Sayfa 447/748 İlkİlk ... 347397437445446447448449457497547 ... SonSon
Arama sonucu : 5983 madde; 3,569 - 3,576 arası.

Konu: KOZAA - Koza Madencilik

1. Spek psikolojileri iyi bozmayı başarmış ama belli ki yatırımcı da daha bu speklerin hareket tarzını anlayamamis...

Bu kâğıtlar ne zaman son günlerden önce bilanço açıkladılar, bu hep böyledir, uzun vadeli yatırımcıların bunu bilmesi lazim...

Spekleri operasyon çocuklarının önde gidenleridir ama son dönem ben olsam ben de aşağı verirdim altın çıktı diye atlayan günlükçü, corbaci, çömlekçi takımını bir güzel tokatlamak icin...

Bu kâğıtlar endeks iyiyken genelde gitmezler defalarca yazdık....

Hatta finansallar iyi gelirse de bir sure gitmezseler şaşırmayın bu daha önce yapmadıkları şey değil...

Ayrıca beklenti satın alınır gerçekler satılır olayı da var... Finansallar gelmesine bir kaç gün kala cikip geldiği gün ele de verebilirler...

O yüzden finansallar geldi gelmedi çok takilmayin...

Ama hakli olunan iki konu var: Bir operasyon çocukları ile dans ediyorsunuz. İki onca dandik kağıdın uçtuğu yerde bu operasyon çocukları ile dans edildiği icin kâğıtlar potansiyellerini göreceli olarak yansitmiyorlar....

2.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Spek psikolojileri iyi bozmayı başarmış ama belli ki yatırımcı da daha bu speklerin hareket tarzını anlayamamis...

Bu kâğıtlar ne zaman son günlerden önce bilanço açıkladılar, bu hep böyledir, uzun vadeli yatırımcıların bunu bilmesi lazim...

Spekleri operasyon çocuklarının önde gidenleridir ama son dönem ben olsam ben de aşağı verirdim altın çıktı diye atlayan günlükçü, corbaci, çömlekçi takımını bir güzel tokatlamak icin...

Bu kâğıtlar endeks iyiyken genelde gitmezler defalarca yazdık....

Hatta finansallar iyi gelirse de bir sure gitmezseler şaşırmayın bu daha önce yapmadıkları şey değil...

Ayrıca beklenti satın alınır gerçekler satılır olayı da var... Finansallar gelmesine bir kaç gün kala cikip geldiği gün ele de verebilirler...

O yüzden finansallar geldi gelmedi çok takilmayin...

Ama hakli olunan iki konu var: Bir operasyon çocukları ile dans ediyorsunuz. İki onca dandik kağıdın uçtuğu yerde bu operasyon çocukları ile dans edildiği icin kâğıtlar potansiyellerini göreceli olarak yansitmiyorlar....
    Bu mudur üstadım kazanmak ve üretip daha fazla kazanmak için yeni ortaklar bulabilmek? Bilmeyen birisi sorsa nasıl bir kağıt diye ve cevaben altın üretiyor ama altın fiyatlarını dikkate almaz, üretim düştü diye aracı kurumun birisi açıklama yapar ancak yok öyle birşey veya salgın sürecinde çalışma koşullarının gereği olarak üretimde azalma var diye açıklama yapmaz, bilanço iyi de olsa düşebilir, kötü de olsa düşer, 4 yıldır kayyum bir tane yeni iş açıklamamıştır vb. tarifte bulunsak bu şirket açısından iyi bir algı mı sizce? Ha niye peki duruyorsun diye soran olursa da ki mantıklı bir soru olur; ya özelleştirilip ya da adam gibi bir yönetim oluşturulup devlet tarafından dünyanın sayılı maden şirketlerinden biri olacağına dair inancımı yitirmediğim için inatla bekliyorum derim. Elbet birgün bunu yaparlar ve o gün elimde olmazsa çok üzülürüm diye fiziki altın, arsa, döviz almayıp Koza ve kozala yatırım yaptım ve sabrederek beklemeye çalışıyorum nasip olursa kazancımla da kızıma güzel bir birikim bırakmak niyetim. Hayırlısı ise Allah nasip etsin yok gelecek olan şer olacaksa da vermesin Yaradan, ki biz bilemeyiz ancak Allah bilir.

3. altın kaynağı maalesef sınırlı en iyi ihtimal bu üretim kapasitesi ile 7 yıl
    hiç bir maden firması favök ile değerlenmez önemli olan kalan maden varlığı yani gelecekte üretebileceği nakit/kar
    f/k bu sebeple aldatıcı olur
    rezervlerle ilgili gelişme duyulmadan ben kalıcı çıkış konusunda çok aydınlık değilim
    normal koşullarda eskisigibi 4,2 milyon rezervi görünse (13 yıl) koza altın en kötü 150-200 koza ipekte 30 civarlarında olmaları gerekliydi
    normalde bu kadar nakti olan şirketin rezerv dahil hiç bir şeye ihtiyacı yok kasada 4,5 milyar para 3 yıldada en kötü 6 milyar nakit yaratacak,diğer yıllarda en kötü 1 er milyar nakit yatarmaya devameder, maalesef bu kaynaklar kullanılmıyor
    bu kaynaklar maden enerji vs kullanıp şirketin esas faaliyet karı yükselse kimsenin kalan rezervle işi gücü olmaz
    dediğim gibi en kötü zorlu enerji alınır 5-6 milyar sermaye enjekte edilir her sene milyarlarca tl favök üreten karlı firman olur
    yada tmsf elinde boydak dahil onlarca şirket , enerji şirketleri var
    bunlar bile alınsa çok iyi olur
    paranın getirisinin artması yani faizin şirket değerlerini düşürüyor iskonto oranları artıyor bize olumlu etkisi yok
    faizin düşmesi paranın dolar karşısında değerini koruyamamasına/düşük kar elde etmesine neden oluyor bize olumlu etkisi var hedef değer yükeliyor bu seferde paranın getirisi ve dolar bazlı değeri düşüyor
    bu para yatırımda değerlendirilmeli ; tmsf önemli nitelikte işlemler tebliğini aşmadan (çağrı) küçük küçük alımlarla şirket faaliyetini arttırmalı bence en büyük sıkıntı burada
    yarın gider elindeki nakitle gübre fabrikalarını alır söğüt maden mevzunu kolaylıkla çözer
    önemli nitelikte işlemler tebliği değiştirilir çağrılarda tmsf muaf tutulur vs bunlar aşılmaz şeyler değil arkadaşlar
    ama en ufak bir adım yok maalesef
    otel uçak gıda vs hepsi satılmalı asıl işlerine şirketler dönmeli
    150 milyon dolarlık otel var senede 5 milyon tl kazanıyorsun şaka gibi
    yada uçaklar vs

4. Adamlar,kozaa nın % 3 düştüğü gün (Citi 554.680,doçe 212.348 lot) mal toplamış.Yani istedikleri oyunu oynuyor bu operasyon çocukları...

5.  Alıntı Originally Posted by Duzn Yazıyı Oku
    Adamlar,kozaa nın % 3 düştüğü gün (Citi 554.680,doçe 212.348 lot) mal toplamış.Yani istedikleri oyunu oynuyor bu operasyon çocukları...
    Dostum o Cuma günkü işlemlerin takası. Pazartesi gününe (%3 düştüğü güne) ait işlemlerin takası bu akşama doğru belli olur. O bahsettiğin citi doçe'yi muhtemelen satışta göreceksin.

Büyün olumsuzlukları yazmışsınız. Herkes haklı. TMSF'ye geçtiğinden beri daha da kötü yönetiliyor sanki.
    Kayyum'dayken en azında üretim tahmini raporu yayınlanırdı falan. Şimdi o da yok. Yok yani. hiç. Bomboş.
    Ya ikinci çeyrek bitmek üzere 1 ay kalmış şurada sen daha 1. çeyrek bilançosunu gönderemiyorsun.
    Nedir yani 1 ay ek süre tanındıysa, son gün son dakikaya kadar beklemen mi gerekiyor. İlk çeyrekte n'aptın ne ettin, öldün mü kaldın mı, hiç bir şeyden haberimiz yok. Öyle malak gibi bekliyoruz.
    Dayanın ahali son 6 işlem günü.

6. Sayın Nevli pastaları paylaşabilir misinizö zahmet olmazsa. Teşekkürler

7. Orta şekerli bir gün. Baltazarlar yok görünürde. Bugün kağıdın peşini bırakmış gibiler. Nazar değmesin de. Ortaya çıkarlarsa (ak, yat fin, hsbc, teb yat vb) yine kızarırız.

8. Adamlar şirketi düşünmüyorlar, devlet maaşlarını ödüyor mu ödüyor, şirketin kasasındaki doları sirket menfaatine aykırı bir sekilde bozmuşlardı. Sorumluluk yok. Ky kimki umurlarında değil. Şirketin otelleri, özel uçakları kimin hizmetinde ne gelirleri var açıklama var mı? Şirketin yatırım için ingiltereye gönderdiği 158 milyon Euro'nun akıbeti belli degil. İpeklerin mallarına el koydular ama yatırimcı akeyhine hiçbir gelişme yok. İpeklerin sirkete borçlarını odemeleri gerekmezmi? Gelirlerini aliyorsun borçlarini ode? Yanlıs mi düsünüyorum

Sayfa 447/748 İlkİlk ... 347397437445446447448449457497547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •