Sayfa 29/375 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon
Arama sonucu : 3000 madde; 225 - 232 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by J

Bir diğer husus. Yatırımcılar için olumlu olması açısından, TMSF'nin bunu direkt yabancılara satması gerektiğine inanıyorum. Kurumsal, işinde profesyonel, güçlü, şeffaf üreticiler. VF demek, Halkbank-Thy demek benim için.

kozalın satışı çok dillendiriliyor olursa bizim için iyi olur orası kesin ama devletin çıkarı açısından bu satışı ben pek mantıklı görmüyorum,kozalın yüzde 30 u borsada yatırımcının elinde,yüzde 45 i atp de yani kozaa hissedarlarına ait,geriye yüzde 25 kalıyor,kozal 10 birime satılsa kasaya 2.5 birim kalıyor,bunun yerine altın üretiminden alacağı komisyon,edeceği kardan alacağı vergi şirketin satışından daha avantajlı olur,hele bahsedilen üretim artışı gerçekleşirse çok daha kısa sürede satış gelirinden daha fazla para kalır hazineye,bence satış olmaz tvf ye devredilir

2.  Alıntı Originally Posted by different Yazıyı Oku
    kozalın satışı çok dillendiriliyor olursa bizim için iyi olur orası kesin ama devletin çıkarı açısından bu satışı ben pek mantıklı görmüyorum,kozalın yüzde 30 u borsada yatırımcının elinde,yüzde 45 i atp de yani kozaa hissedarlarına ait,geriye yüzde 25 kalıyor,kozal 10 birime satılsa kasaya 2.5 birim kalıyor,bunun yerine altın üretiminden alacağı komisyon,edeceği kardan alacağı vergi şirketin satışından daha avantajlı olur,hele bahsedilen üretim artışı gerçekleşirse çok daha kısa sürede satış gelirinden daha fazla para kalır hazineye,bence satış olmaz tvf ye devredilir
    Satarken, halka açık pay dışındaki diğer hisseler neredeyse içinden çekerek vermeliler. Atp'deki pay Atp'den alınmalı, diğer pay holdingten..

Evet, bahsettiğiniz yere devredilse ve şeffaf işletilse dediğiniz doğru. Peki siz buna inanıyor musunuz? Her şey şeffaf mı olacak o zaman sizce?

En güzeli ve kusursuzu; büyük, köklü yabancı maden şirketlerine satılması.
    ...

3.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Satarken, halka açık pay dışındaki diğer hisseler neredeyse içinden çekerek vermeliler. Atp'deki pay Atp'den alınmalı, diğer pay holdingten..

Evet, bahsettiğiniz yere devredilse ve şeffaf işletilse dediğiniz doğru. Peki siz buna inanıyor musunuz? Her şey şeffaf mı olacak o zaman sizce?

En güzeli ve kusursuzu; büyük, köklü yabancı maden şirketlerine satılması.
    hocam ben satılmasına itiraz etmiyorum ki,tvf ye devredilirse kesin şeffaf yönetilir de demiyorum,keşke dediğiniz gibi sağlam bir şirkete büyük paralara satılsa bizim için en güzeli olur,ama mevcut hissedarlık yapısında satmak işlerine gelmez diyorum,aklımıza gelip söze dökemediğimiz şeyleri siz vurgulamışsınız zaten,işte bu yüzden satmazlar,yıllarca bedava süt verecek ineği bir bacağı için niye feda etsinler

4.  Alıntı Originally Posted by different Yazıyı Oku
    hocam ben satılmasına itiraz etmiyorum ki,tvf ye devredilirse kesin şeffaf yönetilir de demiyorum,keşke dediğiniz gibi sağlam bir şirkete büyük paralara satılsa bizim için en güzeli olur,ama mevcut hissedarlık yapısında satmak işlerine gelmez diyorum,aklımıza gelip söze dökemediğimiz şeyleri siz vurgulamışsınız zaten,işte bu yüzden satmazlar,yıllarca bedava süt verecek ineği bir bacağı için niye feda etsinler
    Umudum şu yönde; kapitalizmin bazı gereklilikleri vardır ve kimse bunun üzerinde değildir. Bazen yerli lokomotif bankalar neden satıldıysa, Tüpraş neden satıldıysa, Ereğli neden satıldıysa, başka şirketler de o nedenle satılır, satılmak zorundadır.

Fakat bu bir temenni. Dilerim bu yönde işler bu süreç.
    ...

5.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Londra daki mahkeme ile buradaki davaların ilgisi yok
    İstinafa temyiz başvurusu geleli 3 ay oldu zaten yaklaşık demekki 24.agir ceza kararı geç yazmış 1 ayliktatemyiz süreci olunca 3 ay civarı olmuş istinafa geleli.
    Londra'daki şirketi blancodan cikatdikar konsolide oolmuyor egerki o para gelirse 60 milyon sterlin süper bir katkı diyelim ki olmadı şirketi zarara uğratan akın İpek ve aile eftadindan alınıp şirkete intikal eder
    Sahiplik olayı netlesince.
    Yt.tv.degildir
    Ne oldu bizim teknik ve takascilar ses seda yok arkadan bakakaldilar
    Sagliklar
    Biz buradayız flamayı tamamlamasını ve hedef fiyata gelmesini bekliyoruz. Siz neler yapıyorsunuz ?
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

6. Eğerki mahkeme süreci biterse, devletin önüne 2 seçenek çıkacak
    1. Acil olarak elden çıkarıp, güzel bir fiyata satıp elde edilecek dolarları kullanmak. ( Bu bizim işimize gelir. Çünkü alacak firma firmayı büyütecek, geliştirecek)
    2. Mantıklı düşünen devlet büyükleri derki; maden holdinge devredelim, altın yumurtlayan firma, karıda güzel, tanıdıklarıda sokarız içine, oh bir güzel para da gelir der ve KOZAL ı satmaz. (Bu borsa yatırımcısının hoşuna gitmeyen, muhtemelen yabancıların bu olasılığı tahmin edip deli gibi satmalarına neden olan seçenek. Şahsen devredilirse, o zaman elimde kağıt olursa fiyatı ne olursa olsun bende satar çıkarım kağıttan.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

7.  Alıntı Originally Posted by aptamil Yazıyı Oku
    Eğerki mahkeme süreci biterse, devletin önüne 2 seçenek çıkacak
    1. Acil olarak elden çıkarıp, güzel bir fiyata satıp elde edilecek dolarları kullanmak. ( Bu bizim işimize gelir. Çünkü alacak firma firmayı büyütecek, geliştirecek)
    2. Mantıklı düşünen devlet büyükleri derki; maden holdinge devredelim, altın yumurtlayan firma, karıda güzel, tanıdıklarıda sokarız içine, oh bir güzel para da gelir der ve KOZAL ı satmaz. (Bu borsa yatırımcısının hoşuna gitmeyen, muhtemelen yabancıların bu olasılığı tahmin edip deli gibi satmalarına neden olan seçenek. Şahsen devredilirse, o zaman elimde kağıt olursa fiyatı ne olursa olsun bende satar çıkarım kağıttan.
    Dilerim 2. seçenek değil de ilk seçenek gerçekleşir. İkincisi olursa, bir esprisi kalmıyor işin, yatırımın bana göre. Arka plandaki mantığı, düşünceyi biliyoruz.

Kasada 6-7 milyar nakit olacak o zamanlara kadar. Eklesinler yeni madenleri de, alacak olana da her türlü kolaylığı sağlarız desinler, satsınlar mesela 30-40 milyara. Afiyet olsun. Mis gibi, tek seferde güzel para. Ama yeter ki şirket, kurumsal, profesyonel ve şeffaf bir firmanın eline geçsin.

Ben işini düzgün yapan yabancılara her şeyden daha çok güvenirim.
    ...

8.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Dilerim 2. seçenek değil de ilk seçenek gerçekleşir. İkincisi olursa, bir esprisi kalmıyor işin, yatırımın bana göre. Arka plandaki mantığı, düşünceyi biliyoruz.

Kasada 6-7 milyar nakit olacak o zamanlara kadar. Eklesinler yeni madenleri de, alacak olana da her türlü kolaylığı sağlarız desinler, satsınlar mesela 30-40 milyara. Afiyet olsun. Mis gibi, tek seferde güzel para. Ama yeter ki şirket, kurumsal, profesyonel ve şeffaf bir firmanın eline geçsin.

Ben işini düzgün yapan yabancılara her şeyden daha çok güvenirim.

Yabancı ortaklı şirkette çalışan biri olarak bu söylediğinize kesinlikle katılmıyorum ben de tam tersi yabancılara kesinlikle güvenmiyorum.3 ,5 kuruş kazanacağım diye böyle güzide bir şirketin yabancılara satılmasına kesinlikle karşıyım. Evet satılmalı; ancak, bu ülkede işini düzgün yapan adam gibi bir çok şirket varken yabancıya satılmasını istemek çok garip. Eğer siz bir yabancıysanız o zaman anlaşılabilir bu söyleminiz yok değilseniz ???? Herkese hayırlı, bol kazançlı ve sağlıklı günler dilerim.

Sayfa 29/375 İlkİlk ... 1927282930313979129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •