Sayfa 409/1002 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509909 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,265 - 3,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. Selçuk Geçer, 2000 dolardan kilitledi altını millete, sonra da ben alın dedim mi dedi çıktı taşın başına

Geçen sene dolar 16 TL olacaktı, sildi videolarını..

Bozuk saat gibi eninde sonunda bir gün doğruyu gösterecek, ve demedim mi diyecek..

Mevlana'nın şiiri gibi, demedim mi..

Murat ney oğluydu, onu daha çok seviyorum ben, daha gerçekçi, eğlenceli, zeki çocuk. Jedi, Dark Vader...Geçen Ağırel' le program yapmışlar ufak ufak atışıyorlardı, bana neler geliyor neler de, Ağırel gibi hapishane sevmediğimden susuyorum diyordu

Ağırel' le Murat Murathanoğlu(?), normal şartlarda geleceğin Uğur Dündar ve Yılmaz Özdili...anormal ve hele şimdiki gibi paranormal şartlarda başlarına her an iş gelebilir, inşallah gelmez..

Hayır konu branşım değil o yüzden cidden merak ettiğimden soruyorum.1990 ların sonunda ilk cep telefonlarına bakıyorum bir de şimdiki cep telefon teknolojisine bakıyorum arada dünya kadar fark var.1972 de aya gideceksin aradan 50 yıl geçecek o teknolojinin bilmemkaç katı gelişmiş teknolojilerle şimdi aya dolmuş gibi gidip geliniyor olmalıydı diye düşünüyorum.O nedenle benim aklım pek yatmıyor,ama haddimi aşmıyayım forumdaş mühendislerin aklı yatıyorsa ben yanılıyorumdur.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hayır konu branşım değil o yüzden cidden merak ettiğimden soruyorum.1990 ların sonunda ilk cep telefonlarına bakıyorum bir de şimdiki cep telefon teknolojisine bakıyorum arada dünya kadar fark var.1972 de aya gideceksin aradan 50 yıl geçecek o teknolojinin bilmemkaç katı gelişmiş teknolojilerle şimdi aya dolmuş gibi gidip geliniyor olmalıydı diye düşünüyorum.O nedenle benim aklım pek yatmıyor,ama haddimi aşmıyayım forumdaş mühendislerin aklı yatıyorsa ben yanılıyorumdur.
    Sn Hkm çok zorlama bir kıyas olur o şekilde..

Çok uzun sürer cevabı, iyice kısaltarak;

Frekans ve internet teknolojileri gelişti, bir ara WiiMax denen bir teknolojiye mi geçsek acaba sorusu yaşandı, bildiğimiz WiFi nin 3-5 km. veya üzeri menzilli olanını düşünün, hala var ABD taraflarında bazı eyaletlerde ve doğal afetlerde kuruyorlar bu sistem altyapısı üzerine geçici olarak. Kontrol edilebilir bulmadılar, GSM daha kontrol edilebilir bir teknoloji oradan yürüdüler. Sony o yıllarda ürettiği bazı laptoplara hatta WiMax donanımı koymuştu, sonra yalan oldu.

Frekansları büyüttüler iyice, dijital olarak veriyi taşıdılar, baz istasyonlarıyla aştılar menzil sorunu. Eskiden araç telefonları vardı mesela, analog düşük frekans. O da cep telefonu idi, misal Ankara' da Atakule' nin tepesine bir tane baz istasyonu kur, Ankara' nın yarısından çeksin araç telefonu, ama analog, veri kapasitesi düşük frekans düşük menzil uğruna, bir de bu kadar abone sorunu için farklı teknolojik gelişmelerin eklemlenmesi gerekirdi.

Donanım ve teknoloji kısmı böyle, sonra Apple kapasitif ekranı icat etti, bir anda sınıf atladı kullanım konforu, sonra sybian ile microsoft uymadı tam, denklemler diyelim hadi, android icat edildi açık kaynaklı gelişti, şimdi Huawei HarmanyOs u sürdü, çalışma şekli daha farklı, androidden üstün, Google da yenisini geliştirdi Fuche miydi ne, HarmonyOs ayarında, sürer yakında...

1945-69 arasında roket füze teknolojisinin yaptığı atılımı, GSM teknolojisi 90-2000 arası yaptı diyelim kısaca...Ama buna bakarak onu yorumlamak çok zorlama bir bakış açısı. Şimdi roket füze teknolojisi ikinci atağına kalkıyor. GSM teknolojisi de muhtemelen nesnelerin interneti ile bu atağına kalkacak..Muskın internet ağı da eklemlenecek üzerine...Bakalım göreceğiz..

Sizin aklınız yattıysa ben yanılıyorumdur sn achiles.Çok fikir beyan edemem şimdi,ne desem olmaz.

5. US10Y ve DXY düzeltmelerinin son demlerinde olmalılar, zaman iyice azaldı, tamamlandığında sert bir şeyler olacak gibi..YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    60-90 yılları arasında ABD-Rusya çekişmesi vardı,Rusya dağıldı uzay yarışması bitti,şimdi malum,teknoloji gelişse ne olacak,zaten Rusya uzay çalışmalarını askıya aldı,bunlar pahalı işler,anca döt sıkışınca uzay çalışmaları başlar,şu anda ufak tefek işler yapılıyor,şu anda eskinin bilim adamları yetişmiyor,bizim ülkede hiç yetişmiyor,sadece dışarıya göç edenler uğraşıyor...Genellikle bilim kurgu filimlerinde görüyoruz böyle çalışmaları,tabiki oda sanal fizikiye faydası yok

7. After being sent to the Moon by the Saturn V's third stage, the astronauts separated the spacecraft from it and traveled for three days until they entered lunar orbit. Armstrong and Aldrin then moved into Eagle and landed in the Sea of Tranquility on July 20. The astronauts used Eagle's ascent stage to lift off from the lunar surface and re**** Collins in the command module. They jettisoned Eagle before they performed the maneuvers that propelled Columbia out of the last of its 30 lunar orbits onto a trajectory back to Earth.[6] They returned to Earth and splashed down in the Pacific Ocean on July 24 after more than eight days in space.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_11

Serin hikaye.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Selçuk Geçer, 2000 dolardan kilitledi altını millete, sonra da ben alın dedim mi dedi çıktı taşın başına

Geçen sene dolar 16 TL olacaktı, sildi videolarını..

Bozuk saat gibi eninde sonunda bir gün doğruyu gösterecek, ve demedim mi diyecek..

Mevlana'nın şiiri gibi, demedim mi..

Murat ney oğluydu, onu daha çok seviyorum ben, daha gerçekçi, eğlenceli, zeki çocuk. Jedi, Dark Vader...Geçen Ağırel' le program yapmışlar ufak ufak atışıyorlardı, bana neler geliyor neler de, Ağırel gibi hapishane sevmediğimden susuyorum diyordu

Ağırel' le Murat Murathanoğlu(?), normal şartlarda geleceğin Uğur Dündar ve Yılmaz Özdili...anormal ve hele şimdiki gibi paranormal şartlarda başlarına her an iş gelebilir, inşallah gelmez..
    Murat muratoğlu o üstadım. Bir de bakın naci geçti gördünüz mü esprisi çok iyiydi. ahbr de 128 i murat çıkardı diye haber yapmıştı. neyse MB ye para nereye harcandı mı diye sorulur mu dedi reyiz noktayı koydu.

Sayfa 409/1002 İlkİlk ... 309359399407408409410411419459509909 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •