el vermiyor. Yardım ederken gözümün görmediği tanımadığım kişilere yardım etmeyi tercik ediyorum. Sonra moralim bozulmasın diye. Üniversiteden sınıf arkadaşımın biri bu konuda bana yardım ediyor. Kendisi İstanbul'da yaşıyor. Aslında üniversitedeki sınıf arkadaşlarımızla grubumuz (wattsapp) var, yazışıyoruz, bazılarıyla da yazları buluşuyoruz. Siyasi düşüncesi önemli değil.

Demem o ki. Biz köy çocuğuyuz. Benim emsallerimden köyde yaşayan kalmadı. Hepsi büyük şehirlere gitti. Tabi ben de köyde yaşamıyorum. Ama köy hayatı bizi zorluğa alıştırdı. Zor şartlarda büyüdüm. Şimdi nesil zorluk görmeden yaşıyor. Ve rahatlar. Ben köye gitsem zorlanmam ama bizim çocuklar ya da kendi çocuklarınız köyde yaşayabilir mi?

Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Ama çalışma azmi ve kuvveti versin. Tabi asgari ücretle geçinmek zor. Ama imkansız değil. Biraz çalışkansa ve çalışmayı seviyorsa yapabilir. Bir arkadaş vardı memur 5 çocuk babası. Cumartesi Pazar çorap satardı...Başka biri akşamları kahvede 6-11 arası çalışırdı. Sonra eşi de çalışmaya başlayınca oda bıraktı ek iş yapmayı. Ama hayat kolay değil. Özellikle yeni nesil için belki de bizim anne babamızda aynı şeyi düşünüyordu.

Tabi hep şükrettim. Aldığımız ve verdiğimiz her nefese şükürler olsun.
    İnsanları siyasi düşüncesi, inanışı, hayat tarzı vs. nedeniyle yargılamayı bırakabilirsek ve aşağılamayı bırakabilirsek ülke olarak bir yerlere gelebiliriz. Bunu 28 Şubat'ı yaşamış ve mağdur biri olarak söylüyorum. O gün yaşananlara bakarsak çoğumuz bugün güler geçer. Hadi ya gerçekten yaşanmış mı der?

İnternet toplumu yanlış yönlendiriyor. Herkes köşe dönme peşinde. Onda var bende niye yok. Onun arabası var bizde neden yok. Onun bilmem nesi var biz de neden yok. Tüketim toplumu tamamen. Yok kardeşim ben hava atmayı sevmiyorum. Son model araba olması son model eşyalarım olmasın. Hatta onu alacağım beklentisi olsun. Daha mutlu olursun.

Siyasi düşüncenizi burada kabul ettirmeye çalışmayın. Din kimsenin tekelinde değil. Siz doğrusu yaşayın millete örnek olun. Hiç bir din kötülüğü emretmez.

Bırakın herkes istediği hayatı yaşasın.
    Son düzenleme : NONAME; 17-05-2020 saat: 02:47.

2.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Akp yi savunan arkadaşlara cvp vermeye gerek yok. Ama gelişmiş bir ülke ile karşılaştırma yaparak ne kadar fakir olduğumuzu gösterebiliriz... Bundan sonra sürekli bu karşılaştırmaları yapacağım.. En kesin cvp bu... Şimdi başlayalım..
    1KG MUZ
    Kanada'da 1 dolar (asgari ücret 3500 dolar)
    Türkiyede 16 TL (asgari ücret 2300 TL)

Kanadalı asgari ücretle 3500 kg alırken, Türkiyeli ise 145 kg alabiliyor
    Allah size akıl fikir versin.....
    (Not: 1 cad=4.60 tl)
    Merak edenlere...Tabi ki fakiriz. Çalışmada da fakiriz.
    https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=CAD

İstanbul Kanada karşılaştırması.

Water (0.33 liter bottle) 1,85*4,60 =8,51 tl ediyor. Yuh biz de 0,75 kuruş galiba.
    Banana (1kg) 1.72 C$*4,60 = 7,91 tl bu ucuzmuş.
    Local Cheese (1kg) 12.74 C$*4,60=58 tl bizde 30 tl civarı
    Onion (1kg) 2.65 C$*4,60=12 tl bizde geçen yıl 8 tl bu yıl taze yeni mahsul 1,66 tl.
    Basic (Electricity, Heating, Cooling, Water, Garbage) for 85m2 Apartment 156.15 C$ *4,60=720 tl

Internet (60 Mbps or More, Unlimited Data, Cable/ADSL) 76.05 C$*4,6 =350 tl
    Apartment (3 bedrooms) in City Centre 2,147.30 C$*4,6=9800 tl yuh bu ne ya...
    Tomato (1kg) 4.07 C$*4,60=19 tl

Average Monthly Net Salary (After Tax) 3,953.86 C$*4,6= 18.000 tl
    Preschool (or Kindergarten), Full Day, Private, Monthly for 1 Child 986.88 C$
    International Primary School, Yearly for 1 Child 14,076.72 C$

Cost of living in Canada is 96.47% higher than in Turkey (aggregate data for all cities, rent is not taken into account).

Rent in Canada is, on average, 296.80% higher than in Turkey.

Son düzenleme : NONAME; 17-05-2020 saat: 03:50.

3. Çok
    Basit
    Bir
    Soru
    Onlar
    Maaşı
    TL
    İle
    Almadığına
    Göre
    Biz
    Turist
    Olarak
    Gidersek
    Etkileniriz

Örneğin Avrupa da haftada 10 saat çalışıp 850 Euro alan var .

Bunu 7.5 kurla çarpsak buraya göre iyi diyebiliriz belki ama orada devlet katkısı olmadan tek maaşla geçinemez değil mi

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

4. 2001 yılı memur maaşları http://arsiv.ntv.com.tr/news/37286.asp
    2001 yılı dolar kuru https://paracevirici.com/doviz-arsiv...merikan-dolari

İşte rakamlar. İstediğiniz yılı bulabilirsiniz.

https://www.google.com/search?q=2001...hrome&ie=UTF-8

Rakamlara itiraz eden var mı?

YALAN söylemek hiçbir ahlakla hiçbir dinle hiçbir siyasi düşünceyle hiçbir vatanseverlikle bağdaşmaz.

Şu tartışılır Canada da Amerikada 2001 yılında asgari ücret kaç dolardı...%kaç arttı...
    Bizim ülkemizde kaç dolardı % kaç arttı. Ya da alım gücü vs...Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz.
    Tabi ki biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bu tabiri sevmesem de.

Lütfen yazarken destekli yazalım. Amaç bu hükümeti övmek falan değil. Desteksiz yazanlara cevabım.

Borsa da yükselecek düşecek diyenlerde aynı kategoride tutuyorum. Desteksiz sallamasyon. Ben 120 den 80 binlere kadar belirli kademelerden long olmayı düşünürken birileri yine sallıyordu. KOZAL (49,80), PGSUS (28 ler vadelilerde daha aşağıda), EUYO (0,69 dan),SASA, vb. daha aklıma gelmiyor bile alışım var.

Burada alenichev, Bozkurt, Bear Bull, Ariston bir kaçtane daha var beğendiğim. Ama zarar etmiyorlar mı ediyorlar. Ama destekli yazıyorlar. Akşama kadar siyaset yazan da var onları dikkate almaya değmez. Adam buraya siyaset yapmaya gelmiş.
    1. Siyasi düşüncenize göre yatırım yapmayın.
    2. Stratejisiz yatırım yapmayın. Karınızı ve zararınızı önceden hesaplayın.

Yazıktır paranızı kaptırmayın. Yatırım yapın. Kumar oynamayın.
    Son düzenleme : NONAME; 17-05-2020 saat: 04:23.

5. Var ismi olmayan forumdas. Sen ne sansliymissin ki bu ortamda maasin dolar bazinda iki kati artmis. EE bal tutan parmagini yalarmis. Evet yurt disinda ozellikle gelismis ve zengin ulkelerde fiyatlar ulkeme gore cok yuksek. Fakat bura yasayanlarini devletleri benim ulkem gibi ezdirmiyor. Herkes belli oranda ulkke pastasindan esit oranda paylasiyor. Patates ortalama 3.50 Aud, marul duruma gore bir basi 4 yada 5 dolar. Yani yetistiren hakkini aliyor ya sizler o zorluklar icinde yetistiren ureticinin hakkini yiyerek gaspederek uzuza yasiyorsunuz. Buradaki sistem hic kimseyi edirmemek uzere kurulmus. Eger bir insanin isi yok ve calismaya niyeti varsa devleti onu is bulana kadar insanca yasayabilecegi maddi imkani karsiliksiz sagliyor, peki biz de. Senin gibi 1000Usd ve uzeri maas alanlar bey gibi yasarlar yaa gerisi. Senin aldigin maasin iki katini ben emekli olarak aliyorum ve insanca yasiyorum ya benim ulkemde nasil? Odedigim ve harcamalarim ulkeme gore cok yuksek bu demek degil ki Turkiyemde yasamak insanca cok ucuz. Evet bazi kesimlere gore bu ulkenin kaymagini yoyenlere ve milletin orasina koyanlara ve onlari destekleyenlere gore. I am a PHD degree economist. Shut up and stay in quite. Don't play with my peoples perceptions. Anladin sen onu...

6. https://www.borsagundem.com/video-ga...-video/1491439

Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor kime nasip olacağı belli olmaz belki Türkler bulur dünya tarihine geçeriz.Fakat Şu antikor üretme işi benim aklıma yattı aşı yerine vücuda covit 19 antikoru vermek daha mantıklı gibi geliyor bana.Gerçi aşı bulunsa oda olur.Türkiye covit-19 a etkili sıtma ilacını üretmeye başladı bunu da çok önemli bir gelişme olarak görüyorum.Seri üretime başladılar.Hiç olmassa bu elde var bir.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

7. Türkiye’nin Japonya ve İngiltere ile swap hattı görüşmesi yaptığında dair Reuters haberi üzerine dolara karşı 6.91 seviyesine kadar güçlenen Türk lirası da Borsa İstanbul’daki yükselişi destekliyor. Dış ticaret bazlı bir anlaşmada İngiltere ile 10 milyar dolar, Japonya ile 500 milyon dolarlık swap hattı açılabilir.

Konu tekrar gündeme geldiği için üç hatırlatma yapma ihtiyacı duyuyoruz.

(i) Türkiye’nin dış borç ödemelerini yapmak için swap hatlarına vs ihtiyacı yoktur. Hazine, bankaların ve şirketler gerekli döviz likiditesine sahip.
    (ii) Swap hattı ile Türkiye ilave kaynak değil likidite sağlar. Swap hattını gelecekteki ihracat gelirlerine dayalı bir anlaşma olarak görmek daha doğru olur.
    (iii) Nisan ortasında da benzer haberler çıkmıştı. Resmi açıklama gelmeyince olumlu tepki sönmüştü. Umarız bu kez görüşmelerde mutlu sona ulaşılır.

Haberler & Makro Ekonomi

https://www.borsagundem.com/haber/sw...eliyor/1491324

8. Liranın toparlanması endeksi destekliyor

https://www.borsagundem.com/haber/li...kliyor/1491032

Sayfa 824/992 İlkİlk ... 324724774814822823824825826834874924 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •