forumda yenisin benim matematiğim çok iyi...
Yeniyim evet..
O yüzden karşı argümanın bu, gerici.
Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Vaka sayılarından belli okulların açık olması. Tercih meselesi Eğitim salgından önemli diyorsan okulları açık tutarsın hem de okullar açıkken salgın ile ilgili diğer önlemleri sıkı tutmanın da bir anlamı yok. Sen okulları açık tutarsan zaten tüm toplum birbiriyle temas halinde oluyor. her gün coronalı evlerden çıkan çocuklar kapalı ortamlarda aynı havayı soluyor. Milyonlarca öğretmen ve çocuk bir arada ve onları kapıda bekleyen veliler,servisler vs..
Bu mikropu ilaç ve aşı dışında durdurmanın imkansız olduğu belli oldu. Bu mikrop sayesinde insan denilen canlının zaafları , bencilliği ,nankörlüğü de ortaya bir kez daha çıktı..
Aaa bacımla da mı görüşmeyeyim.
Ben gencim bana birşey olmaz ama Babam hiç dışarı bile çıkmıyordu nerden kaptı bu mikropu , kader ALLAH'ın takdiri kardeş yapacak birşey yok..
Bilim kurulu profösörlerinden Bu mikrop yiyecekle bulaştığına dair bir veri yok.. Kardeş dışarıda nasıl yemek yiyorsun covid bulaşırsa .. Arkadaşım yiyecek ile bulaşmıyormuş mide yakıyormuş mikropu.. Elimi yıkamadığım zaman elimi yalayıp mikropu mideme yollarım bende bundan sonra ....
Selâm olsun çocuklarımızın Türk bakışlarına...
Japon imparatoruna haciz mi gelmiş?
![]()
Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz
https://www.nbcnews.com/politics/202...d=election_nav
ABD'de seçimlere 2 gün kalırken,Biden Trump'a karşı %44'a %51.7 ile 7.7 puan konforlu bir aralığı koruyor,diğer yandan seçiciler kurulunda sonucu belirleyecek "swing" salıncak eyaletlerde de Biden genel eğilime paralel bir çoğunlukla yarışa önde giriyor.Ayrıca"as of 30 October more than 85 million Americans had voted early - either by post or in person"30 Ekim tarihi itibariyle 85 milyonun üzerinde kişi oylarını kullandığından,son 2 günde seçmen eğilimlerinde çok büyük bir değişiklik olmaz ise sonuca bir etkisi olmayacak gibi görünüyor.
Peki seçim anketleri ile gerçekleşen sonuçlar arasında nasıl bir korelasyon var.Bir önceki seçimlerde son gün itibariyle anketler Clinton'ı Trump itibariyle 3.1 önde gösteriyor ancak salıncak eyaletlerde başa baş gösteriyordu.Sonuçta Clinton %2.1 daha fazla oy aldı,anketler %2'lik hata sınırları içinde sadece 1 puan şaştı,salıncak eyaletlerde ise Trump kıl payı kazanarak seçiciler kurulunda çoğunluk delege oylarını kazanarak başkan seçildi.
Geçen haftaki ifademi tekrarlayayım.Görünen, son anda büyük bir mucize olmaz ise istatistiksel olarak %99.9 Biden seçimi kazanacak gibi görünüyor.
Not:ABD'de seçim mahallinde kullanılıp bilgisayara kaydedilen oyların sonucu oy kullanma süresi biter bitmez hemen alınıyor(seçim mahallinde oy kullananlar genellikle Cumhuriyetçi seçmenler), ama posta ile oy kullananların sayımı uzun zaman alacak ve posta ile oy kullanmayı tercih edenler genellikle demokratlar.Bu nedenle ilk başlarda Cumhuriyetçilerin oyları önde gitmesi şaşırtmasın, ama posta ile gelen oylar sayıldıkça sonuçlar demokrat aday lehine evrilecektir.
Yer İmleri