Sayfa 71/1006 ÝlkÝlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 561 - 568 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý) - II

1. Emekli olali 4 yil oldu.
    Bu sure icinde dolar bazinda maasim 50% azaldi....
    10-15 yil sonra ne duruma gelecegini tahmin etmek zor degil...
    Emeklilik sistemine guvenenin aclýktan nefesi kokar.....!!!!
     Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Malesef tum dunyada ayni sorun var..

Tum sistemler diyor ki calisirken sadece sosyal guvenlik sistemi kesintileri ile yetinmeyeceksin, ayrica daha az harcayip daha cok biriktireceksin ve yatirim yapacaksin...

Syg,
    SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

2. Calisanlarim emelilik sistemine dahil olmama secenenegi olsa keske....
    Bir calisan emeklilik primi odeyecegine ev arsa gibi yatirim araclarinin taksidini odese emekliliginde rahat eder....coluguna cocuguna da öldükten sonra bu birikimler kalir, nesilden nesile aktarilacak servet birikimi olur......

3. Kabaca hesapladim 36 yillik calisma hayatim boyunca emeklilik pirimimi biriktirebilseydim. Kirasi 2000 tl olan 5 tane ev alabilecektim.
    Ev ornegi sizi yaniltmasin betoncu degilim. Baska yatirim araclari da olabilir tabii...cesitlendirilebilir... [emoji3]

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alýntý Originally Posted by WYATT EARP Yazýyý Oku
    Emekli olali 4 yil oldu.

Even if you become a successful immigrant and your plan is to retire in Canada you will only have a maximum of 20 years to contribute to the Canada Pension Plan.

Your CPP benefit is based on the number off years you contributed. The ONLY way to a max payout is if you have contributed the per year max for 39 years. The max CPP payout for 2020 is $1,175.83 per month.

Let me repeat. The only way you get the max is if you contributed the max for pretty much all your working life.

The average CPP benefit for 2020 is $679.16 per month,

You are reading correctly. This is not per week, or even bi-weekly. It’s per month.

Canada wants immigrants that are young and will contribute to the well-being of the nation for 40 years or more.

Kanada'da da ortalama emekli maasi su an 679 CAD yukaridaki yaziya gore..
    Asgari saat ucreti ise 14-15 cad gibi ve haftada 38 saat calisiyorlar yani ayda yaklasik 2100 cad brut ucret aliyorlar, vergi kesintisi de var ama asgari ucretten cok degil, bir beyanname doldurarak kesintilerin bir kismini geri almak da mumkun, temel gida maddelerinde kdv yok. 2100 cad asgari ucret ile bizim asgari ucretliden cok daha iyi yasiyorlar.
    Emeklilik yasi da bizden yuksek.
    ABD daha da kotu olmali.
    Ama millet ne yapiyor?
    Calisirken para biriktiriyor BES sistemine giriyor...
    Kendi emekliligini kendisi hazirliyor..
    Ben 2011 de 51 yasinda 25 yil veya 9000 gun ortalama 100 dolar gibi bir prim odeyerek Bagkur emeklisi oldum..
    Aldigim ilk maas 1100 TL gibi idi..
    Su anda 2245 TL veriyorlar.
    2 yil evvel 400 dolar gibi bir emekli maasim vardi simdi 300 dolar.
    Yine de emekli olduguma seviniyorum.
    Schengen vizesi icin filan fazla evrak toplamak zorunda kalmiyorum.
    Bir kac ilac kullaniyorum, onlari ucretsiz veriyor dovletimiz.
    Saglik ocagina gidiyorum, ucretsiz muayene ve bazi tahlil ve tetkikleri yaptiriyorum.
    Vaktiyle sisteme girmem sirket ortagi oldugum icin zorunlu idi..
    Zorunlu olmasa girmezdim herhalde.
    Odedigim primleri hep en dusukten odedim cunku amac gelirden ziyade ucretsiz saglik hizmeti idi, ciddi bir rahatsizlikta ozel saglik sigortalari beni ertesi yil sutlar veya odenemeyecek gibi yuksek primler ister diye korktum.
    Genclerin isi gercekten daha zor..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alýntý Originally Posted by WYATT EARP Yazýyý Oku
    Emekli olali 4 yil oldu.

Arkadaþlar bugün 2000 yýlý öncesi mesela 1990 yýlý giriþli 25 yýl (9000) gün tavandan pirim ödenmiþ birinin emekli maaþý 4A SSK lý olmak þartýyla Memur ve esnaf olmamak þartýyla en fazla 8.000 tl dir. Türkiye de emeklilerin ancak (memurlar hariç ) Binde 1i alabilir ayrýca 4000 TL ile 8000 TL arasý ssk emekli maaþý alan kiþi sayýsý 600 000 kiþi civarýdýr 13 Milyon emeklinin için de yani Durum çok vahim bir de maaþlarýn içinden ilaç ve muayene katýlým payý kesilir.

6. Bu gün Türkiye de 1 evi 1 arabasý olan ve borcu olmayan emekli bir karý kocanýn evine en az 6000 tl emekli maaþý girmeli ki insanca yaþayabilsin ayrýca çocuklarýnýn tüm sorunlarý olmayacak yoksa bir de evlatlarýna yardým yapýlýrsa yandý ki ne yandý saygýlar.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alýntý Originally Posted by iyimser Yazýyý Oku
    Bu gün Türkiye de 1 evi 1 arabasý olan ve borcu olmayan emekli bir karý kocanýn evine en az 6000 tl emekli maaþý girmeli ki insanca yaþayabilsin ayrýca çocuklarýnýn tüm sorunlarý olmayacak yoksa bir de evlatlarýna yardým yapýlýrsa yandý ki ne yandý saygýlar.
    Milleti bu kadar BES'e yonlendirmelerinin nedeni bence bir kac sene sonra emekli olacaklarin emekli maasi ile gecinemediklerinde gosterecekleri tepkiden korkmalaridir..
    O zaman biz size bir de BES yapin dedik ama bizi dinlemediniz diyecekler.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Milleti bu kadar BES'e yonlendirmelerinin nedeni bence bir kac sene sonra emekli olacaklarin emekli maasi ile gecinemediklerinde gosterecekleri tepkiden korkmalaridir..
    O zaman biz size bir de BES yapin dedik ama bizi dinlemediniz diyecekler.

Syg,
    Daha kötüsü nedir? Acaba BES teki paralar enflasyonun üstünde getiri ile yönetiliyor mu?
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

Sayfa 71/1006 ÝlkÝlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •